Nasze Samochody
|
Cain |
Dodany dnia 03/06/2014 15:11
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
Nie no teraz to ja już mam samochód
|
|
|
|
Reliantification |
Dodany dnia 03/06/2014 17:40
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 20/01/2014
|
A czym jeździsz? Ja mam w planach kupno za jakiś czas Toyoty Corolli E80 albo Hyundaia Pony. |
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 04/06/2014 01:48
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
Niczym szczególnym. Po prostu solidnym i prostym jak budowa cepa niemcem. Astrą G.
Swoją drogą, co to za blachy SAA? Jakie to miasto?
|
|
|
|
Reliantification |
Dodany dnia 04/06/2014 05:22
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 20/01/2014
|
Po prostu w Photoshopie zmieniłem numery blach żeby ładnie wyglądały xD Normalnie miałem STA i jakieś tam numerki a zrobiłem sobie SAA 33333 |
|
|
|
alkochohlik |
Dodany dnia 12/09/2014 14:30
|
Rowerzysta
Data rejestracji: 14/11/2013
|
u mnie tez zmiany nastapiły po niewielkim dzwonie w czerwcu ze względu na odszkodowanie jakie dostałem można było wprowadzić kilka modów
po pierwsze gewinde
po drugie wybebeszony całkowicie układ wydechowy - brak kata i tłumików
po trzecie adaptery wiec w końcu mogłem ząłożyc moje lincolny na furke
po czwarte nowy kolor - niby nadal biały ale teraz mat
teraz zostało zrobić program i się cieszyć moją glebogryzarką daily
|
|
|
|
szagajew |
Dodany dnia 12/09/2014 17:51
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 05/08/2014
|
Chłopcy nie czepiają się o brak tablicy
|
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 16/09/2014 03:42
|
Mistrz kierownicy
Data rejestracji: 13/01/2007
|
Świetnie odpicowany. Jedynie, moim skromnym zdaniem, felgi nie do końca komponują się z resztą kształtów. Podejrzewam że mogły by na mnie wywrzeć lepszy efekt będąc w ruchu.
Kawał dobrej roboty.
( Aczkolwiek tu nie chodzi o to co mi się podoba ; ) Ważne żeby syciło twoje gusta. )
|
|
|
|
Krychu |
Dodany dnia 20/05/2015 20:56
|
Administrator
Sponsor
Data rejestracji: 22/12/2006
|
spore zaległości w tym temacie jeśli chodzi o mojego civica. w zeszłym roku poskładaliśmy turbo bolida i nawet coś tam pośmigał.
w sumie miałem w nim 3 silniki 1.5VTEC z turbo, pierwszy długo na doładowaniu nie pojeździł, po złożeniu, wracając na autostradzie poluzował się dolot, turbo próbowało nabić odpowiednie ciśnienie i tak się rozkręciło, że aż puściło sporo oleju, przytarł się drugiego też skatowałem, równie ciekawy przypadek, boostcut był ustawiony na 0.7, przez jakiś czas jeździłem bez działającego zegaru doładowania, bo zrobiłem spięcie. kręciłem mbc i tak je rozkręciłem, że jeździłem na doładowaniu przekraczającym 1 bar, a wystrojone było tylko do 0.73, boostcut nie zadziałał i w związku z tym przez jakiś czas silnik był za słabo podlany i się nieco zmęczył trzeci wrzuciliśmy na parkingu
trzeci nawet jeździł do końca, ale kilka dni temu został wyciągnięty i zastąpiony przez 1.3 na który wrzuciliśmy głowicę z poprzedniego i tak powstało 1.3 VTEC. ten silnik też wrzuciliśmy na parkingu. dolot tymczasowy...
turbo kit czeka na nowego właściciela, ja mam już dość, tym bardziej, że osiągi mnie nie zadowalały. tak z 350 koni by mi wystarczyło, ~230 jakie miałem to bieda nawet w aucie ważącym zaledwie tonę
tak to tałatajstwo jechało:
https://www.youtube.com/watch?v=qP6vyfp8acw
https://www.youtube.com/watch?v=I3Vz8RZyr2k
Edytowane przez Krychu dnia 20/05/2015 21:06
|
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 22/05/2015 03:10
|
Administrator
Data rejestracji: 14/02/2008
|
to i ja coś napisze skoro krychu też coś wrzucił.
u mnie stoi obecnie coś takiego jako dawca:
gdzie to wyląduje jeszcze nie wiem
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))
|
|
|
|
mruq |
Dodany dnia 15/06/2015 14:18
|
Główny administrator
Data rejestracji: 19/08/2006
|
to i ja się pochwalę:
IMG_0878 |
|
|
|
lmk |
Dodany dnia 16/04/2016 19:41
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 20/04/2008
|
O MX-5, jedna z ikon japońskiej motoryzacji
Odkopię trochę. Po ponad 5 latach posiadania i modyfikowania swojego japońca już prawie osiągnąłem stan, który byłby satysfakcjonujący. Za cel postawiłem sobie zrobienie czegoś, co będzie osiągami odpowiadać wersji Type-R - a może nawet wychodzić dalej.
Auto siedzi na gwincie ISC-N1 (sport) z regulacją twardości. Gwint jest skręcony tak aby dało się wjeżdżać na krawężniki. Stabilizatory z wersji EK4. 3-punktowa rozpórka kielichów z przodu i x-bar z tyłu.
Układ hamulcowy o średnicy jak EK9. Przedni zacisk dwutłoczkowy z Accorda Type R, pompa i serwo również z ATR. Przewody hamulcowe w oplocie. Tylny hamulec z MB4.
Silnik to B18C4 ze zmienionym wydechem (cichy przelot), kolektorem i dolotem. Tymczasowo wgrana mapa z Integry. Tu jeszcze jest trochę zabawy. Dotarły już wałki Skunk2 Tuner Stage2, w drodze są tytanowe talerzyki i podwójne sprężynki od Skunk2. Niestety taki setup musi być doprężony, więc wpadną tłoki doprężające z b16b (PCTX). Całość powinna dać 220+ z niedoładowanego silnika 1.8. Miałem przez pewien czas fazę na turbo w b18c4 ale mój mechanik odradził mi to.
I taka to zabawka. Ma służyć do zap..nia więc nie będzie żadnych camberów, stęsów, racismów i kaleczenia auta.
|
|
|
|
Deathraw |
Dodany dnia 21/04/2016 10:16
|
Sponsor
Data rejestracji: 13/11/2013
|
Bardzo fajny sleeper lmk. Jaką masz z tyłu tarczę z mb4 260mm(znalazłem w ic że niby też takie występowały, ale czy to prawda?) czy 239(sam takie mam w mb1)? Oby jeździł jak najdłuzej i jak najsprawniej, a wszystkie mody przebiegały bezproblemowo, choć już teraz widzę że niemało pieniędzy poszło w projekt. |
|
|
|
lmk |
Dodany dnia 23/04/2016 15:21
|
Motorowerzysta
|
Bardzo fajny sleeper lmk. Jaką masz z tyłu tarczę z mb4 260mm(znalazłem w ic że niby też takie występowały, ale czy to prawda?) czy 239(sam takie mam w mb1)?
Tarcza z tyłu to 260mm przy zachowanym rozstawie 4x100. MB4 chyba od 99 roku miały taki hamulec.
Oby jeździł jak najdłuzej i jak najsprawniej, a wszystkie mody przebiegały bezproblemowo, choć już teraz widzę że niemało pieniędzy poszło w projekt.
Dzięki, to już końcówka modów
Właśnie przez wzgląd na bezawaryjność pozostaję przy NA. Miałem szereg rozmów na temat możliwych modyfikacji auta (od modyfikacji B18, przez budowę B20, uturbianie po k-serię) i pozostaję na razie przy mocnej B18. Auto jest serwisowane w miejscu, które od lat specjalizuje się w Hondach (robią i swapy i turbo i rajdówki) i ich opinią się kieruję. Co prawda goście pokazywali mi EK9 z K20 (chyba dość znane auto z toru Kielce - Kr 292..), ale ze względu na ilość modyfikacji na razie to do mnie nie przemawia. |
|
|
|
Deathraw |
Dodany dnia 27/04/2016 10:09
|
Sponsor
|
Dobrze że tłoki z b16, bo ponoć te z b18 są strasznie słabe. K20-największy potencjał zdecydowanie, ale fakt rzeźby już trochę jest. Zaskoczyłeś mnie odnośnie mb4. Zawsze myślałem że 239mm to kres tylnych hamulców w civicach do VI gen z rozstawem 4x100. Skrzynie masz ze szperą? Przełożenia oryginalne z b18c4? |
|
|
|
lmk |
Dodany dnia 01/05/2016 11:59
|
Motorowerzysta
|
"Rzeźba" - o to dobre określenie z tą k-serią w tym nadwoziu
Dedykowane łapy silnika, customowe wspomaganie kierownicy, dorabianie klimy, przenoszenie zbiorczników, zmiana mocowania chłodnicy, zmiana shiftera, sanki z EG/DC2. Za dużo tego jak dla mnie. B-seria była w nadwoziu 6-gen to już niech będzie. A k-seria niech już będzie do 7-gen..
B18C4 z seryjnymi tłokami ma stopień kompresji 10:1, także faktycznie nienajlepiej. Tłoki z b16b na głowicy z integry powinno dać ponad 11:1. Wałki oferują zakres pracy do 9k rpm, sprężynki i talerzyki do 10k rpm. Powinno być odczuwalnie na plus.
Hebel chciałem zrobić kompleksowo - raz i nie zaczepiać więcej. Zdarzyło mi się kiedyś zagotować przy ganianiu się z jakimś Seatem Leonem i co się przestraszyłem to moje..
Skrzynia to seryjne s9b ze szperą. Przełożenia pod turbo byłyby ok, a tak to faktycznie są trochę długie. Pewnie dopiero w przyszłym sezonie wpadnie s80 z ITR'a 98+. Na razie na tej skrzyni auto jedzie jak 200 konne Clio RS - kolega zakupił i potestowaliśmy.
Deathrow, Ty z czasem nie grzebiesz przy swojej Hondzie? Nie widziałem tutaj żadnych zdjęć |
|
|
|
Deathraw |
Dodany dnia 08/05/2016 11:34
|
Sponsor
|
@lmk
Jak będzie co pokazać to pokażę, a jak nie to nie .Póki co to nie mam pieniędzy na podstawowe naprawy, bo przeguby, półosie i zawias do robienia, a robię teraz remont mieszkania, jakieś wyjazdy no i robi się czarna dziura. |
|
|
|
bar_oo |
Dodany dnia 27/06/2016 20:16
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 04/05/2011
|
Witajcie jestem tu już jakiś dłuższy czas, ale mało przesiaduję raczej czytam Krychu zna temat bo i mnie zna poza tym w moim aucie jeżdżą jego tylne lampy usdm, widzę temat o wozidłach to i ja pokażę zdjęcia z ostatniego spotu w Czechach i jaki miał miejsce w weekend i kilka z innego w pl co zrobiłem w aucie to temat rzeka ale najważniejsze jest że ma klasyczne B16A1 pod maską, wszystko mechanicznie sprawne a ja postawiłem na gadżety takie jak bumper pole, fogi, audio GATHERS'a, mud flaps'y, armrest, map light, wind deflectors, front lamps washers, mirror covers, front bumper J's lip i takie tam inne do tego porządek pod maską i troszkę gleby z reszta sami zobaczcie
pozdrawiam |
|
|
|
Krychu |
Dodany dnia 07/08/2016 21:21
|
Administrator
Sponsor
|
EE8 dobrze wygląda! Nawet nie wiedziałem, że masz tylne lampki z mojego byłego niebieskiego bolidu To fajnie, że coś z niego jeszcze żyje, a tym bardziej w tak dopiasionej sztuce jak Twoja |
|
|
|
lmk |
Dodany dnia 15/08/2016 01:11
|
Motorowerzysta
|
Rex jakby dopiero wczoraj opuścił fabrykę, bardzo fajny stan |
|
|
|
Krychu |
Dodany dnia 11/01/2018 12:54
|
Administrator
Sponsor
|
Dawno tu nie pisałem, więc tak, w zeszłym roku sprzedałem Civica i po raz pierwszy zdradziłem Japonię
Kupiłem Mercedesa W210 z wolnossącym 2.2D, bo chciałem diesla, który będzie trwały i mało problematyczny
Jednak nie zdziadziałem do reszty i po nim będzie powrót do Japonii |
|
|