Miał ktoś styczność z seria arcade? Ja z racji, że siedzę teraz w chinach i strasznie mi się nudzi, mam zamiar zbadać temat.
Problemem jest, że nikt po angielsku ani słowa tutaj, ale namierzyłem kolesia, który sprzedaje te automaty i dal mi kilka adresów.
Ostatnia część czyli 6 double ace podobno miażdży. Do tego system License Cards, który moim zdaniem jest tym czego na automatach brakowało, czyli savea progressu Mam nadzieję, że uda mi się to odnaleźć i zdać wam relacje i szczerze nie mogę się doczekać. Zwłaszcza, że gier w klimacie Touge jest jak na lekarstwo!
Swoją drogą, ciekawe, czy ta gra zdałaby egzamin w naszym kraju, namiary na producenta mam
Link do strony:
http://initiald.sega.com/index.html
P.S.
zagadką jest, jak zmienia się lvl na karcie
Edytowane przez bony dnia 19/11/2011 06:50
Widze ze zapytales sie na idforums, to chyba jedyne miejsce gdzie dowiesz sie czegos po angielsku. Co do tego czy u nas taka gra by sie sprawdzila to uwazam ze nie. Nie ma u nas centr z automatami, ludzie nie szukaja takiej rozrywki, jestesmy troche inna kultura niz Japonia. Swego czasu widzialem na allegro automat z bodajze ver 3. Za jakies 18000 zlotych. Zycze powodzenia w szukaniu automatu, chetnie uslyszymy jak sie na tym gra.
No fakt, że kultura inna. Ja bardzo się zdziwiłem, jak się dowiedziałem, że automaty w Japonii są wymieniane średnio 3 razy do roku, zwłaszcza te do pachinko
Tam na wszystkim cały czas siedzą, dlatego im się to opłaca. Moja kobieta spędziła tam sporo czasu.
Znała przypadki, że się ludzie rozwodzili przez to, że jeden partner spędzał cale życie w parlorach I to nie, że sami faceci
Jeśli napiszesz jakiś ciekawy artykuł o Id AA z przyjemnością umieścimy go w dziale z grami. Na pewno będzie to ciekawa relacja o czymś, czego w Polsce doświadczyć nie możemy.
Udało się!!!
Ku mojej radości, poprzedzonej totalną frustracją i zagubieniem w zgiełku chińskiej metropolii, odnalazłem maszyny z Initialem. Do tego w wersji najnowszej, czyli double ace (AA). Niestety nie były online, ale nie wybrzydzam
No ale zacznę od początku. Znaleźć parlor nie było łatwo, bo jak się okazało w google maps drogi nie pokrywają się z ich faktycznymi współrzędnymi geograficznymi, także uważajcie w chinach. Dochodziło do tak kuriozalnych sytuacji, ze stojąc na środku skrzyżowania, iphone pokazywał, że jestem w parku... Wiedziałem tylko tyle, że salon jest naprzeciwko hotelu Panyu i tyle.
Wpadłem więc na genialny pomysł i postanowiłem iść cały czas prosto. Przeszedłem około 3km, miałem dość. Jakież było moje zdziwienie kiedy zrezygnowany wychodzę z wykwintnej restauracji "MC" a tu patrzę "PAN YU HOTEL". Patrze w lewo jak byk, jest napisane FUN TOWN. Wchodzę i są!!! Sześć maszyn z nowym initialem, żeby tego było mało, jest też najnowszy Wangan (ze skrzynią w układzie H)
Nim jednak zajmę się później. Poleciałem kupić żetony za 100 rmb (50zl) i do dzieła. Usiadłem no i się zaczęło... Schody w postaci chińskich krzaczków, lub jak kto woli, rozsypana herbata.Z japońskimi to nie ma problemu, rzeczy jak single player, story mode, czy online zrozumiem. Wrzuciłem 3 coinsy (3 rmb=1,5zl) i szukam opcji kupienia karty.
Po wybraniu maszyna woła jeszcze 25 coisów (12,5zl), no nic, wrzucam. Czekam, czekam, bach error @%#$@#%!. Myślę sobie, prawo Murphy'ego, nie ma co się unosić. Szybko jednak przybiegł magik, coś pogrzebał, ale dalej nie działa. Druga maszyna to samo. Na trzeciej poszło. Dwie pozostałe szybko naprawili. Wybrałem facjatę(żadna nie była podobna do mnie) na kartę, auto Subarynę GD (dostępne wszystkie z mangi), jak się okazało najtrudniejsze auto na początek i przystąpiłem do grania. Pierwsze przejazdy to była dla mnie porażka. Wychowany na gran turismo, kompletnie nie mogłem pojąc zasad fizyki w tej grze. Z pomocą przyszli lokalni masterzy, a że dziś niedziela, to ich nie brakowało.
Zasada jest prosta, fizyki nie ma, 100% arcade. Gaz w podłogę, przed zakrętem kopiesz ostro hamulec, redukcja o jeden bieg i skręt. W teorii łatwizna w praktyce, totalny Hard Core. To co Ci ludzie wyprawiają z tą kierownicą budzi zachwyt, naprawdę.Szkoda, że mój głupi Iphone nie ma funkcji nagrywana wideo, ale przyczaję się na nich z aparatem
Przy downhillu szybkość reakcji potrzebna do czystego przejazdu w tym momencie przekracza moje możliwości fizyczne.
Spociłem się przy tym automacie nieziemsko. Nie dałem za wygraną. Z lokalnymi nie było co się sci ścigać, spróbowałem tylko kilka przejazdów. Wybrałem więc stroy mode. Pierwszy wyścig oczywiście z Keisuke, poszedł na strzała, następny był Takumi(dziwne) poszedł na strzała. Ucieszony, że w miarę mi idzie, lecę dalej. Tu już nie było tak kolorowo Takeshiego robiłem chyba z 5 razy, a Shingo zajął mi ok 8 podejść. Następna była Mako/Sayuki, miłem z nią tylko jedną rundkę, zniszczyła mnie aż miło. Na tej postaci zakończyłem dzisiejszą zabawę, do której wracam jutro To teraz trochę więcej o samej rozgrywce. Na tych puszkach które są u mnie dostępne, był story mode, time attack i VS z lokalnymi graczami. Jeden przejazd to ok 3-4min(sprawdzę dokładnie), za które przyjdzie nam zapłacić 3rmb czyli 1,5 naszych PLNów. Zabawa może wydawać się dość droga, ja przez dwie godziny wydałem niecałe 100 rmb(50zl), z czego 12,5zl poszło na kartę. a więc za ok 35 zł mamy zabawy na około dwie godziny. A sama zabawa jest naprawdę przednia, nabieranie wprawy przynosi niesamowitą frajdę, nawet zwolennikom symulatorów. Do tego sama initialowość dodaje dużo przyjemności. Bardzo żałuję, że w Polsce nie ma takich maszynek. Jeśli chodzi o karty użytkowników, to jest to obecnie standard w większości gier salonowych, co mnie pozytywnie zaskoczyło, bo wreszcie mamy wgląd na nasze postępy w grze. Sama atmosfera w takim miejscu też robi swoje Podsumowując, jestem pozytywnie zaskoczony samą grą i jutro tam wracam. Postaram się przygotować jakąś pokaźniejszą
galerie, a na początek fotka Driver ID. Co Ciekawe, dalej nie mogę dojść jak odbywa się przedrukowanie lvlu i innych info na karcie.
Przepraszam, za jakość. Chciałem się tym jak najszybciej podzielić Jeśli uda mi się napisać reckę z prawdziwego zdarzenia, wszystko będzie cacy, obiecuję. Postaram się tez napisać coś o arcadówce Wangana
P.S.
Dzisiaj w tym parlorze odbywał sie turniej street fightera, było niczym na tych filmikach z YT, na których japońce wyczyniają cuda
Podsumowując dzień
Level + 6 (6lvl)
Story mode + 1 chapters (1) - skrzydełka na karcie, jedno=jeden chapter
Najechane około 200km
Subaru impreza STI (gd) SPEC +3 (3)
Budżet -50zl (-50zl)
Edytowane przez bony dnia 21/11/2011 09:48
Relacja, dzień 02.
Na wstępie obiecuje, że będą fotki. Dziś kupiłem już kartę do aparatu, która mi wyparowała Także jutro możecie się spodziewać fotek i filmiku, jeśli spotkam jakiegoś mastera Nie wiem gdzie go zhostuję, bo YT tutaj jest zablokowane dość dobrze, więc nawet przez proxy nie idzie;/ Jeśli macie jakieś pomysły, to piszcie.
Do rzeczy. Dzisiaj same pozytywy. Na dzień dobry, przemiła pani w parlorze oznajmiła, że jeśli kupie coinsów za 50 rmb/25zl, to dostanie ich 100, zamiast 50. Jest też opcja 200 coinsow za 100rmb/50zl, to opcja na jutro Więc koszty gry spadają do 1,5rmb/0.75zl za grę, super! Taka promocja dla uzalów, którzy grają w dni pracujące
Na miejsce zgłosiłem się ok godziny 12:00 (china time), więc nie było nikogo poza dwoma magikami. Z jednym z nich nawiązałem kontakt.
Ja ani słowa po chińsku, on ani słowa po angielsku. Nie przeszkodziło to jednak w tym, żeby mnie czegoś nauczył, a nauczył całkiem sporo. Raz udało mi się go pokonać, był wielce zdziwiony. W ramach uznania, poczęstowal papierosem (te chińskie fajki są fantastyczne), postawił następną grę i Redbulla.
Kilkoma gestami poprosił, abym obserwował jego pracę stóp. Jak się okazało, w tej grze, jedyną słuszną techniką jest hamowanie lewą nogą. Co by mi nigdy do głowy nie przyszło. zwłaszcza, że śmigam 4wd. Z resztą on miał r32 i widząc jego jazdę, ani przez chwilę nie zwątpiłem w słuszność tej techniki Przestawił mi też skrzynie z MT na AT, co znacznie ułatwiło rozgrywkę. Zwłaszcza, że jak zauważyłem wczoraj, nie wyrabiałem z ruchami rękoma. Technika wygląda następująco, przed zakrętem skręcamy koła, muskając, bądź kopiąc hamulec lewą nogą(w zależności od zakrętu) zrywamy przyczepność. Następnie natychmiast kopiemy pedał gazu, ale tylko na chwilę. Auto wpada w poślizg. Tu trzeba wyczuć moment i ponownie wcisnąć pedał gazu, dozując go odpowiednio. W tym czasie oczywiście musimy korygować skręt kół. Brzmi to bardzo podobnie do driftu w realu, ale nic z nim wspólnego nie ma. Jak wspominałem zero fizyki. Im lepszy drift, tym większa prędkość na wyjściu z zakrętu.
Ot cała filozofia Tutaj dochodzi oczywiście kwestia treningu i opanowania wszystkich tras, które w większości są wręcz karkołomne. Maszyna jest super do spalania kalorii, naprawdę Jako ciekawostkę powiem, że stoją na windows xp
Dzisiaj wieszali ogłoszenie o Iinitialowym turnieju, który odbędzie się 27.11 i przez przypadek wyłączyli wszystkie .
Kiedy je włączyli, moim oczom ukazał się znany z PC napis Winodws XP i na dole pasek postępu
W story mode, poczyniłem dziś większe postępy, ponieważ po szkoleniu od mistrza, większość przeciwników szła na strzała.
Co do czasu rozgrywki, zgodnie z obietnicą przyjrzałem się sprawie i wygląda to tak, że trwa tyle ile długość danej trasy, czyli od 2:45 do około 6:00min. Najszybciej lecą żetony na VS mode,bo rozgrywka kończy się gdy jeden dotrze do mety, ale na jednym kredycie jadą dwaj gracze. Tak też przepiłem większość z moich 100 coinsów na grę z owym masterem Zasada, przegrany stawia, więc wiadomo kto Lecz dzięki temu, moje umiejętności drastycznie wzrosły.
Jeśli chodzi o tuning auta, to po każdym wyścigu, punkty dzielą się na exp i na crt, które wykorzystujemy do zakupu części.
Które wybieramy bezpośrednio po każdym wyścigu. Menu pokazuje się, kiedy mamy wystarczającą ilość crt na którąś z części.
Możemy wybrać tę na którą nas stać, lub poczekać i dozbierać więcej crt. Każdy poziom tuningu (spec) składa się z kilku części.
Kiedy zamontujemy, przechodzimy na następny spec, aż do full spec. Potem możemy wydawać crt na inne części, jak felgi, malowania, spojlery i inne wieś tuningi. W każdej chwili możemy też dokupić auto do garażu za 19 coinsów. Kiedy kupimy coinsy w promocji o której wspominałem, furka wyniesie nas 4,75zl. Możemy tez edytować awatar na karcie, są czapeczki, okularki, apaszki i inne pierdy, których mi się nawet nie chce dodawać, haha Patrząc na fakt owej promocji, za 25zl mamy dobre 3-4 godziny initialowej zabawy. Czy to drogo, czy tanio? To już indywidualna sprawa.
Cały czas chodzi mi po głowie kupienie takich dwóch maszyn i podłączenie do sieci. Napisałem, już do gościa, który ma je w sprzedaży, ciekaw jestem ceny.
P.S.
Sprawdzilem, 25,000 zl(IDAS6aa), 19,000 zl(IDAS5) jedna + ew transport. Więc tyle co fajna furka ;D
Podsumowując dzień
Level + 8 (14lvl)
Story mode + 4 chapters (5) - skrzydełka na karcie, jedno=jeden chapter
Najechane około 400km
Subaru impreza STI (gd) SPEC +1 (4)
Budzet -25zl (-75zl)
Edytowane przez bony dnia 21/11/2011 09:51
Ano świetna, szkoda tylko, że jak na razie nie możemy się tym cieszyć w Polsce.
Fajna byłaby taka miejscówka dla fanów initiala. Często jakieś salony w polsce mają różne takie maszyny z przypadku, może by się coś znalazło.
Co do zdjęć, niestety jutro będą najprawdopodobniej, tylko takie z komórki
Właśnie dostałem telefon od mojej kobiety, że jutro ma sesje w Macau, a zaraz potem w Honk Kongu i kończenie chce zabrać aparat... Z kobietą nie wygram, ale obiecuje dodawać tyle materiału ile będę w stanie Będę w chinach do 6 grudnia, więc jest czas. Moja kobieta coś wspominała o jakimś kontrakcie w Tokio na przełomie stycznia i lutego. Będę mógł wam wysyłać najświeższe newsy ze źródła
A że ona Tokio zna lepiej niż Wrocław, to szybko znajdę co trzeba i może zrobimy jakieś zapisy na Gadgety, jeśli by ktoś miał ochotę Z tym że to już temat na osobny wątek, jak wyjazd się potwierdzi.
Hej,
przepraszam za długą nieobecność. Sprawy w Makao się pokomplikowały. Jestem już w Polsce i szykuje się wyjazd do JP. Jeśli wyrazicie chęć, mogę zdawać relacje
Mam ugadane już wizyty w kilki japońskich firmach tuningowych. Na pewno będzie:
Spoon, HKS i Blitz. Jeśli formy się zgodzą, będzie foto relacja Mam zamiar otworzyć przedstawicielstwo na wschodnią część europy firmy Spoon. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
Pozdrawiam.