Final Stage - przemyślenia
|
Patricko |
Dodany dnia 16/05/2014 14:07
|
Administrator
Data rejestracji: 27/06/2007
|
Witam.
Warto założyć temat, gdzie będziemy mogli pisać swoje osobiste przemyślenia odnośnie Final Stage'u, który zaczyna się właśnie dzisiaj.
Czego oczekujecie, jakie jest Wasze zdanie po obejrzeniu, czy warto było lub nie?
Tutaj możemy porozmawiać na każdy możliwy temat związany z Finalną serią.
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!
|
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 16/05/2014 23:17
|
Administrator
Data rejestracji: 14/02/2008
|
oczekuje ze po final stage bedzie 6 stage
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))
|
|
|
|
alkochohlik |
Dodany dnia 17/05/2014 16:50
|
Rowerzysta
Data rejestracji: 14/11/2013
|
haha dobre |
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 18/05/2014 14:03
|
Administrator
Data rejestracji: 27/06/2007
|
Opening:
http://www.youtube.com/watch?v=vk5OkLW68XA
Ending:
http://www.youtube.com/watch?v=J0i6i9M78eg
Zwróćcie uwagę na genialny ending, w którym mamy pokazane większość walk z 1st Stage'a w nowym wydaniu Genialne to wygląda.
Cholera, tutaj przerobili, w trailerze The Movie przerobili...mogliby już się pokusić o całą reedycje pierwszych serii
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 18/05/2014 15:00
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
Reedycją pewnie będzie film. Skoro ma podtytuł Legend, to chyba samo się nasuwa.
To chyba takie "dzień dobry" do filmu.
|
|
|
|
alkochohlik |
Dodany dnia 19/05/2014 10:10
|
Rowerzysta
|
rzeczywiście, wyścigi z początków serii w nowej animacji i szacie graficznej miażdżą sutki |
|
|
|
Anonymous |
Dodany dnia 19/05/2014 19:54
|
Sponsor
Data rejestracji: 03/09/2008
|
Motyw z odbiciem od barierki, żeby nadać autu odwrotną rotację (wyścig z Shingo) w tej szacie wygląda naprawdę uber-genialnie |
|
|
|
kamilek2424 |
Dodany dnia 19/05/2014 21:17
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 21/04/2014
|
Jest już RAW pierwszego odcinka: https://www.youtube.com/watch?v=setr12aNuv4 niedługo ma być też drugi |
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 19/05/2014 22:11
|
Główny administrator
|
Yyh youtube. Daruję sobie.
|
|
|
|
ZAX25 |
Dodany dnia 19/05/2014 23:01
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 13/11/2013
|
hmm... też jest do pobrania przez torrent na tej stronie: http://idforums.net/index.php?showtopic=46885&st=0
tylko czekać na napisy ale i tak bez oglądam (ciężko się powstrzymać)
wracając do tych urywków wyścigów w endingu... wg mnie powinien wyjść jeszcze raz battle stage już ze wszystkimi wyścigami i z taką grafiką (przerysowanie postaci też by pasowało a dubbing postaci mogli by skorzystać ze starych odcinków (nie pogniewałbym się )) |
|
|
|
alkochohlik |
Dodany dnia 19/05/2014 23:29
|
Rowerzysta
|
a ja poczekam na chociaż angielskie suby, chcę jednak oglądnąć to na świeżo ale coś zrozumieć od razu |
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 20/05/2014 01:20
|
Główny administrator
|
Niestety, jakość tego rawa jest tragiczna. Szum, mikroprzycięcia.
Ja sobie daruję. Szkoda nerwów.
|
|
|
|
ZAX25 |
Dodany dnia 21/05/2014 06:02
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 13/11/2013
|
pojawił się na dailymotion odcinek 2
http://www.dailymotion.com/video/x1vsml9
trzeba jeszcze czekać na 2 ostatnie ale powiem że teraz bardziej zgłupiałem niż po 1 odcinku... więc też czekam na napisy mogą ENG byle bym coś załapał... ;_;
Edytowane przez ZAX25 dnia 21/05/2014 06:30
|
|
|
|
kamilek2424 |
Dodany dnia 21/05/2014 22:06
|
Chodzi piechotą
|
Ja chyba będę czekał jednak na DVD. |
|
|
|
bar_oo |
Dodany dnia 08/06/2014 15:40
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 04/05/2011
|
obejrzałem już FINAL 1 i FINAL 2, troszkę mi szkoda że całość wygląda jakby chcieli zrobić z tego wyścigu jakiś mrożący krew w żyłach Thriller, no ale cóż może taki był ich zamysł przy produkcji fajnie że w całości występują wszyscy przeciwnicy z poprzednich serii choć tylko jako widzowie czekam zatem na resztę i już potem tylko na całość żeby skumać co jak |
|
|
|
kamilek2424 |
Dodany dnia 22/06/2014 09:41
|
Chodzi piechotą
|
1 i 2 już są z subami angielskimi w jakości DVD + są też RAWy 3 i 4 w bardzo niskiej jakości. Nie wiem czy był sens przedłużać to do aż czterech odcinków, do tej pory nie ekscytuje mnie aż tak bardzo jak 5th Stage. Zapewne w trzecim i czwartym będzie jakieś wielkie bum, więc czekam na DVD. |
|
|
|
Leito |
Dodany dnia 25/07/2014 02:12
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 14/06/2011
|
Tak więc rozwijając myśl rozpoczętą na shoutboxie.
Mówiłem o tym, że w pewnym momencie miałem nadzieję na to, że ostatni wyścig będzie naprawdę mega. Kiedy to było? W momencie, kiedy Shinji wyprzedził Takumiego na oczach Mako i Sayuki, uderzając jego samochód. Było ujęcie na jego oczy, które zmieniają się w nieco wściekłe i mściwe tak, jak wtedy, kiedy Shingo specjalnie go uderzył, aby wyrzucić Takumiego z ulicy. Miałem nadzieję, na... "Furię Takumiego 2". Wyścig z Shingo jest moim ulubionym i do dziś pomimo oglądania go po raz n-ty, wciąż przechodzą mnie ciarki... Niestety tak się nie stało i dostaliśmy w zamian wyścig z dzieckiem, które woła "Ja chcę do Mamy!"... Tworząc taką postać jako "Ultimate enemy" dla Takumiego, został on po prostu wyśmiany i poniżony przez autorów, w dodatku wygrał tak, jak wszystkie wcześniejsze wyścigi od 4rtego stage-u, czyli przez farta... Taką miałem nadzieję, na właśnie tę "furię", bo jak to powiedział Nakazato, że kiedy zwyczajny kierowca traci opanowanie, jest już po nim, zaczyna robić jeszcze gorsze błędy i przegrywa, ale Takumi jest inny (Ja oglądam z angielskimi napisami i pozwolę je sobie zacytować) - "The hotter he gets, the faster he goes." Ten ostatni wyścig mógłby być inny, mógłby wygrać ten wściekły Takumi, a nie jak zwykle, jego mega fart... Samo jego związanie z Hachi Roku wydaje się być mniejsze. Pamiętacie chyba, jak zareagował, jak zatarł stary silnik, prawda? Totalna załamka, a tutaj? "Poczułem, że muszę poświęcić Hachi Roku"...
Szczerze? Wg mnie, to dobrze, że Initial D się kończy. "Trzeba wiedzieć, kiedy zejść ze sceny." To wydaje się być ostatni moment dla Initiala, bo nie można ciągle ciągnąć passy wygranych tylko przez fart... Z jednej strony chcę dla Takumiego jak najlepiej i niech wygrywa, ale w zasadzie, to już na początku Final stage-u wiedziałem, że Takumi wygra i nie było to tak interesujące, jak np pierwszy stage, który niemożliwie trzymał mnie w napięciu aż do ostatniego odcinka.
Pozdro |
|
|
|
Reliantification |
Dodany dnia 25/07/2014 06:35
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 20/01/2014
|
Jestem trochę zawiedziony Final Stage'em, miał tylko cztery odcinki i w zasadzie ten wyścig trwał aż 3,5 odcinka, pozostałe pół zostało tylko na zakończenie niektórych wątków co według mnie jest błędem ponieważ wiele z nich nie zostało wyjaśnionych do końca. Czuję niedosyt i smutek po obejrzeniu, gdyby ten Stage miał tak z co najmniej 10 odcinków w którym wszystkie wątki by doprowadzono do końca, między innymi wyścig Keisuke z Takumim (Keisuke na pewno chciał rewanżu po zakończeniu Initial Dream więc taki wyścig miałby pewnie miejsce) albo brakowało mi też spotkania Takumiego i Natsuki po wyjeździe do Tokio, twórcy mieli duże pole do popisu i mogli na prawdę solidnie zakończyć te anime, niestety im się to nie udało ale kto wie? Może do niego powrócą, poza tym GT86 na końcu mnie zaintrygowało, jest to może po części zarodek kontynuacji, i ciekawi mnie kto tym samochodem kierował? Kiedyś może się dowiemy...
Pozdro |
|
|
|
Leito |
Dodany dnia 25/07/2014 10:28
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 14/06/2011
|
Mi się wydaje, że GT86 po prostu sobie przejeżdżało drogą i Takumi je zobaczył po raz pierwszy w życiu nie wiedząc, czym to auto jest. Mimo to poczuł "to coś specjalnego", co czuł do AE86 i całość jest po prostu zakończeniem Initial D jako głównego bohatera - Takumiego, Ace'a downhillu z Akiny w przestarzałej AE86. Samo zatarcie silnika, silnika wyczynowego, do jakiego nie mieli dostępu jego przeciwnicy w nowych autach było odpowiedzią na to, czemu tak stary samochód może wciąż konkurować z nowoczesnymi. Sam Takumi powiedział, że nie chce odbudować 86, aby znów była w stanie jeździć tak szybko, tylko po to, by móc nią jeździć na codzień, bo ma do niej sentyment. Potem natomiast widzi nową GT86 (i wciąż uważam, że nie zna tego samochodu, widzi go po raz pierwszy w życiu i nie wie, że jest to następczyni AE86, ale poczuł, że ma ona to coś, co miała AE86), w tym momencie następuje "zmiana warty". AE ma odejść na zasłużoną emeryturę, natomiast GT86 ma być nowym autem, którym Takumi będzie się ścigał. Może nie trzeba do tego robić kolejnej serii, ale przecież wiadome jest, że ktoś będzie chciał pokonać Takumiego .
Wyścig z Keisuke to temat na ten film, bądź co tam jeszcze ma być, a może po prostu autorzy zostawią go widzom do własnego rozstrzygnięcia? Wiadomym jest, że na pewno nie będzie to już wyścig z AE86, a prędzej właśnie z GT86 i to też musi ona przejść wiele modów, aby móc konkurować z FD3S Keisuke. Sam Takumi mówił w 4rtym stage'u, że jeśli chodzi o downhill, to różnice pomiędzy FD a AE są niewielkie.
Pozdro |
|
|
|
kukiz33 |
Dodany dnia 25/07/2014 22:29
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 21/11/2013
|
A ja zadam jedno, wydaje mi się dość ważne pytanie.... Co z marzeniem Takumiego o zawodowstwie?!
Edytowane przez kukiz33 dnia 25/07/2014 22:36
|
|
|