Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
 Drukuj temat
Co to za pojazd?
Leito
Concept Chargera z 68'?

McFly
Ciepło ciepło
media.tumblr.com/tumblr_lop79ryW3F1qe206lo1_500.gif

Wts13
'69 Dodge Charger III Prototype
Edytowane przez Wts13 dnia 31/10/2012 20:59

McFly
Charger III Study jak już Wink

Cain

TO NIE JEST żaden CHRYSLER!!

Zgadujcie dalej.
Edytowane przez Cain dnia 31/10/2012 21:35

Leito
Mam tapetkę z tym autem z jakiejś tam oficjalnej strony (nie pamiętam, dawno temu to pobierałem) i się nazywa po prostu "Dodge-Chgr-1968" Grin

Z tego, co wiem to to po prostu prototyp nowego(w ówczesnych momencie) Chargera... Ale że i tak nie mam żadnej zagadki, to mi nie zależy, żeby "wygrać" %-)

PS:
http://www.adclassix.com/a6/68carlife_dodgecharger_fordmustangmach1.html
Na tej okładce macie 68ty rok. Wink
I tu też o nim trochę jest: Wink
http://www.amcarguide.com/concept/dodge-charger-iii-concept/

Pozdro

Edit:
PS - mówiłem oczywiście o DODGE-u... Pisząc post nie widziałem jeszcze wypowiedzi Cain'a Wink
Edytowane przez Leito dnia 31/10/2012 21:35

Anonymous
Prototyp Tatry 90? Albo czy się chociaż zbliżam? Grin
Edytowane przez Anonymous dnia 31/10/2012 23:06

Cain
Geograficznie tak. Markowo nie.

BeKa
©koda 1201 lub 1200 ? ?
Edytowane przez BeKa dnia 01/11/2012 13:59
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Cain
Też nie. Nie Czechy, ale blisko.

BeKa
Cain napisz bo mam pare pomysłów na kraj/samochod ale żaden z modeli mi nie podchodzi pod to.
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Cain
Polska

Anonymous
Nie mam już nawet siły szukać. . . Grin

I trochę mi wstyd. . .

lmk
Cain napisał/a:

TO NIE JEST żaden CHRYSLER!!

Zgadujcie dalej.

no cholera mnie trafia. przeczytałem opis tego auta i dochodzę do wniosku, ze to kolejna utracona szansa na zaistnienie czegoś polskiego na świecie. zaraz za wynalazkami karpińskiego, który nie miał szans na przebicie się przez dawny ustrój...

//zapomniałem podać: lux sport, prawda?

swoją drogą w tych starych polskich nazwach pełno 'lux'.. motocykle wsk/shl/wfm w wersji eksport też były lux. nawet olej był lux Pfft
Edytowane przez lmk dnia 01/11/2012 19:24

BeKa
miałem SHL M11 LUX. wersja eksportowane na rynek brytyjski. w full chromie Grin

lmk
lans Grin po 'miałem' rozumiem, że sprzedałeś?
Bo mam takie wrażenie, że ceny tych trochę rzadziej spotykanych polskich moto powoli idą w górę. Np. wsk dudek (175ccm, z kierownicą a'la chopper + składanym oparciem, także sporo chromu np. na kierunkowskazach) - kilka tysięcy zł!

Cain
No, panowie, w końcu. Tak, to Lux-Sport. Wielka zaprzepaszczona szansa polskiej motoryzacji. Polski Maybach okresu międzywojennego.
Edytowane przez Cain dnia 01/11/2012 21:12

McFly
Szansa która była by hitem, w czasach kiedy Polska miała ambitne plany, kiedy żyło się lepiej niż dzisiaj, Polska w tedy była lepiej ustatkowana niż dzisiaj. Ale II Wojna wszystko zniszczyła Shock

lmk
Wrzucam coś teraz, tak? Generalnie nie przychodzi mi nic do głowy, ale ostatnio coś takiego pierwszy raz widziałem:

img580.imageshack.us/img580/8932/7746002102f413d894af.jpg

McFly
MG Midget

Przejdź do forum:
Copyright © 2013