Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
 Drukuj temat
[PRZERÓBKA] Skrzynia automatyczna > ręczna
Yakushi
Mam możliwość kupienia zadbanej bmw318 200KM z wersji ekskluzywnej za niewielką kasę.
Ma jeden mankament - automat.
Da się bez większych kosztów zmienić skrzynie na manualną ? Ile taka operacja może kosztować w 15 letnim samochodzie?
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

Dragonfly
A z którego roku ta beemka? ( i jaka cena z ciekawości Wink )

EDIT: Hmm, z tego co rozmawiałem przed chwila ze znajomym który coś takiego już robił to niestety zupełnie sie taka przeróbka nie opłaca :/
Skrzynie do trójki sa nawet niedrogie ale zmiana z automatu na manual wiąże się z mnóstwem przeróbek z tunelem środkowym włącznie.
Edytowane przez Dragonfly dnia 02/03/2012 23:34

Yakushi
Właściciel twierdzi, że 6 letnia.. Ale wydaje mi, że to błąd w komunikacji, i koleś kupił ją 6 lat temu. Wygląda mi na E36.

Chce za nią 7 tysięcy. Twierdzi, że jest w świetnym stanie. Zgadza się na szczegółowe badania techniczne.

Skoro jednak przeróbka sporo kosztuje, a efekt nie wiadomo czy wyjdzie 'fachowo' (nie mam namiarów na pewny warsztat) - daruję sobie.
Zależy mi na manualnej skrzyni, gdyż samochód traktuję jako hobby/zabawkę - bez której idzie przeżyć. Umacniam się w tym przekonaniu mijając stacje benzynowe ; )
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

lmk
Z tą skrzynią to faktycznie może i niezbyt się opłaca; z jednej strony nie całkiem idzie wykorzystać silne rwd. Z drugiej taki mocny automat pewnie pali od cholery. Tymbardziej jeśli szukasz czegoś naprawdę do zabawy; moim zdaniem szkoda byłoby katować jakąś mega zadbaną sztukę.

Chociaż Yaku na ceny paliw bym tak nie patrzył; lepiej już raczej nie będzie, więc trzeba korzystać jeszcze teraz. Jak liczyłem, tu w krk toczenie się wychodzi mi 10x drożej niż mpk, ale.. jakiś tam chociaż ułamek przyjemności jest..

Przejdź do forum:
Copyright © 2013