Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
 Drukuj temat
Co to za pojazd?
BeKa

Uploaded with

co to jest ?Grin cain ma zakaz zgadywania bo napewno zna xd
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Cain
Pewnie, że znam Smile

BeKa
to Cainie strzelaj co to jest bo widzę ze nikt nie wie
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Cain
Wg mnie to Buick Skylark z końca lat '60

BeKa
dokładnie Smile specjalnie dałem nietypową 4 drzwiowa wersje Grin

BeKa
scontent-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/11059159_822172801166002_8644080007210134333_o.jpg

co to ? najlepiej oba Grin

Przemo_Kensai
Z tyłu jest Lancia 037, a z przodu to wygląda trochę jak Golf MK1, ale tak nie do końca.
Edytowane przez Przemo_Kensai dnia 29/04/2015 14:15

Anonymous
http://en.wikipedia.org/wiki/Chrysler_Sunbeam
[url]
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1c/Talbot_Sunbeam_Lotus_-_Race_Retro_2008_01.jpg/1024px-Talbot_Sunbeam_Lotus_-_Race_Retro_2008_01.jpg
[/url]
http://www.motivemagazine.com/emAlbum/albums/Events/Auctions/Morris%20and%20Welford/Ultimate%20Rally%20Car%20Collection/1980%20Talbot%20Sunbeam%20Lotus%20Group%202/1980-talbot-sunbeam-lotus-group-2-002.jpg

chociaż bardziej jako Talbot Sunbeam.
Edytowane przez Anonymous dnia 01/05/2015 07:52

BeKa
tak 037 i sunbeam Wink

BeKa
www.adrenalinemotorsport.pl/doc/Piotr_Myskow_2/stagea/Nissan_Stagea_GT_R10.jpg
Co to jest ? Grin

DumDum
Nissan Stagea WC34 z frontem od Sky'a R34

Anonymous
Jak ja marzę o "Stejdżia". . .

Na dobry Bóg. . . Toż to byłby "The ultimate sleeper"

Typowe Sebki:
"
-Tyyy, paaa jakie emeryckie kombi
-Nooo, moje Mk3 1,4kat z miejsca go objedzie
"

A wtedy RB26DETT zaśpiewa pieśń swoich ludzi. . . xD

DumDum
RS nie wygląda wcale tak emerycko. Po za tym pełno jest takich sleeperów np. Lancer Evo kombi, Forester STi, Gama S, RS w Audi, GMC Typhoon Grin

Deathraw
i58.tinypic.com/2hxumvc.jpg

Co do sleeperów to dodajmy do nich Galant'a VR-4, chociaż z taką mordą ciężko go nazwać sleeper'emWink.

szagajew
Jakiś prototyp Ferrari?
i.imgur.com/jslqQ0U.gif

DumDum
szagajew napisał(a):

Jakiś prototyp Ferrari?

Zdaje się, że 512s BS

Deathraw
@DumDum
Zgadza się 512S Berlinetta Speciale.

Szkoda, że już zakończono erę klinów, b grupy, f1 z 1500km, zamiast tego mamy hybrydy, coraz większe koszty napraw i nowego NSX, który przy starym chyba bardziej nijako nie może wyglądać.

DumDum
Również mnie to boli. F1 z tą pojemnością i dźwiękiem to porażka. Niby najwyższa klasa, a Fiat Multipla brzmi lepiej ;/ Chyba już nigdy nie wrócą te czasy kiedy ekonomiści odejdą od projektowania aut. Chociaż może niedługo wrócą normalne silniki, bo powoli ludzie rozumieją, że mały silnik z turbo =/= niskie spalanie.
Nigdy nie przepadałem jakoś specjalnie za Mustangami, ale jak zobaczyłem Mustanga z 4 cylindrowym silnikiem to aż się łezka w oku zakręciła...
Koszty napraw, no cóż... Teraz 100KM z litra pojemności to norma, kiedyś takie moce miały tylko seryjne sportowe auta. Wiadomo, że o taki silnik trzeba bardziej dbać, ale nie każdy tego przestrzega.

Deathraw
Ekonomiści i lobby ekologiczne niestety. Z najdroższego sportu na świecie chce się robić jakiś bastion ekologii, bezpieczeństwa mydląc przy tym oczy, że to dla wyrównania szans zespołów i zwiększenia widowiskowości. Prawda jest niestety taka jak od wielu lat-kto ma kasę i inżynierów ten wygrywa. Przeraża mnie sytuacja w McLaren Honda, bo to prawdziwy koszmar.
Co do mustanga to r4 w najnowszej generacji to nie pierwszy taki wybryk Forda-mkII i mkIII też tak miały. Nowy ecoboost przynajmniej ma trochę mocy.
Co do małolitrażowych turbo, to jeździliśmy z kolegą fabią 1.2 TSI(86km). Ten silnik to totalny szrot-spalanie ~9-10 litrów na mieście(niezakorkowanym) przy dynamicznej, ale naprawdę bardzo dalekiej od upalania jeździe, na dodatek jest strasznie słaby.

DumDum
Śmieszy mnie fakt, że obecnie produkowane samochody już są bardzo czyste. Jeśli dobrze pamiętam, to są o jakieś 85% bardziej ekologiczne niż te z lat 60. Ale dla niektórych to nadal mało...
Co do downsizingu, jeździłem tylko 1.4TSI 140KM w wersji doublecharged i byłem pod wrażeniem. Gdyby ten silnik odpowiednio przerobić poprzez wyeliminowanie błędów konstrukcyjnych, mamy świetną jednostkę do małych aut pokroju UP!, czy Polo. Fakt spalanie nie zbliża się do wartości katalogowych, ale w zmian mamy świetną dynamikę.
Silnik siedział w sporej budzie, bo VW Touran, ale mimo to ciągnął z dołu jak Diesel, trzymając moc na wysokich jak benzyna. Zakres obrotów użytecznych to jakieś 1,5-6,5krpm więc bajka.

Przejdź do forum:
Copyright © 2013