Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Gry
 Drukuj temat
Drift w grach PC
Yakushi
Długo zastanawiałem się nad kierownicą. Na początku wahałem się czy aby na pewno jest mi potrzebna, potem.. która za rozsądną cenę da mi max wrażeń. Obecnie problem wyboru kontrolera przeszedł do przeszłości, a ja od wczoraj pomykam w TDU 1.
Jakkolwiek amator driftingu 'lekko' przygasa w grze, w której samochód jest niesamowicie przyczepny. Trzeba się wiele namęczyć aby móc wpaść w jakikolwiek ślizg (za wyjątkiem 'bączka' ) .

Jaka jest najlepsza gra w której można driftować? Nie musi być trudna. Wystarczy że poniesie frajdą.

Najbardziej cieszą mnie tuningowane wozy + drogi publiczne z ruchem + drifting
<- nie mogę sie doczekać stworzenia takiej gry.
Co prawda najbliżej ma Midnight Club 2, ale o ile pamięć mnie nie myli nie da się driftować.
Edytowane przez Yakushi dnia 27/07/2010 15:20
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

Deluxo
Co prawda w grach driftingowych nie pomogę za wiele, ale w sprawie TDU1 owszem, bo gram w to ponad 2 lata.
Na początek wyłącz asysty (klawisz D) - domyślnie latasz na SPORT. Po wyłączeniu powinieneś móc się już poślizgać.
Po drugie - staraj się osiągnąć jak najszybciej poziom Mistrza. Wtedy odblokujesz tryb Hardkor, popularnie zwany HC, na którym na wóz działają wszystkie prawa fizyki - i tam pociągniesz niejednokrotnie ostry drift, jak tylko opanujesz autko na HC Grin
Edytowane przez Deluxo dnia 27/07/2010 19:17
www.japanid.pl/userbars/Deluxo-default.gif

mruq
Znajomy na DFP driftuje w Driverze 1 http://www.youtube.com/watch?v=x6GwoLosXsc
Edytowane przez mruq dnia 27/07/2010 19:37

Yakushi
Deluxo napisał/a:
Co prawda w grach driftingowych nie pomogę za wiele, ale w sprawie TDU1 owszem, bo gram w to ponad 2 lata.
Na początek wyłącz asysty (klawisz D) - domyślnie latasz na SPORT. Po wyłączeniu powinieneś móc się już poślizgać.

Też trochę grałem. Z asysty zrezygnowałem już z początku zabawy na klawiaturze.
Pierwsza zauważalna różnica to bączki na trawie. Są jeszcze jakieś?

Deluxo napisał/a:Po drugie - staraj się osiągnąć jak najszybciej poziom Mistrza. Wtedy odblokujesz tryb Hardkor, popularnie zwany HC, na którym na wóz działają wszystkie prawa fizyki

Będę musiał to zobaczyć. Ty mówisz że warto przełączyć się na HC.
Kumpel który jest co najmniej takim napaleńcem jak ty mówił odwrotnie. Podobno jazda choć bardziej wymagająca staje się bardziej nieprzyjemna niż realistyczna. ~'Przegięte utrudnienia'

mruq napisał/a:
Znajomy na DFP driftuje w Driverze 1 http://www.youtube.com/watch?v=x6GwoLosXsc

Całkiem nieźle.
Powie ci jakich ustawień kiery oraz tych w grze używa (ewentualnie screen) ?
Może zna forum z zamieszczonymi ustawieniami do różnych gier?
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

Deluxo
Yakushi napisał/a:
Będę musiał to zobaczyć. Ty mówisz że warto przełączyć się na HC.
Kumpel który jest co najmniej takim napaleńcem jak ty mówił odwrotnie. Podobno jazda choć bardziej wymagająca staje się bardziej nieprzyjemna niż realistyczna. ~'Przegięte utrudnienia'

Warto, warto. Auto owszem, jest o wiele ciężej opanować, ale jak dobrze opanujesz je na HC, to cuda z nim będziesz robić. Sam nie jeżdżę na HC często, ale znam ludzi którzy na HC latają cały czas i kręcą naprawdę niezłe czasy w rajdach + ostre poślizgi na zakrętach Smile
www.japanid.pl/userbars/Deluxo-default.gif

mruq
Yakushi napisał/a:
Powie ci jakich ustawień kiery oraz tych w grze używa (ewentualnie screen) ?

mówi że 200 stopni i wszystko powyłączane

Przejdź do forum:
Copyright © 2013