Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Gry
 Drukuj temat
Auto Club Revolution
Cadabra
http://autoclubrevolution.com

Gra jest w fazie Open Bety, wczoraj zrobiłem konto, trochę pojeździłem, i w miarę mi się podoba.
Produkcja Free2Play, nastawiona na mikro płatności, czy to dobrze.. nie wiem. Grałem już w takie gry, gdzie na początku wszystko było super i tak dalej, i balans pomiędzy przedmiotami za wirtualne pieniądze zdobywane w grze, a tymi kupowanymi za realne, był zachowany, a po kilku miesiącach, gracze wydający mieli dużo łatwiej.
Czy tak będzie z tą grą? Nie mam pojęcia miejmy nadzieję że nie.

W grze występują dwa typy gotówki "E" (prawdziwe pieniądze) i "Cr" (wirtualne).
Za pierwsze możemy kupować nowe samochody, stylistyczne dodatki (naklejki, felgi i kolory nadwozia jak na razie, jednak w zakładce sklep było widać bodykity, tablice rejestracyjne i inne twory które zapewne zostaną dodane później). Czy też ulepszenia mechaniczne dla naszego samochodu.
Za drugie (Cr) możemy kupować wyłącznie ulepszenia dla naszego samochodu (mechaniczne), których jest na prawdę sporo.

Da się grać na klawiaturze, ale przy mocniejszych tylno napędowych samochodach (moje BMW 1M Grin), na zakrętach trzeba naprawdę uważać, łatwo wpaść w poślizg i obrócić się o 180 stopni. Z drugiej strony, z odrobiną wprawy z pewnością będzie dało się driftować co niektórych pewnie ucieszy. Ja już zaliczyłem pierwsze power-slajdy, bo driftem tego bym nie nazwał Wink

Grę zaczynamy od Opla Corsy OPC (2007), jednak po przejechaniu kilku okrążeń na paru torach (które są jako takim tutorialem) Dosyć szybko zdobywamy 5 poziom który odblokowuje nam Mazdę RX-7 Spirit R Type-A (ależ rozbudowana nazwa, pamiętam że tym w Gran Turismo pomykałem Grin)

Oprócz tego, teraz można za darmo zgarnąć BMW 1M, a jego zdobycie zajmuje nam nie więcej niż 10 minut, (musimy tylko wybrać jego kolor, kolor felg, oraz malowanie (np Safety Car z Moto GP), później zostaje nam przejechać okrążenie po wybranym torze, i "stworzone przez nas" może zagościć w naszym garażu Smile

Samochody są podzielone na klasy [E,D,C,B,A,SC,EX,RA](od najsłabszej do najlepszej) i jak wcześniej wspomniałem można je kupić jedynie za realną gotówkę, jednak co 5 poziomów za darmo dostajemy jeden pojazd z następnej kategorii.
img828.imageshack.us/img828/581/acrprogressbar.jpg (coś mi funkcja ukryj nie działa, jeśli łaska wstaw ktoś obrazek żeby był dobrze)

Gra jest obsługiwana przez przeglądarkę, gdzie możemy zarządzać i modyfikować swoje samochody, a również przeglądać profile innych graczy. Funkcja profili graczy jak dla mnie jest jedną z największych zalet tej gry, można "łajkować" profile osób które lubimy czy też samochody które nam się podobają, przypiąć sobie wybrane 3 odznaczenia z zdobytych zadań które będą wyświetlane koło naszego nicku. Same wyścigi jednak odbywają się na kliencie gry który ściągamy na nasz dysk. Rozwiązanie jak dla mnie nie jest złe mimo swojej odmienności.

//Cóż wybaczcie że nie wszystko jest po kolei, pięknie stylistycznie itd, ale maturka z polskiego mi chyba najgorzej z wszystkich poszła Wink

//Edit:

https://autoclubrevolution.com/en/bmw <- Tutaj za darmo można dostać BMW 1M
Ponadto za polubienie ich profilu na facebook'u można zarobić 100(E), starczy na jakieś naklejki.
Edytowane przez Cadabra dnia 13/05/2012 15:16

Leito
Oki przejechałem to okrążenie testowe i generalnie wkurza Mnie kilka spraw...

Mam nadzieję, że uda się zmienić w ustawieniach to debilne robienie z kierowcy imbecyla... Auto mi samo hamowało i skręcało... Dodatkowo nie da się na raz używać myszy i klawiatury - żenada? Chcę kierować myszką a zmieniać biegi, kamerę, zaciągać rękaw na klawiaturze... Jak można te wszystkie rzeczy robić na myszy? nie wiem... wg Mnie trochę klawiszy braknie... Podczas zmiany ustawień sterowania aplikacja staaasznie przymula... Wiesza się na 10sekund a potem odwiesza na 5... Jak się nie trafi w te 5 sekund ze zmianami, to trzeba czekać...

Grafika ładna
Model jazdy - nie wiem, gra jeździła za mnie... Ja jedynie mogłem trzymać gaz na prostej...

To by było na tyle z początku... W weekend jak będę miał chwilkę wolną, to przysiądę do tej gry jeszcze raz...

Pozdro

Cadabra
Tak da się pozmieniać "robienie z kierowcy debila" Jest kilka ustawień, od nowicjusza po całkowite wyłączenie wszystkich systemów i asyst. Co do sterowania nie wiem. Trochę wprawy i da się jeździć na klawiaturze, na forum gry jest lista działających z tytułem kierownic, więc tak lub na jakimś padzie też będzie się dało grać.

Leito
Aha dzięki... Znalazłem to w edycji profilu... Oczywiście od razu wszystkie "pomoce" wyłączyłem... Tylko jeszcze muszę zmienić gdzieś skrzynię na manualną i nie wiem, gdzieGrin

Pozdro

Yakushi
"A problem occurred whilst creating your account. Please try again."

wtf? Wracam do głównej, a tam 'site down'
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

Dragonfly
Hmm... chyba tez się skusze, zaczynam ściągać klienta ^^

Edit: Dobra, mój nick to Dragonfly93 jak coś ^^
Edytowane przez Dragonfly dnia 16/05/2012 02:10

Ray
Piszcie także swoje nicki Wink

RayJDM
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!

Cadabra
Z tego co na forum gry wyczytałem wczoraj patchowali grę, może dlatego były problemy z logowaniem.

Dodali nowe 2 auta, Infinity G37 Sports Coupe, czyli chyba najnowszy model Skyline na rynku japońskim. I Cadilaca CTS-V chyba że jakoś literki w nazwie przekręciłem.

Nick w Grze : Cadabra.

@Dragonfly93, na twoim profilu widziałem dwa auta z tego eventu z BT, mieszkasz w Anglii czy bawiłeś się proxy?

Cain
Kurcze, tylu Was gra, że chyba też się skuszę.

Powiedzcie mi tylko, czy jest widok z wnętrza kabiny.
Edytowane przez Cain dnia 16/05/2012 12:19

Dragonfly
No mieszkam na wyspach, dokładniej to w Irlandii Smile

Leito
Cain napisał/a:
Kurcze, tylu Was gra, że chyba też się skuszę.

Powiedzcie mi tylko, czy jest widok z wnętrza kabiny.

Nie ma widoku z wnętrza kabiny (bynajmniej nie w Corsie). Są 2 widoki z tyłu samochodu (daleki i bliski) widok z przedniego zderzaka oraz widok z maski. Więcej nie pamiętam;p

Ja mam pobrane dopiero jedyne 1gb więc muszę trochę poczekać na resztę tras... Mimo wszystko i tak nie zagram za prędko, bo nie mam czasu Sad.

Pozdro

Cadabra
W BMW 1M jest widok, z zderzaka, dachu (praktycznie to samo co poprzedni, ale nieco wyżej), z wnętrza, i dwa zza samochodu.

@Dragon, jak znajde jak tam hasło zmieniać to cię wykorzystam w miarę możliwości Cool

Cain
Dlaczego moja Corsa jedzie wolniej niż ja na rowerze? 100kph to dla niej praktycznie nieosiągalna prędkość.

EDIT:
Problem rozwiązany

Problem nr 2:
kierownica ma masakryczny deadzone
Edytowane przez Cain dnia 16/05/2012 19:15

Ray
Huh, powiem krótko- niepodoba mi się. Ja odpuszczam.
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!

Yakushi
Okay. Zarejestrowałem się jako FreeRider. Być może pogram wieczorem.

Cadabra napisał/a:
//Edit:

https://autoclubrevolution.com/en/bmw <- Tutaj za darmo można dostać BMW 1M
Ponadto za polubienie ich profilu na facebook'u można zarobić 100(E), starczy na jakieś naklejki.

Da się polubić i odlubić po czym znowu, i znowu, i znowu ?

Cain
Ok, pograłem i chyba odpuszczę.

Yakushi
Przez durny błąd w grze dostałem nie białe ale pomarańczowe bmw : /
da się zmienić rozmieszczenie klawiszy ? Biegi pod PL - totalnie niewygodne.

edit:
Próbowałem dwa razy i boczki nie wychodzą (co najwyżej leciutki uślizg).
Bez kierownicy nie podchodzę (i miękkich/zjechanych gum z przodu).
Edytowane przez Yakushi dnia 19/05/2012 17:09

Dragonfly
Kolor mozesz zmienic za free w menu Yaku, zawsze sie chyba dostaje pomaranczowe Pfft
A sterowanie zmieniasz klikajac prawym na ikone klienta na pasku i wybierasz controller mapping.

Przejdź do forum:
Copyright © 2013