Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Inne
 Drukuj temat
Za Zakrętem - Opowiadanie dla fanów Initial D/Wangan Midnight i wszystkich fanów wyścigów
BelegUS
Odcinek 11 Sezonu II - "Promised" - na stronie!!

www.zazakretem.rox.pl

Tolek
W KOŃCU Grin
img687.imageshack.us/img687/5659/buttonun.png

Deluxo
Yeah Grin Moją opinię już znasz i wiesz na co czekam Grin
www.japanid.pl/userbars/Deluxo-default.gif

sabaka
trochę się pogubiłem jeśli chodzi o wątek miłosny Pfft, ale podobno ściganci nie potrzebują dziewczyn Pfft
i oczywiście czekam na więcej Pfft

Nie, nie, pr?dkoś? by?a OK... tylko zakr?t troch? za ciasny. Smile
TYLNY NAP?D JEST JAK SEX - PO CO JEŹDZI? NA R?CZNYM JAK MO?NA DA? W PIZ...? !
126p >N14>E46>V40>Vectra C>V50>A6

BelegUS
Odcinek Dwunasty Sezonu Drugiego - "Zjednoczeni?" - na stronie.

www.zazakretem.rox.pl

Przedostatni odcinek Sezonu Drugiego...

Przykro mi go umieszczać w takich okolicznościach... pamięć i wieczny odpoczynek poległym... [*]
Ogromna strata dla Kraju. Elita Polskiego wojska i polityki...

BelegUS
Odcinek Trzynasty (OSTATNI) Sezonu Drugiego - "Granica Możliwości II" - na stronie!

www.zazakretem.rox.pl

Ostatni odcinek Sezonu Drugiego.
Nic więcej nie powiem. Przeczytajcie sami, i wypowiedzcie się, jak oceniacie serię i jak widzicie przyszłe wydarzenia po tych Dwóch Sezonach...

BeKa
eee zakonczenie "masakryczne" ale coz wybrales taki koniec

co dalej to sam musisz zdecydowac i nie pytac nas o opinie
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Tolek
SadAngryShock
img687.imageshack.us/img687/5659/buttonun.png

BelegUS
Co jest nie tak, chłopaki? Czemu "masakryczne". W sensie, beznadziejne?

baju
Co jest nie tak?? W sumie nikt nie spodziewał się takiego zakończenia. Byłem bardziej zaskoczony tym, niż nagłym zwrotem akcji w "Zaginionym Symbolu" Dana Browna (może trochę przesadzam, ale przy okazji książkę polecam, bo żadna mnie tak nie wciągnęła, żebym z marszu 400 stron przeczytał Grin). Poza tym (SPOILER!) [ukryj=]uśmierciłeś głównego bohatera (zarzekałeś się, że Mateusz jest po prostu jedną z wielu ważnych postaci, ale chcąc nie chcąc był nim) a moim zdaniem to była zdeczka "niezbyt trafna decyzja" (chyba, że trzymasz prawdziwego killera w rękawie, np. że Mat zmartwychwstanie Grin), aczkolwiek nie wiemy co się będzie działo dalej... [/ukryj]

A tak nawiasem to mogła być nawet dobra decyzja, ponieważ zaraz prawdopodobnie dojdzie do ożywionej dyskusji nt. tego odcinka. Co do sprawy merytorycznej to są małe nieścisłości jak np. ulitowanie się Waltera Rohrla nad typem z LBK (po tym, co ten frajer zrobił? Mistrza powinno to bardziej dotknąć...). Drugą sprawą jest wspomniany gość. W ogóle się tym nie przejął, nawet się cieszył. Aż zacytuję [ukryj=]"Ważniejsze, że upiekliśmy wszystkie pieczenie na jednym ogniu. 200SX i Sierra z Serpentyn rozbite, kierowca Sierry martwy, Mistrz za momencik będzie zmasakrowany przez to cacuszko."[/ukryj] Takie trochę nieludzkie i wyrachowane.

A motyw "zawinięcia" jest a'la Bublewicz. Podobnie sprawa wygląda z samochodem (można powiedzieć, że ten sam).
Edytowane przez baju dnia 21/04/2010 14:43

sabaka
zakończenie nawet nawet, jestem strasznie ciekaw nowego auta Mata, bo on oczywiście przeżyje, innej możliwości nie widzę Pfft

BeKa
nie beznadziejne ale wiekszosc moich odczuc napisal juz baju nigdy bym nie przypuszczal ze tak skonczy sie ten sezon domyslaem sie ze audi bedzie mistrza ale zeby tak rozgrac losy glownego bohatera i wsumie najwazniejszego bohatera, tego zem sie nie spodziewalem
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Ray
Strasznie słabo przedstawione emocje po śmierci mata. A to ktoś popłakał, a reszta ma w dupie i dalej chce się ścigać ...
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!

BelegUS
Podkreślam tylko, że od wypadku do końca odcinka mija raptem 20 minut. OS "wspomnieniowy" pojawi się... w najbliższym czasie, jako łącznik SII i SIII

BelegUS
Oto przed Wami, do dyspozycji - Forum Dyskusyjne "Za Zakrętem".

www.zazakretem.rox.pl

Jednocześnie zaznaczam, że NIE MA ONO NA CELU KONKUROWANIA Z ŻADNYM INNYM FORUM i POWSTAŁO NA PRO¦BĘ CZʦCI CZYTELNIKÓW. Jego tematyka to głównie "Za Zakrętem" i sprawy z nim związane, plus drobne dyskusje na tematy poboczne - samochody, trasy, gry komputerowe itp. Informacje o Nowych Odcinkach nadal będą pojawiały się na Forach, gdzie ZZ zostało Wam przedstawione, na nich też mogę i będę odpowiadał na pytania dotyczące ZZ.
Jednakże zachęcam do zarejestrowania się na Forum Za Zakrętem, i dyskusji tam stricte o ZZ ^^

BelegUS
Odcinek Specjalny "One Day, One Room" - na stronie!

www.zazakretem.rox.pl

BelegUS
Odcinek Pierwszy Sezonu Trzeciego - "Wyścig zbrojeń" - na stronie!

www.zazakretem.rox.pl

Zapraszam do czytania i komentowania rozpoczęcia Sezonu Trzeciego...

Anonymous
Niech ktoś mi powie, jak ma na imię dziewczyna Benedykta. . . Cool

Może to brzmiało troszkę zbyt "cfaniacko". Chodzi o zakończenie chapteru "status qou ends".
Mowa tam o Magdzie - dziewczynie Benedykta.

A tak poza tym. . . Podziwiam w pełni! Masakra! Bardzo dobrze napisane!

I dwie rzeczy, które niespecjalnie mi przypadły do gustu:
1. W "Kwestii domówienia" postać Mistrza wydaje się być wpisana na siłę.
2. Wątek główny ZZ troszkę za bardzo wydaje się miejscami naśladować fabułę ID. Smile
Edytowane przez Anonymous dnia 21/05/2010 15:33

BelegUS
Małgorzata. Konkluzja - znalazłeś jeden z większych "fail'ów" w ZZ, o tyle jeszcze zabawniejszy, że jest to prawdziwe imię. Dzięki... problem fixed.

Co do innych problemów:
1. Masz rację. Wpisana została, razem z kilkoma modyfikacjami, przy tworzeniu opublikowanej wersji 2.0 opowiadania - oryginał z granturismo.pl zakończenia z Mistrzem nie posiadał.
2. "Impact Blue" jako "Czerwony Sztorm", ojciec głównego bohatera - były kierowca touge (a przynajmniej tak można wnioskować) - Bunta Fujiwara, awaria silnika powodem przegranej ("Granica Możliwości" w SI) - pojedynek Takumiego z Kyoichim Sudou w II Stage. Przyznaję, to fragmenty inspirowane ID. Więcej jednak nie dostrzegam, zaś Sezon III z całą pewnością będzie od nich wolny - ZZ to jednak inny "typ" opowieści niż Initial D.

sabaka
Wątek przewodni ZZ to sex, narkotyki i szybkie samochody Pfft

Przejdź do forum:
Copyright © 2013