W Japonii wyszedł dobry film o tematyce zbliżonej do Initial D.. i to już dość dawno temu. Jego fragment możecie zobaczyć na : Youtube
¦wietnie ukazany drifting. Bez przyspieszaczy czy nierealnych zachowań. Aktorzy też wyglądają i zachowują się porządku. Kamera podczas potyczek jest nieźle umiejscowiona.
Słownik mi gdzieś przepadł i trudno mi przełożyć tytuł. Pierwszy człon nazwy to "Drift ... ...". Być może coś w stylu: "Historia Driftu (imię bohatera)"
Czy jest szansa, że ekipa zainteresuje się tłumaczeniem tego filmu jeśli znajdę wersję z angielskim tłumaczeniem?
Dziś znalazłem słowniczek, lecz mam jeszcze parę innych rzeczy do roboty. Trudno powiedzieć kiedy się tym zajmę. Jakkolwiek jeśli dowiem się coś więcej na pewno nie zapomnę o was.
Okay. W wczesnych latach stworzono dwa filmy wyróżniające się wśród japońskich drift-shitów realizmem. Dobrze ukazane wyścigi. Gdyby nie 'kinowe' przejścia kamery można by odnieść wrażenie, że to nie film, a realne 'potyczki' !
Pierwszy z nich opowiada historię dziewczyny. Drugi chłopaka.
Film jest stary. Być może dlatego trudno znaleźć jakieś konkretne info. Powoli zbieram informacje. Wciąż jest nadzieja, że jaka grupa fansuberska pokusiła się o stworzenie napisów do tak udanego filmu.
Upierdliwe - wciąż nie znam tytułu. Ten angielski podany przy pierwszym filmie nie ma powiązań z japońskimi krzaczkami. Tłumacząc krzaczki wychodzą mi trzy słowa : Queen Field Love(vs)Edytowane przez Yakushi dnia 26/10/2009 05:33
Yaku, ten pierwszy to DriftGirl i jest to film na bazie Over Rev'a ,
En wiki: Other than the manga there is a live action movie that was released in 2001, a lot of the characters from the manga are in it but the story and characters have changed slightly to compact it into one movie.
Edytowane przez Cadabra dnia 26/10/2009 08:29
Ale nie. Drift Girl ma przyspieszane sztucznie samochody - sprawdzałem trailer!
Początkowo też kierowałem się wiadomością pewnego kolesia, według którego jest to Over Rev Live-Action. Na szczęście/niestety się myli. Choć obie historie opowiadają o dziewczynie którą oczarował drift, to fabularnie są całkowicie inne.