Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Anime
 Drukuj temat
Koncert życzeń (niekoniecznie zostaną spełnione)
Cain
Przyszło mi coś do głowy.

Napiszcie, jaki następny relek/projekt chcielibyście, gdybyście mieli na niego wpływ. Może być to życzenie z projektów obecnie realizowanych, jak i z projektów, których nie realizujemy (np. pokemon ep106).

Temat ma charakter czysto rozrywkowy, być może zdarzy się, że ktoś trafi w następny relek, ale raczej nie nastawiajcie się na to. Ot po prostu kolejny luźny temat.

Patricko
Miałem właśnie kiedyś zaproponować, ale nie chciałem zawracać gitary :)
No ale jak sami pytacie to czemu by nie napisać.

A dokładnie miałem na myśli Death Note.
Bardzo fajne anime, nie ma w nim jakiś laserów z oczów, biegających ludzi po ścianach, itd. Wszystko zrobione bardzo realnie (oczywiście nie biorąc po uwagę zeszyciku który zabija). Kreska, fabuła, bohaterzy (szczególnie "L"), naprawdę zapadają w pamięci.
Tym bardziej, że seria jest skończona i nie zawiera tak sporo odcinkó (37 o ile dobrze pamiętam).

Wg mnie jest to najlepsze anime jakie oglądałem po ID oraz Wanganie.
Bardzo fajne zagwozdki oraz zwroty akcji. To jest coś co każde anime powinno mieć.

No i przydałyby się fajne tłumaczenia tego, bo te angielskie hardsuby strasznie kuleją. Niekiedy tak pomieszali, że nie dało się zdania przeczytać. Było parę dobrych tłumaczeń, ale większość była do kitu niestety, przez co musiałem się sam domyślać o co chodzi.
Ja teraz zacząłem studia w kierunku fil. angielska, i ogólnie z angielskim nie mam problemów, ale zapewne czas nie będzie mi pozwalał (szczególnie jak widzę jaki mam nakład materiału...).
Edytowane przez Patricko dnia 02/10/2008 23:01
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!

Ray
Nie jestem pewien odnośnie anime, ale wiem że manga wychodzi za pośrednictwem wydawnictwa jpf. Nie wiem właśnie jak z anime, ale chyba równierz jest wydawane w polsce, więc projekt raczej odpada. Poza tym, jasność DN się wypala od jakiegoś czasu.
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!

Patricko
Tylko rzuciłem pomysłem Smile Bo mi zapadło głęboko w pamięci to anime.
No i jakby patrzeć w tych kategoriach, to bardzo mało jest anime, które nie posiadają polskich oficjalnych wydań, czy hardsub'ów.
A jak są to takie, które pewnie są bardzo mało znane, albo w ogóle, no i zapewne nieciekawe. Przynajmniej tak tylko mi się wydaje Smile

Tak myślę myślę, i chyba nie wymyślę. Zacząłem teraz oglądać anime Gintama. Jest to anime stricte komediowe, i chyba mało popularne u nas.
Ogólnie wydaje się być bardzo fajne. Takie na rozluźnienie, bo nie ma w nim nic do myślenia Smile Oczywiście nie jest to propozycja, tak po prostu napisałem. Może ktoś rzuci okiem sobie po prostu, albo coś.

Ekstaza z ryku wyjącego silnika!

Cain
Patricko - obejrzałem DN od 3xA (link).
Pobierz sobie, cudo. Wykonanie fantastyczne.
A Gintamę robi KA Smile

Po to jest ten temat Smile Można poznać Wasze życzenia co do fansubów/mangi itp.

Yakushi
Oczywiście nie znaczy to że NT mogłoby przygotować napisy o znacznie wyższej klasie niż już istniejące ^^

"Kto nie kończy roboty, nie jest lepszy od tego, kto jej nie zaczyna" Według mnie lepiej dokończyć rozpoczęte projekty. Później rozglądałbym się za kolejnymi tytułami np sagą Burn Up! [Czasy, klimat, kreska, akcja, pościgi - coś mocno zalatuje Gunsmith Cats mimo że humor jest tu znacznie mocniejszy Smile ]
Edytowane przez Yakushi dnia 07/10/2008 05:08
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

Cain
Yaku, ja bynajmniej nie mówię, że coś nowego rozpoczniemy bo trzeba pokończyc obecne serie. Ale to nie znaczy, że nie można porozmawiac o preferencjach użytkowników.

Co do Death Note, wątpię byśmy zrobili lepiej niż już jest Smile

Yakushi
Cóż.. ja was widzę jako genialnych twórców napisów do anime związanych z wyścigami, pościgami, itp. Jeśli ode mnie zależałoby co mielibyście przekładać skupiłbym się właśnie na tym kierunku.
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

Cain
Niestety, anime z wyścigami jest bardzo mało. Initial D cały czas się robi i dalej będzie się robił i na pewno będziecie z niego coraz bardziej zadowoleni. A Wangan... cóż, jakoś małopopularny jest wśród anglojęzycznych grup, na kótre jesteśmy zdani. No i na tym kończy się lista anime o wyścigach, niestety. Dobrze, że pojawiła się OVA Initiala. Oby wkrótce ruszył piąty sezon.

solidus grabczas
Death Note ma tylko mangę wydaną z tego co wiem, o animcu nie słyszałem. Fajnie by było Ergo Proxy mieć z porządnym tłumaczeniem ale to już oficjalnie jest w Polsce więc nie wiem jak na to przystaniecie, manga GSC mi się spodobała (pierwszy tom mam) ale jako że po polsku jest oficjalnie to też nie wiem co wy na to. 5th Stage nie wytrybię i obejrzę po angielsku jak wyjdzie bo mnie szlag chyba zwyczajnie trafie xD.
To co podałem wyżej przemyślcie po jednak faktycznie fajna to opcja ale coś nowego podpowiedzieć to nie wiem teraz pomysłu nie mam z anime których nie idzie dorwać.

PS YAKU odezwij się na gadulcu Pfft

Cain
Death Note Anime

Ergo jest wydane - odpada
GSC manga - wydana przez Egmont - odpada Smile
Edytowane przez Cain dnia 22/10/2008 21:39

Przejdź do forum:
Copyright © 2013