NFS World
|
mruq |
Dodany dnia 19/09/2010 10:14
|
Główny administrator
Data rejestracji: 19/08/2006
|
Dla tych co jeszcze nie wiedzą, EA wypuściło grę, w której ścigamy się online. Można grać za darmo, limit 10 poziomów został zniesiony. Na początku do wyboru mamy kilka tras i samochodów (m.in. Silvia S15, 240SX, AE86), z każdym wyścigiem zdobywamy doświadczenie i kasę. Maksymalny level jaki można osiągnąć w grze to bodajże 50. O ile mi wiadomo mapa to połączenie miast z Most Wanted i Carbon, ale do drugiego pewien nie jestem.
Testował ktoś z was? Ja jeżdżę S15 mam 10 poziom.
Link do mojego profilu:
http://world.needforspeed.com/profile/MRUQ80
Zbieram na RX-7 albo EVO IX ;]
Edytowane przez mruq dnia 19/09/2010 10:14
|
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 19/09/2010 15:59
|
Administrator
Data rejestracji: 14/02/2008
|
ja jezdizlem na becie 86 i moge potwierdzil maista z carbona i mw gierka spoko ale wolalem i tak mw czy u2
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))
|
|
|
|
mruq |
Dodany dnia 19/09/2010 17:33
|
Główny administrator
|
Beta to jest chyba dalej, bo jakoś nie widzi mi się, żeby to był gotowy produkt... chociaż są starter packi i boosty za $$. Jeśli są chętni na zmiany i poprawki i rozwijanie pomysłu - to warto będzie się tym zainteresować. Jeśli zostawią to tak jak jest... |
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 19/09/2010 18:02
|
Administrator
|
juz nie beta
27 lipca 2010 ( światowa data premiery )
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))
|
|
|
|
lmk |
Dodany dnia 19/09/2010 18:50
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 20/04/2008
|
Faktycznie, choć i nie beta, to taka trochę niedopicowana. W zasadzie brak możliwości rekonfiguracji sterowania, przestawienia skrzyni na manual, czy przestawienia obrotomierza na analog (niedostępne opcje controls i chyba interface) delikatnie irytuje nawet przy swobodnej jeździe (a przynajmniej nie znalazłem tych ustawień). Dziwię się trochę, bo już kiedyś ten temat przerabiali (NFS Motor City Online - po Porsche) i myślałem, że teraz znacznie więcej zabawy zapewnią niż jest..
------------------------------
Orientuje się może ktoś z was czy rx7 jest warta zakupu w tej grze? Jak porównywałem wersję stock z silvią którą teraz jeżdżę, mazda wygląda na wolniejszą (!), z tymże s15 bardziej już nie usprawnię... a przy modyfikowanych 350z wymięka mi auto..
gdyby ktoś w to grał i przypadkiem zobaczył powyższy profil, to mój..
Edytowane przez lmk dnia 27/09/2010 11:46
|
|
|
|
mruq |
Dodany dnia 29/09/2010 17:48
|
Główny administrator
|
Nie wiem, ostatnio nie gram, ale właśnie goła RX-7 jest podobna statami do S15 modyfikowanego. No ale przecież trzeba coś kupić kolejnego...
Nieźle, więcej wygranych w multi masz niż przegranych, nie męczysz chyba low leveli, co?
Edytowane przez mruq dnia 29/09/2010 17:49
|
|
|
|
lmk |
Dodany dnia 29/09/2010 20:15
|
Motorowerzysta
|
() nie męczysz chyba low leveli, co?
W sumie, to nie przebieram jakoś szczególnie w levelach, jeżdzę od jednego sprintu do drugiego. Ale bywały sytuacje, że wbił się ktoś z jakimś niższym levelem, bywały i wyższe, chyba max. to 22 był z jakim jeździłem.. Co najwyżej unikam nonsensów w stylu: ktoś ma lvl 10, klikam na jego profil, a tam.. BMW M3 GTR (chyba najszybsze auto w tej grze).. Goście chyba żywą gotówkę ładują w tę grę...
Jeśli już szukać jakichś sposobów, to co parę multi, odpalam singla, by pozbierać trochę witaminek, bo mimo wszystko traffic manget potrafi irytować... Kiedyś zresztą trochę potrafiłem strzałki naciskać, dawno temu próbowałem pogrywać w NFS4, 5 za czasów top-times (2001 rok?), na polskiej stronie z czasami w nfs porsche udało mi się wbić w tabelę wyników na autobahnie z 2:05:71 na 911 gt1 sterowanym klawiaturą.. Ale poza tym, to raczej fuks czy coś, chwilowa passa. I też nie za bardzo mam czas grać.. zacząłem dłużej, gdy znalazłem tu posta o tym, ale jak co dzień trzeba do roboty ganiać, a teraz wrócą jeszcze studia to chyba porzucę to..
W każdym bądź razie - martwicie się o to, co będzie gdy 4 stage initial d się skończy - to może jakąś fanowską grę wykombinujcie? :] |
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 29/09/2010 20:53
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
W każdym bądź razie - martwicie się o to, co będzie gdy 4 stage initial d się skończy - to może jakąś fanowską grę wykombinujcie? :]
Zamkniemy stronę i powiemy grzecznie "do widzenia".
A tak na serio to jeszce manga jest, chociaż też powoli zaczyna się kończyć.
|
|
|
|
Cadabra |
Dodany dnia 01/10/2010 18:07
|
Sponsor
Data rejestracji: 06/01/2007
|
Spróbuję odpalić na laptopie. Może się uda pograć
btw. Mam dosyć dziwny problem z kompem. Gdy próbuję go włączyć, sam pc chodzi, wiatraczki na grafice dysk itd. ale monitor jest jakby był podłączony do zasilania jednak nie dostawał sygnału z kompa. Monitor jest ok bo jak wypnę kabel z grafiki to wyświetla komunikat że nie dostaje sygnału. Kabel zmieniałem, monitor też więc problem po stronie samego blaszaka. Pc był 3 razy już na gwarancji i dalej nie działa. Dostaje pochodzi z tydzień i potem znowu to samo :/. Ma ktoś jakiś pomysł? Przez ponad rok chodziło wszystko normalnie więc ja nie mam żadnego pojęcia co jest nie tak. |
|
|
|
lmk |
Dodany dnia 01/10/2010 20:44
|
Motorowerzysta
|
Na lapku powinno bez problemu pójść, sam tak gram niestety na zaintegrowanym intelu (na blaszaku pomimo geforce'a 6800 nie mogę się pobawic, bo proc nie obsługuje instrukcji sse2 :/).
Natomiast odnośnie usterek z blaszakiem: masz może opis tego, co do tej pory było wymieniane w trakcie napraw gwarancyjnych? Kumpel parę razy spalił sobie geforce'a 8600gts, az w koncu wymienil zasilacz.. wydawało się że z nim wszystko ok (w biosie sprawdzał napięcia i były w normie, tj. poniżej progu +- 5% różnicy na danej linii), natomiast niestabilne napięcia musiały się pojawiać w czasie dużego obciążenia... nie miałeś może czasem freeze'ow (tj. zatrzymania wszystkiego, jedynie restart by pomagał)?
---------------------
niemieckie akcenty, już drugi raz się z tym spotykam na nfsw..:
Edytowane przez lmk dnia 02/10/2010 12:30
|
|
|
|
Cadabra |
Dodany dnia 02/10/2010 15:34
|
Sponsor
|
Freezów nie miałem, w serwisie za pierwszym razem z tego co mówili to na karcie wymienili kilka przegrzanych "przewodów"? (niewiem, kondensatory były w porządku jak sprawdzałem) No i ją wyczyścili i nałożyli od nowa pastę pod radiator. Jak pojechał 2gi raz to nic z nim nie robili bo go podpieli i u nich działał... Niewiem prąd u mnie gorszy czy co?
@Topic: Gra chodzi całkiem płynnie miejscami przytnie ale da się pograć, niestety cały czas mnie high levele z lepszymi autami biją http://world.needforspeed.com/profile/cadabrazu#tab-1
A szkopami nie ma się co przejmować, w CombatArms też od cholery jest tych "kablowych rasistów"
Edytowane przez Cadabra dnia 02/10/2010 15:35
|
|
|
|
BeKa |
Dodany dnia 05/10/2010 00:45
|
Administrator
|
cadabra
moze byc uszkodzone kulki BGA na grafie zalezy jak siemuloaza to dzialaja. prubowales inna grafe podpaic i zaobaczyc?
|
|
|
|
Cadabra |
Dodany dnia 05/10/2010 14:44
|
Sponsor
|
Niestety nie miałem możliwości podpięcia innej karty, ale wydaje mi się że skoro był w serwisie 2 razy (teraz jest 3) to oni by to zauważyli, chyba że w ch*** lecą ale na to już nic nie poradzę sam |
|
|