Touge Games
|
bony |
Dodany dnia 20/01/2012 13:51
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 27/07/2008
|
Witam,
Orientuje się ktoś może, w jakich grach można sobie pośmigać po górach?
Chodzi mi konkretnie o wyścigi Touge i w miarę realistyczną fizykę.
Co już wiem:
- jest w Gridzie, ale to jakaś pomyłka, trasy szerokie jak Autobahn, a fizyka...
-Kiedyś graliśmy forumowo w Project Torque, była tam trasa Tanzawa.
Waliłem tylko tą trasę na RX-7, ale Europa już nie ma tam dostępu.
Wersja dla europy w postaci Level R to jakaś pomyłka.
-Enthusia na PS2. Gra bajka, fizyka jazdy przefantastyczna, gran turismo się chowa, mówię to jako fan serii GT. Mam oryginała na ps, ale brak multiplayera, a warto byłoby pośmigać w forumowym gronie. Do tego nie wiem też czy pójdzie na Emu.
-Są jeszcze jakieś śmieszne wypusty na Xboxa, nie zagłębiałem się.
Podsumowując, brakuje mi kier w klimacie japońskiego touge. Pełno zakrętów, autka z dobrym tuningiem zawieszenia, nie mające milion koni itp. Jako fan zakrętów, dla mnie to ekstaza
Dla podsycenia chęci i zainteresowania touge, polecam obejrzeć na YT testy aut prowadzone przez DK'a Keichiego.
Wystarczy wklepać termin Touge w YT.
Pozdrawiam.
Bony
Spirit R
|
|
|
|
Ray |
Dodany dnia 20/01/2012 15:18
|
Sponsor
Data rejestracji: 12/10/2006
|
Ja mam forze 3 na x'a i tam jest trasa kaido - touge w czystej postaci. Trochę szkoda że nie ma jazdy w nocy, ale można się pobawić świetnie
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 20/01/2012 16:36
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
Proponuję Ci zrecenzowany u nas Tokyo Xtreme Racer Drift 2 (Kaido Racer 2). Może fizyka nie jest superrealistyczna, ale zabawa jest przednia.
|
|
|
|
sabaka |
Dodany dnia 20/01/2012 20:34
|
Sponsor
Data rejestracji: 14/10/2006
|
Na ps2 fajne było The Fast and the Furious: Tokyo Drift http://www.youtube.com/watch?v=5929dCKjqOA
Nie, nie, pr?dkoś? by?a OK... tylko zakr?t troch? za ciasny.
TYLNY NAP?D JEST JAK SEX - PO CO JEŹDZI? NA R?CZNYM JAK MO?NA DA? W PIZ...? !
126p >N14>E46>V40>Vectra C>V50>A6
|
|
|
|
bony |
Dodany dnia 22/08/2012 14:33
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 27/07/2008
|
Odświeżam temat, może wygrzebaliście jakiejś giery, co byśmy forumowo mogli popykać. Oczywiście coś w naszych klimatach
Ja męcze gran turismo na psp, mam przeprowadzke i konsole w pudlach, a na PC nic nie mogę znaleźć :/
Spirit R
|
|
|
|
Leito |
Dodany dnia 22/08/2012 21:03
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 14/06/2011
|
Z symulatorami będzie ciężko... Trzeba czekać, aż do LFS-a udostępnią możliwość modzenia własnych tras
Teoretycznie mamy w NFS Carbon TOUGE BATTLES... Dodatkowo jest drift po przełęczach. Może to kolejna gra, gdzie jej twórcy zwiali z wszystkich lekcji fizyki, ale FUN też jest niezły, jak się pomyka z prędkością 260km/h Cargerem bokiem po przełęczy Niestety modyfikacja zawieszenia znikoma, tak jak i reszty... Dużo bardziej zaawansowany był już NFSU2, jednak drift tam, to pomyłka. Teoretycznie jest też kawałek górskich dróg, ale są one niezafajne, albo mi się znudziły . Mimo to jest tam dość zaawansowany tuning mechaniczny i możliwość dostrajania autka dosyć zaawansowanie, więc polecam się pobawić...
NO I NAWJAŻNIEJSZE! JEST TAM HACHI ROKU!!!
No i jak to w serii NFS - prędkości będą bardziej adekwatne do zwrotności, jeżeli przełączymy na MPH i będziemy je traktować, jak KPH Ha! I jakie wrażenie prędkości! Szkoda, że już nie ma tam S2k, jak w NFSU... Brakuje mi też integry...
Pozdro
Edytowane przez Leito dnia 22/08/2012 21:04
|
|
|
|
Ranalcus |
Dodany dnia 02/09/2012 07:41
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 22/08/2007
|
Kaido Battle 3: Touge no Densetsu
Gra na PS2. Dorwłem orginal kiedys w Auchan.
Gram w nia od dawna, ale teraz lezy u kumpla... ;___;
All your touge are belong to us
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 02/09/2012 19:00
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
Czyli Tokyo Xtreme Racing: Drift, tak?
Jest jeszcze część druga, sprawdź ją sobie.
|
|
|