Nasze Samochody
|
Tolek |
Dodany dnia 06/03/2010 13:47
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 02/02/2008
|
No właśnie, jeśli chcesz taki silnik pchać do niego, to komplet rozpórek i klatka obowiązkowo, bo kartonowe nadwozie trampka = 0 sztywności.
|
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 06/03/2010 15:40
|
Administrator
Data rejestracji: 14/02/2008
|
nic nie mowcie jesli nie wiece nic o trabancie. trabant jest na tyle sztywny ze znosi moce silnika 115koni 1.6 bez zadnych przerobek wiekszych w nadwoziu. pozatym moj trbant ma obspawana cala bude zwiekszylem 3 krotnie liczbe zgrzewow wiec jest jeszcze sztywniejszy. rozpurki wlasnie koncze robic i to nie jest problem. kaltka tez nie powinna stanowci problemu gietrka stoi od dawna wiec wszystko jest pod reka.
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))
|
|
|
|
Sasek666 |
Dodany dnia 06/03/2010 20:28
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 20/08/2009
|
U mnie na osiedlu jeździ Trampek z mocnym silnikiem od VW Polo. Daje radę, ale BeKa, na Twoim miejscu zawahałbym się czy warto. W razie dzwona jesteś upieczony, tak poza tym wolałbym kombinować z bardziej "zachodnim" odpowiednikiem Trampka, a raczej jego protoplastą - Garbem. Właściwie z bratem mieliśmy składać kilka lat temu Garba na Wasser-Boxerze, ale nawet się za to nie zabraliśmy. Garb VR nieźle by darł nawierzchnię, ale to Twój wybór. Pisałeś że go wzmocniłeś. Prawdopodobnie tak usztywniony Kartun-Trabant jest trochę sztywniejszy od Garba, a więc...? Ja zaufałbym Hitlero-wozowi, ale warto podkreślić że "Gang Honeckera" też pod nami dołki kopał, więc pobudki ideologiczne można zostawić. Ale mogą być problemy z niektórymi częściami, które mogą nie wytrzymać takich prędkości/mocy/momentu obrotowego. Nie chcę tu grać kogoś sprzed paru postów, który zachwalał arcywybitne zalety JDMu, tylko chce Ci podsunąć dodatkowe koncepcje. Pomoc znajdziesz na wszelkich bardziej ogarniętych forach (www.vwzone.pl, vag.podkarpacie, strefagti) (piszę bez dokładnych adresów, bo sam ich nie pamiętam a nie mam zbyt wiele czasu, ale wpisując w googlu te nazwy znajdziesz). Dam sobie rękę uciąć że bliżej Ciebie mieszkają również tacy sami VW-maniacy, więc odrobinę poszukać. Tak nawiasem, powoli coraz częściej spotyka się VRki turbo (kompresory jeszcze nie) na Polskich drogach, ba, nawet można teraz zobaczyć kompletne turbo-kity na allegro, które umożliwiają rozwój nawet do 600 KM ! Gdy byłem młodszym zapalonym "VW-maniakiem" słyszałem tylko o jednym VR-turbo i to w Krośnie, a o kitach na allegro nikt by nie pomyślał. |
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 06/03/2010 20:44
|
Administrator
|
po pierwsze nie pisz ze to karton jak nie wiesz. jets to laminat wykonany z duoplastu. w tej chwili 90% samochodow sportowych ma wtsawki z kompozytow tkaich jak kevlar wlukno skzlane czy weglowe, a do ktorych zalica sie duroplast nadwozie jest duzo sztywniejsze w seri od garbusa, mialem oakzje takowym jezdzic i w zakretach czuc ze podlga sie przemieszcza. a co do tego ze apdlo na Vw to ja nie nielubie niemeicich samochodow. sory Cain. ale taka jest prawda,tylko dlateog padlo na Vr6 lub B16b ze rostawy osi sa zblizone , za to Trabant jest inny mimo ze niemiecki. jezeli mialbym wybierac inny samochod to pewnie padlo by na Poloneza i jakis ciekawy wloski silnik 2.0 lub 2.5-3.0 v6 ze skryznai colotti i felgami ats ale to sa tlyko moje rozwazania. co do rozlazenia kareoseri to w kazdym samochodzi nastepuje po jakims czasie. wypadki ? mialem jeden i dobrze zrobiona klatka zniesie duzo. mnie nic sie nie stalo a samochod poszedl na zlom. kaltke mozna tak rozbudowac wedlug Fia ze bedzie wchodzic az w silnik i do bagaznika wsyztsko jest do zrobienia. ostanio zucila mi sie w oczy strona z corsa b 3.0 v6 z omegi wiec nie tlyko ja mam dziwne pomysly. narazie to tylko moje rozwazania na temat przerubki wszytsko oakze sie w okolicach maja czerwca , narzie planuje i zbieram informacje
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))
|
|
|
|
Krychu |
Dodany dnia 07/03/2010 17:56
|
Administrator
Sponsor
Data rejestracji: 22/12/2006
|
BeKa, do tak lekkiej budy wystarczyloby niewiele ponad 100km, wsadzaj hondowska D serie jak juz |
|
|
|
stagevolution |
Dodany dnia 08/03/2010 18:39
|
Rowerzysta
Data rejestracji: 05/03/2010
|
Pamiętaj że moc to nie wszystko, musi być jeszcze prowadzenie, czyli waga, bo zbyt lekki samochodzik dosłownie odleci, to samo tyczy sie zakrętów... Ale jestem ciekaw potworka, czekam na konkrety . |
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 08/03/2010 22:39
|
Administrator
|
wiem wiem. ale tak silnii 1.6 100 koni od golfa czy czegos tkaiego kostzuje 1200 zl a za 1500 zl jest vr 6 wiec ...
a co do przerubki to bym sie pryzmierzal do zakupu calego golfa/passata vr6 i przelozenia nie tylko silniak ale takze zawiesznei przeniesienia napedu hamulcow itp itd
|
|
|
|
Sasek666 |
Dodany dnia 09/03/2010 17:27
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 20/08/2009
|
"Kartun" tylko w cudzysłowiu, to taka pieszczotliwa nazwa. Za takie pieniądze musisz mieć albo dobre znajomości, albo szczęście bo kompletny silnik (skrzynia, wiązka, komputer) trzeba ponad 2000 zł dać. Pisałeś jeszcze że chcesz 2.9, a to już winduje cenę bo 2.9 są stosunkowo rzadko spotykane. Nie pisałeś co chcesz zrobić z hamulcami itp. Jeśli chcesz wszystko przeszczepić z VR6 łącznie z hamulcami to szykuj się na koszt rzędu 2,5~3 tys. Bo 1700 to za sam silnik zapłacisz. Jednak różnica cen nie jest tak zatrważająca, więc życzę Ci powodzenia. Ale ja osobiście Ci radzę wybrać 2.8 - częściej spotykana a różnica niewielka. Na youtube są filmiki z POLSKIM trabim, więc wszystko jest możliwe. Będą Ci potrzebne jeszcze takie graty jak zegary przystosowane do MFA, manetka wycieraczek z kontrolerem MFA i możesz zaczynać, chyba że chcesz zrobić to bez MFA, ale w samochodzie mojego ojca MFA jest bardzo przydatną sprawą.
@edit :
Nie zauważyłem postu z góry. Jak coś, to już Golf, wyjdzie taniej a efekty takie same.
Edytowane przez Sasek666 dnia 11/03/2010 15:55
|
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 14/03/2010 01:40
|
Administrator
|
ok narazie silnik z gofla w moim trabancie to czas przyszly czerwiec jakos tak
narazie nastapily zmainy w wydechu w dwusuwie
ZDJECIE wydech zrobiony od podstaw z rury 43mm sr jest to wolny wydehc( czytaj bez zadnych tlumikow)koncowki pochodza z audi s6 ,dziekuje bardzo panu ktory zaparkowal atakie audi w poblizu mam nadzieje ze sie zdziwi jak spojzy na tyl swojego wozu ^^
a tak serio wyciagneite ze takiego audo an szrocie 10 zl za komplet
|
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 25/03/2010 22:27
|
Administrator
|
no i kolejna robotuka za mnom
nowy prog wstawiony i naproze przygotowane do wspawania i powoli rozpurke zaczolem robic tera zdjecia
klik
[color=#ff0000]poprawiłem link, nie trzeba dawać " w adresie[/color]
Edytowane przez Cain dnia 25/03/2010 23:35
|
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 03/05/2010 18:33
|
Administrator
|
obiecalem jakis czas temu ze nagram jak chodzi moj trabi a oto dwa krotkie filmik
nowy wydech calkowicie wolny , wiecej nie zdradze bo to tajemnica
filmik prezetuje prace do srednich obrotow, lecz nie tryzmal wolnych obrotow gdyz nie mail wyregulowanego gaznika
http://www.youtube.com/watch?v=MeQir3fU9yg
tutaj jest praca na wolnych obrotach juz po pelnej regulacji
http://www.youtube.com/watch?v=LySiimMtZlk
w najblizszym czasie postaram sie zamiescic jeszcze film z jazdy
|
|
|
|
Deluxo |
Dodany dnia 05/05/2010 18:19
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 09/02/2009
|
No to może i ja coś napiszę.
W lutym znajomy z AKP przekierował mnie na forum Astra Tuning Team, gdzie po poznaniu paru osób i spotkaniu się z nimi na spocie w Kole trafiła mnie myśl twórcza dla mojej Asterki.
Jak pomyślałem, tak też zrobiłem - i Asterka zaczęła przechodzić modyfikacje.
Zacząłem od lamp tylnych od Astry GSi - efekt początkowy:
Efekt końcowy:
Drugi gadżet to nalepki na lusterka imitujące piaskowane szkło. Lusterka przed...
... i po
Obecnie Astra wygląda tak:
Plany modyfikacji mają się następująco:
- bodykit z Astry GSi lub dokładki Irmschera
- nowa jednostka sterująca audio, najpewniej NaviHeaven 4x60W
- Angel Eyes na przód, obecnie czekam na zamówione Sonary
- nowe głośniki, gdyż oryginalne zaczynają trzeszczeć
- prawdopodobnie sprężyny obniżające samochód o 30 mm
- myślę o zegarach i tarczach wskaźników nawiewu Indiglo z inwerterem dającym niebieskie światło
- ... a co dalej to się pomyśli
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 05/05/2010 20:27
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
Fajny egzemplarz, Astry rządzą.
|
|
|
|
Ray |
Dodany dnia 05/05/2010 21:54
|
Sponsor
Data rejestracji: 12/10/2006
|
Co to są angel eyes? Tz. wiem że to oczy anioła ale jak to wygląda xD?
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 06/05/2010 02:36
|
Główny administrator
|
Np tak:
|
|
|
|
Deluxo |
Dodany dnia 06/05/2010 19:47
|
Motorowerzysta
|
Dokładnie. Angel Eyes to reflektory soczewkowe z ringami. Ringi podpinasz przeważnie pod pozycyjne, soczewy pod mijania i drogowe. Efekt tak jak powyżej. Dla przykładu dam też fotkę znajomego z Astra Klubu Polska, który całkiem ostro przemodził swojego kombiaka.
|
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 06/05/2010 21:20
|
Administrator
|
a ja mowie ze to sa zbedne kilogramy samochid ma jezdzic a nie miec 5 ton szpachli spojlerow itp
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 06/05/2010 22:12
|
Główny administrator
|
Ani jedna ani druga mi się nie podoba.
|
|
|
|
Deluxo |
Dodany dnia 06/05/2010 23:32
|
Motorowerzysta
|
No tu się z tobą zgodzę, Cain, bo trochę przegięli z modami. Rozumiem, bodykicik od GSi i parka Angel Eyes'ow nie zaszkodzi, bo nada autku sportowego wyrazu. Ale stroboskopy pod grill to już przegięcie.
Sam osobiście ostatecznie zdecydowałem się na bodykit od Astry GSi - zainteresowani niech polukają na linkacz który dałem.
Kod źródłowy http://www.allegro.pl/item1019254832_opel_astra_gsi_c20xe.html
Mam już okazję kupić ładny zderzak przedni z całym potrzebnym osprzętem, bez zaślepki, za 2 stówy. Tylny raz-dwa się znajdzie za stówkę, zaślepki dokupię na ebayu/alledrogo, przelakierujemy i będzie cacy do wstawienia :)
|
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 07/05/2010 01:00
|
Administrator
|
deluxo jelsi by cie interesowlay zestawy irmschera to w polsce ciezko dostac w niemczech najlatwiej ale ceny zaczynaja sie od jakis 100 euro za doklalke do zdezaka. wiem bo kumplowi pomagalem zamowic.
tak z ceikawosci nie myslesc moze o jakims c20x albo holden dtec 2.0?
|
|
|