Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Anime
 Drukuj temat
Jaki sposób na obróbkę i uploading anime na youtube ? ( a + b = c )
Yakushi
Zdecydowałem się spróbować czegoś nowego. Robiąc coś pierwszy raz nie czuję się zbyt pewnie. Zupełnie jak podczas spaceru po omacku w pochłoniętym mrokiem lesie. Liczę na waszą pomoc.

Chcę wrzucić anime z polskimi napisami na host w stylu youtube (raczej Dailymotion).
Jak to zrobić mając :

a - anime, 720p, 503MB, *.mkv, FLAC, HS eng ( waga nie będzie problemem ? )
b - napisy pl, w pliku ass

?

Podejrzewam że uploadowanie takiego filmu skutkuje potężnym zniekształceniem obrazu przy kompresji wewnętrznej serwisu hostingującego. Yaki parametry trzeba obniżyć by zmniejszyć wagę.. o połowę ? Yak ?
Gdy używając MPC nakładam polskie napisy na odtwarzane anime, automatycznie wyłączają się angielskie. Choć nie ma opcji nadpisania odtwarzanego anime podejrzewam, iż istnieje program o takich możliwościach. W yaki sposób dodać PL hardsube ?

( Ewentualnie : Ktosiek z małopolski może mi pokazać ? )
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

Cain
Ainme online mówimy stanowcze nie.

Wiem, ale nie powiem.

Yakushi
Bawisz się w trolla.

Problemy w domu, w pracy ?
Pisz śmiało. Zamiast prowokować tekstami pozbawionymi logiki, przedstaw swój problem. W miarę możliwości pomożemy Ci.

patys
Nailepsze jest jak dlamnie megui do tego kodek x264 albo h264 bitrate jakis 2500-3500 progrem jest w miare prosty wiec pownes dac sobie rade jak potrafisz choc troche angielski.

Yakushi
Ciekawy program do kompresji. Domyślam się że miałeś na myśli tą kartę :
mewiki.project357.com/images/8/88/Calculator.PNG

P.S.
Nie widziałem w regulaminie punktu o konieczności porozumiewania się w języku polskim. Jeśli ci wygodniej możesz pisać w swoim rodzimym języku, nie używając skomplikowanych wypowiedzi.

Cain
Gdybyś subował, to byś wiedział, o co chodzi. A o moje problemy się nie martw.
Teraz się cieszysz, bo dostajesz kawę na ławę. Spróbuj przetłumaczyć coś chodliwego.

Z powodu anime online nie ma właśnie softów do nowszych serii ID. Bo do mkv trzeba dość ogarniętych ludzi, chociaż i to da się przerobić.

Deathraw
1.Jeżeli chcesz wrzucać bez zgody i wiedzy anime z cudzymi napisami i jeszcze zarabiać na tym przez programy partnerskie to krzyż na drogę.

2.Dziwi mnie ze zawsze pełno rzeczy tu wrzucałeś, jak filmiki, tapety czy inne rzeczy odkopane z głębin internetu, a masz problem ze znalezieniem rzeczy, które są praktycznie na każdym forum poświęconym komputerom. Podpowiedź-stratna kompresja dźwięku.

3.Twoje słowa kierowane w stronę Cain'a -zarówno jeśli chodzi o formę i treść w tym wątku są dla mnie żenujące i jeżeli uważasz że takim gadaniem pokazujesz się z jakkolwiek dobrej strony, to życzę powodzenia.

Przejdź do forum:
Copyright © 2013