Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
 Drukuj temat
AE86 [artykuły]
Krychu
tu można wrzucać artykuły o hachiroku

to wrzuce taki zeskanowany przez kogos:
1, 2, 3, 4, 5, 6

mysiorek
mam ten numer Maxi Tuningu Smile Kiedy tylko zobaczyłem hachi na okładce to musialem kupic ;p

Cain
Ten artykuł jest od dawna do pobrania w dziale "inne".

Laskas
No No piękne.
Krychu wielkie dzięki za wrzucenie Wink

Tolek
Może trochę nie w temacie, ale takie jedno pytanie mam.
Wie ktoś może jaki dokładnie silnik został włożony do Hachi Roku w 2nd stage'u?
Wiem, wiem, mam napisane w dziale 'samochody', ale niewiele mi to mówi. Trudno jest go dostać?
img687.imageshack.us/img687/5659/buttonun.png

BeKa
Tolek napisał/a:
Może trochę nie w temacie, ale takie jedno pytanie mam.
Wie ktoś może jaki dokładnie silnik został włożony do Hachi Roku w 2nd stage'u?
Wiem, wiem, mam napisane w dziale 'samochody', ale niewiele mi to mówi. Trudno jest go dostać?

Silnik zostal wlozony z AE-101 czyli z 7 generacji corolli z 20 zawrowym blue top'em silnik powinno byc latwo dostac ale dopasowac to juz inna sprawa ae101 jest przednio napedowcem wiec tez inne przelozenia sa w skrzyni zatsosowane, zmieniajac silnik trzeba by zmienic zebatki w skrzyni biegow. ale mozna probowac moze bedzie pasowac wszystko Smile na pewno przy swapie bedziesz musial zmienic cale ECU wiazke kabli itp

Dragonfly
normalny silnik serii AE-101 moze łatwo mozna dostać, ale silnik zamontowany w hachi ze zwykłym silnikiem ma niewiele wspólnego, własciwie to chyba tylko blok silnika i głowicę.

Cain
Ten AE101 był bodajże silnikiem rajdowym, sam Ryousuke o tym mówił. Więc z seryjnym AE101 to chyba łączyła go tylko nazwa.

S1S
w ae101 nie bylo blue topa Smile był albo silver albo black top ST/BT Wink
blue/red top były montowane do serii ae92 pozniej jest ST/BT Wink ktos pisal ze łatwo mozna dostac... jak sie ma kase to mozna wszystko dostac, wystarczy sprowadzic z japonii/malezji/australii lub np. z holandii ale oni tez sciagaja z japoni Wink cena około 8-10k za caly front cut (potanialy bo byly duzo drozsze) Smile BT ma seryjnie 165hp i podkrecenie go do 200hp to w sumie zaden problem Smile

Dragonfly
co i tak jest niezłym wynikiem dla 1.6 Smile

BeKa
S1S sorki za pomylke w glowicy Grin za duzo tych klorowo glowicy ;p chodzilo mi o black topa Smile a wszystkie czesci do tuningu tego silnika mozna dostac z TRD lub TRD USA tylko trzeba placic za transport i za czesci oczywiscie Smile widzialem ostatnio na neci cennik czesci i majac takie sobie srodki mozna by cos zlozyc ciekawgo z tego silnika

Tolek
Wie ktoś może, jaka wersja AE86 występuje w Initial D? Jest to Zenki czy Kouki?
img687.imageshack.us/img687/5659/buttonun.png

Cadabra
¦wiatła na zderzaku nie zachodzą na boki a więc wersja Kouki Cool

Przejdź do forum:
Copyright © 2013