Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Anime
 Drukuj temat
5th Stage - przemyślenia
Jaszczur
Patricko napisał/a:
Najdłuższa przerwa między Stage'ami to chyba było 3 lata, prawda ?
A tutaj 4 już leci i nadal nic. A właśnie skończyłem oglądać całą serię po raz kolejny, nie wiem już który Smile

Argumentem potwierdzającym prawdziwość 5th może być napis: "See you again..." w ostatnim odcinku, więc myślę że Shuichi Shigeno nas nie zawiedzie Smile

Yakushi
Bullshit. Muscle, mimo że są samochodami z ogromnym potencjałem, to dają się prowadzić nawet w ostrym downhill'u.
Nie sądzę jednak by twórcy wiedzieli jak wygląda zachowanie takiego pojazdu, a więc pewnie spapraliby animacje.

Dla osób niewyobrażających sobie driftowanie potworami:
Youtube - Movie - 01
Youtube - Movie - 02 - Mustang vs Nissan
Youtube - Movie - 03 - In City
Youtube - Movie - 04 - Mustang
Youtube - Movie - 05 - i kolejny
Youtube - Movie - 06 - i jeszcze jeden

Ja bym nie miałv nic przeciw takim przeciwnikom dla Takumiego Grin

Poza tym.. Piaty stage mangi Initial D wychodzi od ponad roku. Animacja powstanie po zakończeniu mangi.
Edytowane przez Yakushi dnia 05/02/2008 08:34
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

MAGNUM
Yakushi, da się, da.. ale ja bym nie chciał zobaczyć zadnego amerykańskiego auta w Initialu.
przede wszystkim uważam że Japończycy mają jeszcze deuży wybór jeśłi chodzi o modele aut, zresztą były podwójne wyścigi dwa razy Takumi ścigał się z GTR (night kids i boska stopa), i dwa razy z evo (emperor i ci kolesie co olej rozlali) i jakoś nikt nie narzekał na wtórność anime Smile
a po drugie - drift zrodzil si ew Japoni i nie muszą się produkować żeby na siłe wstawiać muscle cara do anime.wystarczyło mi to co widziałem w FF tokyo drift z tym mustangiem- żenada.nie chciałbym czegoś takiego zobaczyć w initialu.
inna sprawa że dryft w wykonaniu amerykańskich aut wygląda po prostu .. głupio(to moje zdanie)to nie są auta stworzone do tego , tylko do połykania autostrad i oglądania zachodu słońca nad morzem Smile

Przyśpieszenie jest najlepszym sposobem na sp?dzanie czasu wolnego pomi?dzy zakr?tami Smile

Patricko
Dokładnie popieram Cię MAGNUM.
Muscle w Initialu to po prostu byłoby coś nie na miejscu...
Jeszcze nie było żadnego auta spoza obszaru kwitnącej wiśni i mam nadzieje, że tak zostanie mimo wszystko, bo tak jest najlepiej !
Drift i muscle...nieeeee....te dwie sprawy się wykluczają.
Mam takie samo zdanie jak MAGNUM, muscle i drift to jak gdzieś napisałem "baletnica i młotek" (niby się da, ale nie do tego stworzone).
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!

Tolek
Wie ktoś, ile jeszcze zostało mangi do końca 5th stage'u?
img687.imageshack.us/img687/5659/buttonun.png

Patricko
No mogłoby coś ruszyć w końcu.
Tyle czasu już minęło.

Ileż można oglądać to samo Pfft
Chociaż parę maratonów już miałem, i szykuje się na kolejny Smile

s14rspec
Wy tutaj mówicie o Jakichś GTR R35, NSX etc... Szczerze? mażenia ściętej głowy ... samochody wystąpią najwyżej takie -> Nissan S14, S13, 180sx, Mazda Fd3s, Fc3s, mx5, rx8... Więc raczej samochody poniżej 1999, za co bym dziękował. Nie lubię Japońców od 1999 w górę ...
[img] http://img.photobucket.com/albums/v301/maxko/hypergenki15.png [/img]

Patricko
Zerknijcie sobie tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=idmLHHd_d8Q

Wygląda na to, że w końcu pokaże się moja ukochana Supra! :D
Nie mogłem się doczekać tego momentu :)
No i kilka innych ciekawych wózków, w tym NSX.
Nie mogę się doczekać tego 5th Stage, no ale tyle czekamy to jeszcze trochę sobie poczekamy :)

BelegUS
Z tego, co czytałem mangę 5th Stage to są:

UWAGA, SPOILER:
[ukryj=]- 350Z
- NSX
- Supra MKIV
- LanEvo VIII/IX
- MR-S
- 911 Turbo (epizod)
- GT-R R32
- Silvia S15[/ukryj]
I jeszcze kilka innych. Głównie auta, których nie było...

Wybaczcie STRASZNY odkop...

[color=green]『 STRASZNY! OKROPNY spoiler xD Wrzuciłem w ukryj'kę.

Poprzedni post napisano jakiś czas temu, lecz nie przejmuj się. Dopóki tematyka nie zostanie wyczerpana -co zaowocuje zamknięciem tematu- spokojnie możesz dodawać nowe wiadomości. Byle nie pisać postu bezpośrednio pod swoim postem, lecz edytować. Wyjątek gdy od napisania poprzedniej wiadomości minęło 24h. /Yaku 』
[/color]
Edytowane przez Yakushi dnia 02/03/2010 20:04

TwinCamRacer
Poza tym.. Piaty stage mangi Initial D wychodzi od ponad roku.

Orientujesz się może od którego tomu zaczyna się 5th stage?? Bo wiem że japońskich wyszło 40 a ang 33. Ciekawy jestem czy 33 to już 5ts stage.

Yakushi
Przetłumaczyli 33 tomy, bo jak strzelam czerpią ze skanów Tokyopop Release. Co do twojego pytania odpowiedź brzmi 'tak'. Nie powiem ci dokładnie od którego tomu zaczyna się 5 sezon, ale 32 to już on.

[color=blue]Mała ciekawostka.[/color]
Kodansha ogłosiło, że anime ukaże się pod koniec 2011. Niezbyt podoba mi się ten termin, ale cóż.. Pozostaje uzbroić sie w cierpliwość.
Edytowane przez Yakushi dnia 04/03/2010 21:59

Tolek
Będę miał już prawko, więc na bieżąco będę testował chwyty takumiego na serpentynach wokół jeleniej xDDD
img687.imageshack.us/img687/5659/buttonun.png

Yakushi
No i masa czasu aby NT nadgoniło, i piąty sezon ukazywał się na bieżąco.

Cain
Myślę, że koniec 2011 to dość odległy termin i NT zdąży się już porządnie znudzić po wydaniu 4th Stage w oczekiwaniu na 5th XD.

Yaku, o kim piszesz, że czerpie z TokyoPop? Są jeszcze inne wydawnictwa zajmujące się ID?
Edytowane przez Cain dnia 05/03/2010 16:03

Yakushi
O! Optymista! Optymista! Lubię takich :]

Cain napisał/a:
Yaku, o kim piszesz, że czerpie z TokyoPop? Są jeszcze inne wydawnictwa zajmujące się ID?

O gościach od translacji angielskiej.

Gdzieś wczoraj znalazłem cóś takiego:
"Initial D Manga Japanese Release - 40 Volumes (..) Initial D Manga Tokyopop Release - 33 Volumes" (dawne info)

Patricko
Koniec 2011? No to rzeczywiście bardzo odległy termin.
Ciekawe też jak będzie z częstotliwością wydawania odcinków, żeby nie było tak że nam puszczą pierwszy na święta, my się podjaramy jak małe dzieci lizakami z kiosku, a potem następny po kilku miesiącach będzie i nie zobaczymy całej serii, bo w 2012 już koniec świata Sad

W każdym razie na wszystko co najlepsze trzeba ostatnio w cholerę czekać.
Na Gran Turismo 5 już od 6 lat, na Initial D już chyba też od 6 lat o ile dobrze kojarzę (liczę tutaj czas od 4th Stage'a).
Jak tak dalej pójdzie to prędzej osiwieje niż doczekam się moich upragnionych pozycji Smile

Cadabra
www.monsterup.com/upload/1240591952960.jpg
Ciekawe co jeszcze uświadczymy. NSX, Supra Mr2 i teraz Z33. Czekam na nowego gtr-a Grin
Edytowane przez Cadabra dnia 21/03/2010 13:59

mruq
Kodansha ogłosiło, że anime ukaże się pod koniec 2011. Niezbyt podoba mi się ten termin, ale cóż.. Pozostaje uzbroić sie w cierpliwość.

Przydałoby się źródło, bo wikipedia nim nie jest. Nie ma potwierdzenia = zwykła plotka.

Quattro
Mam nadzieję, że piąta seria się pojawi w tym roku.

BTW - z czysto teoretycznego punktu widzenia - takie krowy jak Supra, 350Z i NSX nie powinny się bawić w downhill...

BelegUS
A niby dlaczego?
350Z to wcale nie taka krowa (< Skyline), Supra i NSX zaś to wielkość i klasa Skyline'a. Skyline to jedna z legend przełęczy, owszem - ciężka i duża, ale nie tylko do małych i lekkich touge należy...

Przejdź do forum:
Copyright © 2013