Dobre wciągające anime
|
Patricko |
Dodany dnia 30/08/2008 14:06
|
Administrator
Data rejestracji: 27/06/2007
|
Witam.
Ostatnio skończyłem oglądać anime Death Note.
Kto nie oglądał naprawdę polecam. Bardzo dobrze wykonanie graficzne, i co najważniejsze świetna fabuła! Wciąga jak diabli. Naprawdę polecam!
A teraz do rzeczy.
Szukam jakiegoś ciekawego anime, wciągającego, w miarę nowego, acz może być nieco starsze, ale zaś nie aż tak bardzo. Dobra fabuła, nieco mroczne (właśnie a'la Death Note), a nie cukierkowe.
I co najważniejsze, żeby był w miarę realny, a nie jakieś lasery, potwory wychodzące z drzewa, itd. typu Naruto czy Bleach. Nie nie
Najlepiej zakończona seria, a nie wciąż ciągnąca w nieskończoność.
Piszcie swoje propozycje jak możecie!
Pozdrawiam.
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!
|
|
|
|
SubZero |
Dodany dnia 11/09/2008 13:07
|
Chodzi piechotą
Data rejestracji: 21/02/2008
|
Ja akurat gustuję głównie w lżejszych klimatach ale jeśli coś podobnego do DN to może Texhnolyze albo Ergo Proxy? |
|
|
|
solidus grabczas |
Dodany dnia 22/10/2008 20:54
|
Rowerzysta
Data rejestracji: 17/08/2007
|
jak DN to ciężko znaleźć (sam nie dorwałem) z Ergo Proxy ja akurat utknąłem bo mi się źródła sypnęły (nie będę robił reklamy ) poza tym Ergo Proxy to wg mnie podpada bardziej pod GITSa niż DNa to już jest naprawdę poważne anime w którym jest też ważne pewnych wniosków w sposób podobny jak w przypowieściach ale to moje skromne zdanie |
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 11/02/2009 00:53
|
Administrator
|
Znalazłem ciekawe anime, nawet dość poważne i ciemne klimaty, chociaż nie zawsze. W każdym razie w raz z kolejnymi odcinkami akcja się rozwija. Przyznam, że na początku było nudnawo, ale potem to już jakoś leci.
Anime nazywa się: Blood+
Opis anime: http://anime.tanuki.pl/strony/anime/734-blood/rec/746
Jeśli nie macie czego oglądać, a macie dość "komicznych" anime, gdzie co druga scena jakieś durne gagi, to powinno się Wam spodobać.
Tylko uprzedzam, że nie ma tam non stop naparzania tak jak w znanych anime. Tutaj bardziej skupiono się na wątku tajemniczości (o ile można to tak nazwać) co bardzo mi się podoba.
|
|
|
|
MAGNUM |
Dodany dnia 14/02/2009 20:32
|
Administrator
Sponsor
Data rejestracji: 11/10/2006
|
ergo proxy , bardzo fajne, ale musisz sobie kupic(polecam empik) żeby obejrzec do konca.
żródła sie urwały bo to anime zostało po prostu wydane w polsce a zasady wszyscy znają ... oby nikt w tym kraju nie zabrał si eza wnagana a juz nie daj boze za initiala - bo znajac tempo polskich wydawców , do 5stage bedziemy czekali nastepne 5 lat
odpukać!!!
Przyśpieszenie jest najlepszym sposobem na sp?dzanie czasu wolnego pomi?dzy zakr?tami
|
|
|
|
Ray |
Dodany dnia 19/02/2009 20:57
|
Sponsor
Data rejestracji: 12/10/2006
|
Na to bym nie liczył, ba jest to wręcz niemożliwe. Jeśli jednak ten 0.001% by się zdarzył, to kupionoby najpierw licencję na 1st Stage. Także NT dalej może funkcjonować ^^
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!
|
|
|
|
dante195 |
Dodany dnia 20/02/2009 09:03
|
Rowerzysta
Data rejestracji: 20/07/2007
|
Patricko, ja polecam Akagi, ostatnio bardzo mnie wciągnęło, Yakuza, mahjong i geniusz, który wykańcza gang grą w mahjong'a
Fc3s fan
|
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 20/02/2009 16:07
|
Administrator
|
Ja jeszcze oglądam Blood+ i naprawdę jest to kawał świetnego anime. Bardzo polecam, szczególnie ludziom, którzy gustują w podobnych gatunkach, czyli poważnego, tajemniczego i nieco mrocznego anime.
Gwarantuję satysfakcję z oglądania :)
A co potem? Hmm, myślałem nad Hunter X Hunter, słyszałem że bardzo dobre również. Ale dokładniej się temu nie przyglądałem.
Produkcja polecona przez Ciebie również wygląda na ciekawą, szczególnie oryginalna fabuła :)
Jak coś to potem dam znać co wybrałem i opiszę spostrzeżenia.
Pozdrawiam :)
|
|
|
|
Cadabra |
Dodany dnia 12/03/2009 17:52
|
Sponsor
Data rejestracji: 06/01/2007
|
Jest jakiś polski sub anime basilisk ?
Z screenów prezentuje się całkiem ciekawie. |
|
|
|
Neonek |
Dodany dnia 12/03/2009 23:11
|
Sponsor
Data rejestracji: 08/10/2006
|
Na animesub jest wszystko. Całe anime prezentuje sie ciekawie Także jak chcesz obejrzeć szybkie i krwawe walki połączone z wątkiem miłosnym to polecam. Jak dla mnie oglądało się całkiem przyjemnie.
Jeśli już by sie ktoś nastawiał na tego typu anime, to z czystą przyjemnością polecą pełnometrażowy odcinek "Ninja Scroll".
Przypomniał mi sie filmik na youtube z tego anime, gdzie podłożono kawałek zespołu CRADLE OF FILTH. Działające troche na wyobraźnię.
To tak dla zainteresowanych |
|
|
|
Reliantification |
Dodany dnia 02/08/2014 11:54
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 20/01/2014
|
Z mrocznych wciągających anime to polecam Shiki, Higurashi no Naku Koro ni i Vampire Knight
Citroen AX to klasa sama w sobie...
|
|
|
|
Deathraw |
Dodany dnia 02/08/2014 12:12
|
Sponsor
Data rejestracji: 13/11/2013
|
Może temat i odkopałeś, ale jak już wspominasz o higurashi to powiem że jest w moim top5 anime. Świetnie budowane napięcie i bardzo dobre postaci. Kreska na początku jest słaba, ale z czasem się poprawia(widać że budżet im wzrósł). Potem rei i kira( OAV ) które wyszły były (poza humorem) średnie, ale zeszłoroczna OAV znów powróciła do korzeni. |
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 02/08/2014 14:07
|
Administrator
|
Ostatnio przestałem oglądać anime i tylko na Initial D czekam, niestety brak czasu...
Ale wpadło mi w ręce ostatnio świetne anime pt. Psycho Pass.
Całość machnąłem prawie w 2 wieczory. Bardzo fajna fabuła, nie nudzi się, nie ma nudnych odcinków, warto obejrzeć
|
|
|
|
BusaTurbo |
Dodany dnia 27/02/2018 23:05
|
Rowerzysta
Data rejestracji: 25/02/2018
|
Zobacz sobie Great Teacher Onizuka (GTO) świetne anime z 1999 Megaaaaa