Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Anime
 Drukuj temat
Coś dla fana Initial D
sabaka
Pojawiła się ciekawa gratka dla każdego miłośnika Inital D
http://allegro.pl/item264641258_initial_d_1_4_stage_ova_unikat_.html ,
jak bym posiadał jakieś wolne środki na pewno bym to kupił :/
Nie, nie, pr?dkoś? by?a OK... tylko zakr?t troch? za ciasny. Smile
TYLNY NAP?D JEST JAK SEX - PO CO JEŹDZI? NA R?CZNYM JAK MO?NA DA? W PIZ...? !
126p >N14>E46>V40>Vectra C>V50>A6

Cain
yhm, tylko, że to nie oryginał, tylko chiński bootleg niewarty tych 320zł

skąd wiem? ano stąd, że licencję miał Tokyopop i to on wydał Initial po ang., że Initial D nie został wydany w "jednej paczce" (tylko 1st,2nd,3rd+OVA w jednej paczce oraz 4th w drugiej).

Jeśli się mylę, to wyprowadźcie mnie z błęduSmile
Edytowane przez Cain dnia 06/11/2007 23:39

Placebo
zapewne sie nie mylisz, w dodatku za Twoją tezą wg mnie przemawia niekompletny 4sezon.
co nie zmienia faktu ze jakbym spal na forsie to pewnie bym kupilSmile
albo zamówil na ebay'u

Yakushi
Placebo napisał/a:
(..) w dodatku za Twoją tezą wg mnie przemawia niekompletny 4sezon.(..)

to akurat mit jakiś
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

MAGNUM
no, przecierz juz psałem o tym w shoutboxie....
pozatym Yakushi- jaki mit? według ciebie 4 sezon skończył sie na 18 odcinku?
nie rozumiem twojej wypowiedzi
Przyśpieszenie jest najlepszym sposobem na sp?dzanie czasu wolnego pomi?dzy zakr?tami Smile

Yakushi
Choć nie pamiętam co było w osiemnastym odcinku trudno mi się zgodzić by był zakończeniem serii. Czwarty Sezon ma 24 odcinki. Został zamknięty daawno temu ( dokładniej: rok, 9 miesięcy i 16 dni czasu wstecz )
Edytowane przez Yakushi dnia 02/12/2007 14:11

Placebo
cos tu sie pomieszało.
Cain napisał ze to wydanie to bootleg, i pewnie ma racje, gdyz jak napisal licencje miał Tokyopop.
a pozatym w opisie aukcji pisze ze 4sezon jest NIEPEŁNY i ma tylko 18 ODICNKÓW.
widzial ktoś oryginalne wydanie, gdzie jest prawie cała seria i brakuje ostatnich 6epizodów??
wiemy ze 4th ma 24 epki, tylko to wydanie nie jest pełne.
a ogólnie chodzi o to ze to nie oryginał i jest raczej nie wart tej ceny
Edytowane przez Placebo dnia 03/12/2007 11:25

Yakushi
Full Chaotic, ale roox - teraz kumam.

W takim razie to pirackie anime czy jak? Zgłosiłbym naruszenie zasad allegro, gdybym posiadał pewność że tak jest. Nie dajmy wykorzystywać otaku !

MAGNUM
tak i od razu podaj żródło na którym opierasz swoją wiedzę na temat tego anime!! to przy okazji wszyscy trafimy do pierdla!!
kur$#$# zaczynam żałować ze wogule pokazałem ten link- Yakushi nie szalej!
Przyśpieszenie jest najlepszym sposobem na sp?dzanie czasu wolnego pomi?dzy zakr?tami Smile

KAT
niby czemu miałby ktoś do pierdla trafić?
wystarczyłoby podać że tylko Tokyopop ma licencje na Initial D, tak jak podał Cain
ale generalnie gość jest czysty, nigdzie nie pisze żę jest to oryginalne wydanie, nie pisze że zawiera 4 pełne sezony

Placebo
panowie spokojnie. to są tylko nasze spekulacje co do oryginalnosci tego wydania.
MAGNUM-fajnie ze dales tego linka, zawsze to jakas ciekawostka i znak ze jak sie poszuka to mozna i w PL znalesc cos zwiazanego z Initialem
Yakushi'ego tez rozumiem, w koncu cena jest ogromna, a jednak kolekcja nie pełna, i 'niby' oryginalna (nie jest napisane ze oryginal, ale nie jest tez napisane ze fake)
Ci którzy znają sie na rzeczy zastanowią sie chwile czy warto tyle kasy wydac na taki zestaw...

Patricko
Dodam swoje 3 groszy, co by nie.

Wg mnie nie warto wydawać tej kasy na to. Bo 300zł to jednak bardzo dużo.
Co do oryginalności tego produktu nie będę się wypowiadać.
Chodzi mi o to, że można sobie pobrać z neta wszystko (bo w naszym kraju niestety innego wyjścia nie na, a jak jest to powiedzcie jakie).
Ja sobie pobrałem wszystkie serię, zrobiłem sobie okładki, sam nałożyłem napisy (z pomocą Cain'a), i mam super kolekcję Grin
Do tego ta satysfakcja jak się ogląda, że trochę swojego wysiłku w to włożyłem. Uwierzcie mi warto warto Grin
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!

Cain
nie trzeba nic podawać, że licencję ma tokyopop, zgłaszasz ze to "nielegalna kopia filmu" i już

a mimo wszystko gość nie jest czysty bo to są piraty a ich sprzedaż w świetle polskiego prawa jest karalna

Yakushi
Więc wiem co chciałem wiedzieć.

Po mojemu:
Posiadanie anime nie jest nielegalne pod warunkiem, że nie czerpiesz z tego dóbr materialnych lub wykupiłeś prawa do użytkowania danej kopi (tzw. 'oryginał' to też kopia).
Nie znoszę chamstwa i wykorzystywania innych dla własnego dobra. Dlatego też nie patrzę przychylnie na osoby wykorzystujące otaku dla zysków.

W gruncie rzeczy prawo mnie nie interesuje - liczą się dobrzy ludzie.

Jeśli masz tym jakiś bliższy związek Panie M. ? Daj znać, a odpuszczę sobie tym razem. Jeśli nie - nie martw się, bo stwierdzenie : "nikt w sieci nie jest anonimowy" może i nie jest kłamstwem, ale da się obejść.

MAGNUM
związku żadnego z tym ni emam, o to sie nie martw, jakchcecie mozecie tego typa zgłosic, ni eo to chodzi, ja się p oprostu obawaim że zgłaszajać coś takiego powinieneś (w normalnym kraju) podać chyba jakieś uzasadnienie dotyczące twojej wiedzy na dany temat, prawda?
no bo co- wystarczy że napiszesz do Alleggr4o - ten facet jest oszustem i tyle?
wiesz jakby można było w ten sposób ludziom zasrywać życie?odpalasz allegro- o dzisiaj udupimy tego a jutro tego i piszesz następnego maila do allegro ze ten jest piratem, i facet juz ma kłopoty tak?

dlatego ja osobiscie uwazam a raczej obawiam się, ze zgłaszajac coś takiego trzeba podać swoje zródło wiedzy na dany temat, a wtedy allegro/policja/itp. mogą sie zaczaći nteresować twoją osoba.. jeśli tak nie jest to fajnie, po prostu mam swoje przekonania i tyle.
Zresztą kiedys juz z Cainem na podobny temat rozmawiałem i on wi eże jestem trochę przewrażliwiony na tym punkcieSmile

Cain
no bo co- wystarczy że napiszesz do Alleggr4o - ten facet jest oszustem i tyle?

dokładnie tak, tyle i nie trzeba nic więcej robić

i nie pisze się do nich z żadnego maila. Po prostu klikasz przycisc "zgłoś naruszenie zasad allegro"

obawiam się, ze zgłaszajac coś takiego trzeba podać swoje zródło wiedzy na dany temat, a wtedy allegro/policja/itp. mogą sie zaczaći nteresować twoją osoba.. jeśli tak nie jest to fajnie, po prostu mam swoje przekonania i tyle.

niestety jesteś w błedzie
Edytowane przez Cain dnia 09/12/2007 16:31

Placebo
wiem że to nie ten dział, ale nie chcialem zaśmiecać zakładając nowy temat. poza tym troche tu nie zaglądałem, wiec mogło juz się to gdzieś pojawić
http://allegro.pl/item317612789_initial_d.html
moze sie złozymy?

MAGNUM
heh, dobre!!!
spójrzcie na samą ulicę, czyżby trasa nagrywana kamerą i na to nałożony obraz samochodów? sama ulica i pobocze wygladaja na orginałSmile
fajna zabawkaSmile

Ray
Dobra, ja dokładam 60 zł Pfft Więcej nie mam luźnej na razie xDDD
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!

mruq
O kurde ciekawe która to wersja... Pewnie pierwsza. Ale 18 tyś to trochę sporo;/ Jest skrzynia po lewejPfft
Dla niewiedzących to jest Arcade Stage.
Edytowane przez mruq dnia 04/03/2008 10:10

Przejdź do forum:
Copyright © 2013