2nd stage
|
mooks |
Dodany dnia 16/01/2007 18:22
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 16/01/2007
|
Witam mam problem, zostałem posiadaczem całej drugiej serii jednak jest ona w wersji dwu językowej to znaczy z angielskim dubbingiem , napisy pobrane z neta ni jak nie pasują do mojej. ma może ktoś podobna wersję i poradził sobie z dopasowaniem napisów do aktualnie wypowiadanych kwstii. Byłbym bardo wdzięczny za pomoc.
mój nr gg 2232800 (często niewidoczny)
Z góry dziękuje
mooks |
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 17/01/2007 22:21
|
Mistrz kierownicy
Data rejestracji: 13/01/2007
|
Nielepiej nauczyc sie wlasnorecznie edytowac napisy? Choc moze noobkom wydaje sie to trudne naprawde nie stanowi wieksego problemu (choc czasami zdazaja sie wyjatkowo wredne serie ^^ )
Jesli jednak wolisz gotowe napisy podaj dokładne dane pierwszego epka + mail |
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 18/01/2007 22:26
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
nie nijak nie pasują, tylko zmień fps napisów i przesuń o tyle ile trzeba. to nie jest trudne, wystarczy sie zaopatrzyć SubEdit i przestać zasłaniać lenistwo udawaniem nicniewiedzącego . |
|
|
|
toy |
Dodany dnia 26/01/2007 11:14
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 26/01/2007
|
Probowalem. COs mi nie wychodzi. Przesuwam, dopoasowujei lipa. Do tego momentu pasuja pozniej juz nie. Mam wersje stage 2 z tej str http://realitylapse.com/videos/initiald.php
Jak by ktos mial przerobione napisy prosil bym o przeslanie na mejla. eni3@o2.pl
z gory dziekuje pozdrawiam
mam 246 koni i nie waham sie ich uzyc
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 26/01/2007 11:48
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
po prócz dopasowania trzeba zmienić liczbę klatek w napisach |
|
|
|
toy |
Dodany dnia 27/01/2007 10:33
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 26/01/2007
|
CHodzi o fps? bo jesli tak to probowalem i nic nie pomaga
mam 246 koni i nie waham sie ich uzyc
|
|
|
|
Demonooki |
Dodany dnia 27/07/2007 22:10
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 15/05/2007
|
Mam ten sam problem co toy a już trochę odcinków dopasowywałem ma ktoś pasujące napisy do tej wersji to prosze o kontakt na email demonooki@gmail.com |
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 28/07/2007 01:36
|
Administrator
Data rejestracji: 27/06/2007
|
Mam 2nd Stage cały, jednak już zrobiony przez jakąś grupę.
No ale to nie żaden problem, dopasowałem napisy, i nakleiłem je na film z odpowiednio dopasowaną (tutaj podziękowania dla Cain'a za pomoc) i wszystko widać pięknie i całkowicie się zapomina, że pod spodem są jakiekolwiek napisy. W ogóle ich nie widać.
Co do napisów, to wszystko dopasowałe idealnie do każdego odcinka.
Nawet poprawiłem niektóre kwestie, oraz dodałem brakujące.
Jednak najwięcej wpadek miałem w Battle Stage, w sumie sam musiałem zrobić napisy...nie wiem czemu takie były, pewnie inne wersje.
Tak czy siak...polecam Ci program SubEdit Player.
Puszczasz film, ładujesz napisy, naciskasz Ctrl + E, i lecisz z filmem i edytyujesz napisy. To na prawdę nie jest takie trudne. Ja tak zrobiłem wszystkie Stage'e oraz te dodatkowe i mam dokładnie to co chciałem
Także trochę własnej inwencji, a efekt wtedy cieszy Cię dużo bardziej.
Ale jeśli chcesz mogę Ci podrzucić jakieś jedne napisy do testu.
Sprawdzisz sobie jak pasują.
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!
|
|
|