Takumi i Keisuke ( porównanie)
|
Pabloo |
Dodany dnia 14/12/2006 20:54
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 17/11/2006
|
Chciałbym porównać obydwie postacie pod względem ich talentu, bo to nurtuje mnie już od dłuższego czasu
Wszyscy mówią że Takumi jest wyjątkowy i rzeczywiście się z tym zgadzam. Jest jednak jedno "ale" jego wyniki to efekt wieloletnich ćwiczeń, natomiast Keisuke jest na bardzo do niego zbliżonym poziomie mimo tego, że trenuje od krótszego czasu niż Takumi. Czyżby Keisuke miał większe umiejętności od Takumiego?
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? |
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 14/12/2006 21:06
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
wg mnie Takumi ma za kierownicą to "coś" co pomaga mu wyjść z beznadziejnych sytacji. Umysł, który podsuwa mu bardzo ciekawe rozwiązania np. gaszenie świateł w trudnej sytuacji. Wg mnie wtedy się po prostu popisał na maksa.
I jeszcze coś co zawsze staram się stosowac za kierownicą, mianowicie całkowite opanowanie bez względu na warunki, tzw. chłodny umysł.
Niestety Keisuke jest zbyt "rozparzony", chociaż im dalej tym więcej się uczy.
Keisuke nie może mieć większych umiejętności ponieważ gdyby je miał to swoją FD potrafiłby wyczyniać cuda i 86 nigdy nie byłaby w stanie dotrzymać jej kroku. Umiejętności może mieć jedynie porównywalne
Takie moje zdanie |
|
|
|
Pabloo |
Dodany dnia 04/02/2007 19:59
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 17/11/2006
|
Po części się z tobą zgadzam. Takumi bezapelacyjnie ma to "coś" ale tak jak już wspomniałem, Takumi "upala" swoją AE86 od paru ładnych lat, a Keisuke ( to było powiedziane przez Fumihiro w chyba 285 chapterze) od ponad 6 miesięcy i obliczając tak w szybki i w miarę logiczny sposób wychodzi na to że gdy Takumi i Keisuke ścigali się pierwszy raz ten drugi, tak na dobrą sprawę dopiero przyzwyczajał się do jazdy w FD, właśnie dlatego jego umiejętności nie stały wówczas na najwyższym poziomie, należy pamiętać również, że Takumi znał trasę jak własną kieszeń. Poza tym obydwaj reprezentują dwa odmienne style jazdy. Takumi to taki uliczny freestyle'owiec, gdy natomiast Keisuke wykorzystuje techniki stosowane w profesjonalnych wyścigach. Moim zdaniem wynika z tego, że na ulicy obydwaj są na praktycznie równym poziomie, o tyle na torze najprawdopodobiej zwyciężyłby Keisuke. |
|
|
|
sabaka |
Dodany dnia 05/02/2007 22:51
|
Sponsor
Data rejestracji: 14/10/2006
|
Niezgodze sie z Tobą ze na torze zwyciężyl bu Keisuke, on tez nie ma doswiadczenia zwiazanego z jazdą po torze. Ryousuke jezdzil po torze i ma doswiadczenie z tym zwiazane.
Jezeli chodzi o to kto dluzej jezdzi to Takumi mozna by powiedziec zaczynal od 0, sam musial wyrobic swój wlasny styl jazdy, dostawal szklane wody i mial jechac tak zeby jak najmniej wylac, Keisuke zas zaczynal pod okiem swojego brata, ktory analizowal jego bledy, tak samo jak pozniej w Project D podpowiadal Takumiemu i Keisuke jak jechac by wygrac.
Nie, nie, pr?dkoś? by?a OK... tylko zakr?t troch? za ciasny.
TYLNY NAP?D JEST JAK SEX - PO CO JEŹDZI? NA R?CZNYM JAK MO?NA DA? W PIZ...? !
126p >N14>E46>V40>Vectra C>V50>A6
|
|
|
|
sobieski |
Dodany dnia 26/04/2007 07:46
|
Rowerzysta
Data rejestracji: 22/03/2007
|
Keisuke ma mocniejszy wózek wiec zależałó by ile jest na torze zakrętów, bo gdy bylaby przewaga prostych to by bez problemu wygral
Be fast not furious!
|
|
|
|
MAGNUM |
Dodany dnia 29/04/2007 13:43
|
Administrator
Sponsor
Data rejestracji: 11/10/2006
|
Dodatkowo Keisuke ma samochód napakowany elektroniką, ABS, ESP i wszystkie inne możliwe dodatki, co też pomaga mu w niejednym problemie na drodze. Dlatego uwazam że jest dużo słabszy od Takumiego i jedynie nadrabia elektroniką i mocą samochodu.
Podejrzewam że gdyby Takumi tez miał FD to zgubiłby Keisuke na pierwszym zakręcie.
zauważcie ze ten mega super wypasiony silnik który bunta wstawił a raczej wbił na siłę do 86' ma 250KM z tego co pamietam.
a FD która wyjezdza prosto z salonu- ma 240KM... teraz dodajcie te wszystkie przeróbki które bracia wpakowali do FD i wychodzi na to że Trueno w porównaniu do FD to gokart
dlatego uważam ze Keisuke to cienki bolek
P.S. ja też chcę byc takim cienkim bolkiem
Przyśpieszenie jest najlepszym sposobem na sp?dzanie czasu wolnego pomi?dzy zakr?tami
|
|
|
|
Placebo |
Dodany dnia 04/05/2007 17:25
|
Rowerzysta
Data rejestracji: 04/05/2007
|
moze nie mam zbyt duzo do powiedzenia w tej kwestii, ale dam takie porównanie:
"Mozart, który rozpoczął karierę jako cudowne dziecko, sam nie znosił tego rodzaju młodocianych talentów. Pewnego razu zaproszono go na popis młodego wirtuoza z prośbą o wydanie swego sądu. Po ukończonych produkcjach Mozart zwraca się do chłopca:
- Nie brak ci talentu. Przy wielkiej pilności możesz daleko zajść.
- Chciałbym jednak zacząć komponować już teraz - odpowiedział młody pianista. - Mistrzu, proszę cię, powiedz mi, jak się to robi?
- O, musisz poczekać, aż będziesz starszy.
- Ale przecież ty, mistrzu, komponowałeś, jak byłeś dzieckiem.
- Tak, to prawda. Ale nie pytałem nikogo, jak się to robi."
tak wiec Takumi to taki Mozart, wszystkiego nauczył sie sam, a Keisuke miał wszystko podane na tacy.
pozatym Takumi zna Akina jak własną kieszen to prawda, ale wyscig z Mako... na Usui jechał pierwszy raz, a jednak wygrał, tak wiec poprostu ma niesamowity talent |
|
|