Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Gry
 Drukuj temat
Lista gier Initial D
BrzozA
http://img127.imageshack.us/img127/2567/xrtae86levinqt5.jpg
3majta Wink
UWAGA! TY? ZACHODZI PRZY SKRECIE!
img265.imageshack.us/img265/5376/itsukibanerkz6.jpg

GzM
dzięki!

Ray
Hmm... Chyba sobie sciagne ^^ Juz nie moge wyrobic grajac w test drive i nie mogac zrobic najmniejszego dryftu Sad

EDIT: Ech,.. bez kierownicy to ja dziękuje X_X
Edytowane przez Ray dnia 24/04/2007 19:37
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!

Cain
mam kierownicę a zacznie lepsze czasy wykręcam na joypadzie. Kierownica wymaga strasznej precyzji.

Ray
Ale dzięki temu uczy nas jak jeździć na sucho ^^
Ray ^^
Drift and more!

MAGNUM
RaY, jeślity sie uczysz jeździć samochodem graąc w LFS to mam nadzieje że zaden egzaminator nie dopuści cię do egzaminu Smile

a w LFS to owszem, gra sie trochę Smile teraz juz trochę mniej, ale myślę że ( i CAIN też sie chyba zgodzi) ze LFS jest taką nieoficjalną grą redakcji Noizy-tribe Smile
szkoda że w sieci mozna pograc tylko na Blackwood - chyba zektoś sobie wykupił licencję, ja gram w demo.
no i tez uzywam pada, chociaz lepiej wychodzi mi jazda na klawiaturze.
po prostu powinienes więcej w to potrenować to nie buracki NFS, tu sie liczy technika Smile

ja np. sobie jeżdze dla zabawy i lubie bokami polatać, w przeciwieństwie do Caina który preferuje jazdę a la boska ręka, lekki dryft z nastawieniem na najlepsze osiągi Smile

P.S. kto wie, może jednak zrobimy na stronie kącik LFS w ktrym bedziemy umieszczać ciekawe replaye z LFS...
ale do tego musi być silny odzew ze czegoś takiego oczekujecie, więc im wiecej osób się zgłosiz taka opinią, tym szybciej to postaramy sie załatwic. savy zajmuja groszową ilośc miejsca, więc chyba nie bedzie problemu z serwerem, al ew tej kwesti musi sie cain wypowiedziec.

zapraszam do zgłaszania się w tym poscie.
Przyśpieszenie jest najlepszym sposobem na sp?dzanie czasu wolnego pomi?dzy zakr?tami Smile

Cain
no niby by można coś o LFS skrobnąć Smile

Szczerze Wam powiem, że opanowanie XRT zajęło mi duuuużo czasu, ale teraz mogę przejechać blackwood tak jak mi się to podoba. Jeżdżę używając lekkiego uślizgu tylnych kół i opóźnionego hamowania. Eksperymentowałem na klawiaturze (bleeee), joypadzie (super), kierownicy (średnio, ale da się pojeździć). Bokami latam na Cadecie, ale potrafię też wykręcić dobry czas jadąc "swoim stylem". Oczywiście do rekordów świata nawet się nie zbliżyłem na tyle żeby ich powąchać.

replaye i savy to faktycznie śmiesznych rozmiarów pliki. Jak coś to możnaby coś wymyślić wkońcu te kilka MB miejsca da się wygospodarować wszędzie.

No i chętnie pojeździłbym z fanami Initial D w formie live Smile

Magnum: Porównanie do God Arm odbieram jako nobilitację, dziękuję
Edytowane przez Cain dnia 30/04/2007 20:00

Yakushi
U mnie wygląda to trochę inaczej. Na początku jeździłem po trasach używając lekkiego poślizgu. Z czasem coraz częściej zacząłem odwiedzać arenę (tj. ten plac połączony z parkingiem) i wprowadzałem samochód w coraz to ostrzejszy poślizg. W wersji S jaką posiadam da sie nim bez żadnych nienormalnych udziwnień wprowadzić w piękny, kontrolowany, boczny drift. Co prawda doskwiera niewielki potencjał mocy silnika jednak rozpędziwszy sie to odpowiedniej prędkości świetnie sie bawię a szczególnie na backwood (odwróconym), gold, tą taką długą trasą w mieście, humm.. jeszcze przynajmniej jedna ulubiona była ^^

Stylu driftowania zachowam dla siebie. Mode jedynie zdradzić ze prawie nigdy nie używam ręcznego.

Jeżdżę na myszce i klawiszach. Szkoda że nie mam pedałów gazu i hamulca. Bardzo mi brakuje wyczucia jakie mogły by dawać.

P.S.
Nim zdecydowałem by odpocząć od LFS próbowałem nie tylko udoskonalić co zmienić swój styl jazdy w oparciu o lekcje Sawako z Over Rev. Musiał nad tym czuwać jakiś drifter. Choć trudno było mi wyczuć odpowiednią sytuacje (a potem i mysza zaczęła strajkować przy skręcie w prawo :/ ) to parokrotnie udało mi się wykonać perfekcyjny drift!
Gdybym tylko miał jakiś mocniejszy samochód z napędem na tył i zapas opon... ^^

EDIT:
Ray napisał/a:
Hmm... Chyba sobie sciagne ^^ Juz nie moge wyrobic grajac w test drive i nie mogac zrobic najmniejszego dryftu :/

za 30 000 mozesz kupić muscle które aż samo sie prosi o ślizg. Minusem był problem z rozpedzeniem sie po prostej ^^
Edytowane przez Yakushi dnia 30/04/2007 22:19

Cain
Yakushi napisał/a:
Stylu driftowania zachowam dla siebie. Mode jedynie zdradzić ze prawie nigdy nie używam ręcznego.

to ja Ci powiem:
NIGDY nie uzywam recznego.

Ray
Kupiłem muscle, ale wiesz jak to z nimi jest... Łatwo wpadają w poślizg, ale wyjść dobrą kontrą to nie lada sztuka, szczególnie w grze, która sie na tym nie skupia. Poza tym najwiekszym minusem gry na klawiaturze, padzie czy myszce jest to, że nie masz szans dobrze operowac gazem Sad Jak gram w LfS to prawie zawsze mam za duza predkosc i zamiast ladnego dryftu albo musze szybko kontrowac i to bardzo mocno tak ze wogole nie skrecam tylko dalej jade prosto po stracie predkosci dzieki poslizgowi, badz sie obracam o 180 badz 270 stopni :/ Potrenuje moze opanuje. A wlasnie. Jakie macie ustawienie widoku ? nie moge znalesc optymalnego :/ Podpowiedzcie cos ^^
Ray ^^
Drift and more!

BrzozA
ja jestem za kacikiem lfsSmile taka mala powtorka moja z latania bokiemWink
drift slide by brzoza.spr

Cain
jaką masz wersję lfs, bo powtórki nie mogę otworzyć "powtórka została nagrana przy użyciu późniejszych wersji"

Ja mam LFS W

BrzozA
ja mam w17Wink
http://www.liveforspeed.net/file_lfs.php?name=LFS_TEST_W17.exe

Neonek
Widzę że, macie tutaj duże doświadczenie w LFS, Smile więc chciałbym sie Was poradzić: jakie ustawienia preferujecie do driftu - chodzi mi o dyfer i zawieszenie. Wink

BrzozA
Neonek ja mam dyfer zablokowany, a zawieche troche zglebowalem + troche parametry skrzyni zmienilem aby mi ladnie maszynka sie krecila na obrotach na 2 i 3 biegu Wink

Cain

chodzi mi o ten zakręt 180 stopni Smile najlepiej oglądać kamerą z góry

PS. te w17 to jest nowsza wersja?

PS.2 fajnie się driftuje Twoim samochodem w jeździe testowej Smile mój samochód do driftów a Twój, to zupełnie 2 różne podejścia do sprawy
Edytowane przez Cain dnia 02/05/2007 13:15

MAGNUM
CAIN - wersja W ?!? a nie V ?

a co do ręcznego, ja postawiłem na profesjonalne podejscie i zabawiam sie autem z napedem na 4 koła Smile (taka coś a la supra), i niestety, musze uzywac recznego Smile
oczywiscie można tak ustawić przeniesienie napedu że reczny staje sie zbedny ale nie rozgryzłem do tej pory co się dzieje z przodem- jakieś dziwne zachowania - i narazi esie skupiłem na jexdzi e na 4łapach Smile

Przyśpieszenie jest najlepszym sposobem na sp?dzanie czasu wolnego pomi?dzy zakr?tami Smile

BrzozA
Cain napisał/a:

chodzi mi o ten zakręt 180 stopni Smile najlepiej oglądać kamerą z góry

PS. te w17 to jest nowsza wersja?

PS.2 fajnie się driftuje Twoim samochodem w jeździe testowej Smile mój samochód do driftów a Twój, to zupełnie 2 różne podejścia do sprawy

Cain cos ten download nie dziala =/ czemu moja fura to 2 różne podejścia do sprawySmile acha i w17 jest obecnie najnowszySmile

Cain
http://finanse.byethost12.com/LFS/Cain_pokazowka1.spr

zobacz pod tym linkiem

A dlaczego 2 różne podejścia? przejedz se TEST DRIVE z powtórki to się dowiesz.

Magnum w 4x4 nie trzeba zmieniać przeniesienia napędu. Zdolność do driftów zależy głownie od ustawień zawieszenia.
Edytowane przez Cain dnia 02/05/2007 21:45

MAGNUM
tak, ale najgorsze jest to że juz zapomnałem jak si ejexdzi w tej grzeSmile
a włąśnie cain, masz może jeszcze ustawienia do tej supry tóre ci kiedyś podesłałem żeby si epochwalic co mi si eudało wyciągnąc z tego auta?
kurcze musze teraz do wszystkiego sam od nowa dochodzic Smile
P.S. ta twoja pokazówka, jak zwykle treściwa Smile
P.S.2 szkoda że teraz juz(chwilowo) nie jestem w stanie przygotować takiej z Cadeta, po prostu brak ustawień auta Sad hihi

ide cos pogrzebać, moze sie uda - po cholere ja to odinstalowywałem...?

Przejdź do forum:
Copyright © 2013