LFS - initiald.ovh.org user driver
|
Yakushi |
Dodany dnia 02/07/2007 18:10
|
Mistrz kierownicy
Data rejestracji: 13/01/2007
|
Temat w którym zamieszczać powtórki naszych przejazdów. Spodziewam się że będzie ich trochę więc będę je przerzucał do pierwszego postu.
Teraz tak - ogólne zasady:
[color=red]01. Podajcie w jaką wersję gracie
02. Zamieśćcie nazwę trasy
03. Zamieśćcie datę przejazdu
04. Zamieśćcie nazwę samochodu jakim się poruszacie
05. Jeśli chcecie możecie dodać krótki opis
06. Z każdej trasy na jeden samochód(!) można udostępnić 3 przejazdy. Jeśli pojawi się czwarta wybierzcie którą skasować lub usunę najstarszą.
07. By się nam za bardzo nie dłużyło na wyścig może być.. max 3 okrążenia? (jeśli uznacie że za dużo zrobimy jedno ^^ )
08. Jeśli chcecie wrzucić pliczek w paczkę z hasłem ustawcie ja jako : initiald.ovh.org
09. By uniknąć podszywania się pod innych używajcie jednego nicku.
10. ..[/color]
x. Jeśli Admini się zgodzą może zrobimy sobie jakiś konkurs na najciekawszy przejazd po danej trasie ^^
- 2007-06-22 - YAKU - 3 okr. - Pierwszy przejazd od długiego czasu jeszcze na zacinającej się myszce - 1okr. początek wypas; 2okr. później nieźle; 2-3 okr zjazd do pitu przy bandach daj kam od środka (wjazd rewelka) przy boxach z góry ^^
SOUTH CITY - Classic (odwr):
- 2007-06-30 - YAKU - 1 okr. - odkryłem trasa na jakiej jeszcze nie jechałęm i jest gites ^^
- 2007-06-30 - YAKU - 1 okr. - wreszcie pierwszy wiraż prawie wyszedł jak chciałem ^^
___W_E_R_S_J_A___U___
BLACKWOOD - GT TRACK (normal.) :
- 30-10-2006 - [AkinaSS]Cain - 3 okr. - wtedy z takimi czasami można było walczyć z najlepszymi - to było 0,5 sek wiecej od najlepszych
- 31-10-2006 - [AkinaSS]Cain - 1 okr. - dzień później też czas wykręcony na maxa
- 07-07-2007 - Yaku - 1.2 okr. - Wczoraj wieczorem przesiadka na X i dziś straciłem wiarę we własne siły (kto widział Yaku Drifting Style z Wersji P rozumie co mnie gnębi :/ )
/////////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\//////////////////////////
-----------------------------------INFO-DRIVER--------------------------------
/////////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\//////////////////////////
*YAKU [forum: Yakushi] - jeździ na myszce - pierwsze zetknięcie z LFS : 2005-10-21
*[AkinaSS]Cain[forum: Cain] - tag pozostał z dawnego dwuosobowego zespołu
- jeździ na: pad (zerojedynkowy) - czasem kierownica
- samochód: XRT zawsze i wszędzie panować będzie
- wygląd samochodu: [zobacz]
- rekord: BL GP: 1:26:02
Edytowane przez Yakushi dnia 07/07/2007 13:56
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 05/07/2007 13:25
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
Wersja U
BLACKWOOD - GT TRACK
- 30-10-2006 - [AkinaSS]Cain - 3 okrążenia - wtedy z takimi czasami można było walczyć z najlepszymi - to było 0,5 sek wiecej od najlepszych
- 31-10-2006 - [AkinaSS]Cain - 1 okrążenie - dzień później też czas wykręcony na maxa
Wersja X
BLACKWOOD - GT TRACK
- 05-07-2007 - [AkinaSS]Cain - 3 okrążenia - przysiadłem się po długiej przerwie. Efekty widać.
Sywetka ściganta
[AkinaSS]Cain - tag pozostał z dawnego dwuosobowego zespołu
- jeździ na: pad (zerojedynkowy) - czasem kierownica
- samochód: XRT zawsze i wszędzie panować będzie
- wygląd samochodu: [zobacz]
- rekord: BL GP: 1:26:02
PS. Yaku możesz bez hasła dawać pliki? Nie każdy ma windowsa i winrara. Ale tym razem sobie jeszcze poradzę.
PS2. Ty jezdzisz XRG a nie XRT, jezdzij tym XR GT Turbo
PS3. Twoje powtórki są ze zbyt starej wersji, powinieneś iśćz duchem czasu, zainwestuj w wersję X
Edytowane przez Cain dnia 05/07/2007 18:42
|
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 06/07/2007 19:15
|
Mistrz kierownicy
|
RePS.
Niep. Nie chce by raplayki wyszły poza te forum.
Jedyne co mogę zrobić to dawać samo rozpakujące się archiwa
RePS2
Rzeczywiście mi sie zjadło. Miał być XR GT xD
Wersji turbo nie lubie. Dużo prościej się ślizga.. wprawdzie można mocniej szaleć nza zakrętach ale traci się na perfekcji. Swojego XR GT tuningowałem przez dwa lata i jazda nim sprawia mi szaleńcza przyjemność :]
Znacznie obniżyłem przyczepność przez co wchodząc odpowiednio w w zakręt daje się perfekcyjnie poprowadzić. Niestety wymaga to paru złożonych operacji (opisanych w Over Rev) do których się jeszcze nie przyzwyczaiłem (a może mam inny styl )
XR GT Turbo Jezdze od tego tygodnia. Nie jest tak perfekcyjne ale wieksza moc przydaje sie przy ostrzejszym pokonywaniu zakretów ^^ (dużo łatwiej się ślizgać)
RePS3.
Grałem w X i W i jak dla mnie porażka. Zabili świetny model driftingu z wersji P :/
Edytowane przez Yakushi dnia 06/07/2007 20:48
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 06/07/2007 19:27
|
Główny administrator
|
ReRePS
to juz lepiej dawaj tak jak dawales, exe w ogóle nie chodzi pod linuxem
ReRePS2
Plik powtórek nazywa się inaczej niż jakbyś jeździł XRT, jezdzisz tym samochodem klasy FIA GT z duuupnym spojlerem. Ale i tak wporzo, ja powtórek Twoich nie byłem w stanie obejrzeć ze względu na:
ReRePS3
właśnie ten punkt, dając powtórki z przedpotopowych wersji:
1.Zamykasz sobie drogę do pochwalenia się powtórkami, bo staroci nowe wersje nie obsługują
2.Nie możesz pojezdzić z innymi
3.Cofasz się w rozwoju gdyż każda następna wersja oferuje więcej. Nawet jeśli chodzi o dostęp do ustawień wozu.
Edytowane przez Cain dnia 06/07/2007 19:28
|
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 06/07/2007 20:56
|
Mistrz kierownicy
|
Moze stage trzy bedzie lepiej pomyslany niz koncowka stage dwa :/ Wtedy może się przesiądę. Jeździć jezdze i tak sam bo lagi duze.
Cofac w rozwoju.. to sprzeczne z moimi odczuciami. Nowsze wersje mają zrypany model driftu. Dostęp do ustawień wozu jest równiez w "P"
Na moje oko wersje powyżej P były przygotowywane pod klawiaturę, więc nie mozesz na raz wcisnąc w dechę. W wersji P własnie te szczegół uniemozliwiał jazdę silniejszymi pojazdami. Jadąc XR GT masz cały zapas mocy co przydaje się na zakręcie co również w pewien sposób ogranicza :/
Jak mówiłem : to jedynie szczegół. Fizyka jazdy sprawiła że samochodu są dużo stabilniejsze.. jakieś takie klocki się z nich zrobiły. |
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 06/07/2007 21:06
|
Główny administrator
|
Yakushi napisał/a:
Moze stage trzy bedzie lepiej pomyslany niz koncowka stage dwa :/ Wtedy może się przesiądę. Jeździć jezdze i tak sam bo lagi duze.
Cofac w rozwoju.. to sprzeczne z moimi odczuciami. Nowsze wersje mają zrypany model driftu.
Ahaaa, bo nie jest już tak łatwo?? Ja bym to nazwał poprawionym modelem jazdy a nie zrypanym modelem driftu
Dostęp do ustawień wozu jest równiez w "P"
tak, ale nie do wszystkich, wersja X dała możliwość np. do zmiany położenia srodka cięzkości
Na moje oko wersje powyżej P były przygotowywane pod klawiaturę, więc nie mozesz na raz wcisnąc w dechę.
i tu sie mylisz, to kwestia ustawienia długości tempa reakcji przycisku gazu, stawiasz 6 i masz albo nic albo deche
W wersji P własnie te szczegół uniemozliwiał jazdę silniejszymi pojazdami. Jadąc XR GT masz cały zapas mocy co przydaje się na zakręcie co również w pewien sposób ogranicza :/
zapas mocy to ja mam zawsze, wystarczy redukcja biegu
przesiądź się na sekwencyjną skrzynię
PS. Po krótkim ~5-6 godzinnym treningu potrafie wykręcic 5 okrażeń poniżej 1:27
Edytowane przez Cain dnia 06/07/2007 21:11
|
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 06/07/2007 21:56
|
Mistrz kierownicy
|
Cain napisał/a:
Ahaaa, bo nie jest już tak łatwo?? Ja bym to nazwał poprawionym modelem jazdy a nie zrypanym modelem driftu
No włąsnie chodzi o to że jest dużo łatwiej. Na "P" potrzebowałem pół roku luźnej gry by jako tako panonwać nad ślizgien na zakrętach a w pozniejszych wersjach juz przy pierwszej jezdzie daje sobie jako tako rade :/ |
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 07/07/2007 16:45
|
Administrator
Data rejestracji: 27/06/2007
|
Powiedzcie mi moji drodzy.
Skąd wziąć wersję "X" ? Czy musze pobrać całą czy moge mieć starszą wersję troszkę i tylko patcha zainstalować ?
Chętnie bym sobie spróbował pograć z wami kiedyś, bo widze że tylko wy dwa tutaj gracie.
Chciałbym się jeszcze spytać czy są auta podobne do S13 Iketaniego ?
Bardzo lubie AE86, ale S13 również bardzo mi się podoba |
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 07/07/2007 18:34
|
Główny administrator
|
jak masz powyżej V to se wejdz na rozgrywke sieciową i samo się updatnie. Jeśli starsze to musisz sciągnąć całe:
www.lfs.net
|
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 07/07/2007 18:54
|
Administrator
|
Dziękuje już mam wersję X9.
Zrobiłem tak jak napisałeś, miałem troszkę starszą wersję i zrobiłem upa.
Co do samej gry to strasznie wymagająca.
Może jakieś podstawowe informacje ?
Domyślam się, że to kwestia treningu i wyczucia samochodu.
Póki co próbuje robić tzw. "rybkę" aby wejść w dryft.
Na ręcznym rzadko, ale również próboje.
Tylko mam problem z jedną rzeczą, jak jestem już w poślizgu i mam 2 bieg, to auto strasznie mi słabnie, tak że musze zrzucać na 1 i prostować. Wiem, że to głównie ustawienia samochodu bo narazie jeżdze XRT na domyślnych ustawieniach, ponieważ nie bardzo wiem na co wpływają poszczególne parametry.
Będe wdzięczny za jakieś naprawodzenie, lub informacje. |
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 07/07/2007 19:21
|
Główny administrator
|
To raczej krestia gustu, pogrzeb sam, im więcej osiągniesz sam tym lepiej będziesz jezdził na danym secie. Zmieniaj parametry do oporu i sprawdzaj na co wpływają.
Jak Ci się spieszy i chcesz kawe na ławe to zajrzyj tu:
http://setupfield.teaminferno.hu/
Edytowane przez Cain dnia 07/07/2007 19:30
|
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 07/07/2007 19:38
|
Administrator
|
Nie nie.
Ja jestem raczej zwolennikiem "zrób wszystko sam",
Wtedy jest dużo większa satysfakcja z jazdy.
Nie lubie korzystać z gotowców. |
|
|