The Crew
|
Yakushi |
Dodany dnia 26/07/2014 00:12
|
Mistrz kierownicy
Data rejestracji: 13/01/2007
|
http://thecrew-game.ubi.com/portal/en-GB/home/index.aspx
Twórcy TDU przygotowują się na wydanie swojej kolejnej produkcji : The Crew. Ta gra samochodowa posiadać będzie z pełni otwarty świat, pozwalający graczowi na zwiedzenie całych Stanów Zjednoczonych +oczywiście rywalizację z innymi graczami.
Poza ogromem mapy warto wspomnieć o pozostałych atutach, a w tym ponad setką modeli samochodów, które można dowolnie modyfikować zarówno wizualnie jak i technicznie. Niestety nie podano ile jest modyfikowalnych elementów. Zastanawiają mnie dwa zdania :
"Ciekawą opcją jest możliwość stworzenia własnego pojazdu za pomocą części zdobytych w trakcie rozgrywki. "
Jak to stworzenie własnych samochodów ? Od podstaw ?
"Twórcy postarali się o zróżnicowanie modeli jazdy przeznaczonych zarówno dla mało doświadczonych graczy, jak i miłośników symulacyjnego charakteru rozgrywki."
Jak daleko sięga symulacja (drifting), oraz czy gracze arcadowi będą się ścigać z 'symulantami' ( XD ) ?
Wiecie coś o tym ?
Wyścigi po publicznych drogach cieszą mnie równie mocno jak drifting po krętych górskich 'ścieżynkach', stąd czekam na tą produkcję. Do wczoraj można "wziąć udział" w zamkniętej becie. Mimo temu zapewnieniu nie znalazłem darmowego klucza aktywacyjnego.
Jak by nie było.. poczekajmy jeszcze te parę miesięcy na pełną wersję.
Gameplay z bety:
https://www.facebook.com/photo.php?v=825815187453371&set=vb.218425811525648&type=2&theater
Edytowane przez Yakushi dnia 26/07/2014 00:20
|
|
|
|
Reliantification |
Dodany dnia 26/07/2014 07:04
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 20/01/2014
|
Widok z wnętrza zrobił na mnie piorunujące wrażenie, ale jako iż to gra z Ubisoftu czuje niepokój żeby nie odwalili takiego czegoś jak z Watch Dogs, ale z tego co czytałem o wymaganiach minimalnych to są takie w miarę, pójdzie mi na niskich - średnich, zobaczymy jak to będzie w praktyce, pozdrawiam |
|
|
|
Cadabra |
Dodany dnia 26/07/2014 16:48
|
Sponsor
Data rejestracji: 06/01/2007
|
"Ciekawą opcją jest możliwość stworzenia własnego pojazdu za pomocą części zdobytych w trakcie rozgrywki. "
Jak to stworzenie własnych samochodów ? Od podstaw ?
Myślę że chodzi tu raczej o rozbudowaną opcję personalizacji, skoro to nie będzie jakiś MMORPG, to części zdobyte w wyścigach będą albo jedynie jakimiś kosmetycznymi elementami (lakier/naklejki/felgi), albo będą to części mechaniczne wpływające na osiągi, ale będą one "dropiły" wszystkim graczom którzy ukończą dany wyścig (np. seria 3 wyścigów, a po zajęciu pierwszego miejsca w każdym dostajesz opony torowe drugiego poziomu czy coś w ten deseń).
"Twórcy postarali się o zróżnicowanie modeli jazdy przeznaczonych zarówno dla mało doświadczonych graczy, jak i miłośników symulacyjnego charakteru rozgrywki."
Jak daleko sięga symulacja (drifting), oraz czy gracze arcadowi będą się ścigać z 'symulantami' ( XD ) ?
Pewnie ułatwienia znane z NFS'ów itd, pomoc w hamowaniu, kontrola trakcji, itd. Podejrzewam że ktoś jadący z wyłączonymi systemami będzie mógł się ścigać z kimś kto korzysta z ułatwień, a sam będzie musiał "nadrabiać" swoimi umiejętnościami, ułatwienia z jakich korzystają inni gracze. |
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 28/07/2014 02:49
|
Mistrz kierownicy
|
Im dłużej przypatruje się gameplay'om tym zauważam więcej podobieństw do TDU. Przed kupnem spróbuję dostać się do bety, aby sprawdzić, czy wyeliminowali podstawowy błąd drugiej części : ograniczoną ilość graczy wokół, oraz znikanie towarzyszy z którymi chcesz pojeździć.
Jak na następcę poprawili masę rzeczy, choć mam jeszcze masę pytań na które chciałbym znaleźć odpowiedź. Przykładowo :
"Ciekawe jak rozwinęli pasek zniszczeń auta. Mam nadzieję, że nie regeneruje się samoistnie."
Reliantification > Jaki problem z Watch Dogs'em ? Gra jest świetna. Podoba mi się. Zgaduję, że mówisz o pogorszeniu grafiki.
Cofając się nieco w przeszłość. Czy wiesz że gra była gotowa już w marcu (jak nie wcześniej)? Niestety twórcy poszli zbyt do przodu. Początkowo z uwagi na dostępny na rynku sprzęt komputerowy zdecydowano się przenieść premierę na 2015. Na max detalach według nieoficjalnych wymagać potrzebowała sprzętu za minimum 7 tys (procek,płyta,grafika, pamięci). Później gdy twórcy nowych konsol wymusili na Ubisofcie współprace - gra na konsole nowej generacji nie może wyglądać gorzej niż na PC'ty - pogorszyli grafikę. Finalnie wygląda jak wygląda, jednak pewnemu mod-majsterowi udało się odblokować niemal wszystkie ukryte efekty, jakie mieliśmy okazję oglądać choćby podczas targów E3. Zobacz : "TheWorse Mod 1.0 Final"
Twórcy gry próbowali walczyć z modyfikacją poprzez blokowanie jej w swoich patchach. Na szczęście tuż po pojawieniu aktualizacji twórca moda wypuszczał swoją poprawkę omijającą zabezpieczenie.
Edytowane przez Yakushi dnia 28/07/2014 03:05
|
|
|
|
Reliantification |
Dodany dnia 28/07/2014 05:52
|
Motorowerzysta
|
Reliantification > Jaki problem z Watch Dogs'em ? Gra jest świetna. Podoba mi się. Zgaduję, że mówisz o pogorszeniu grafiki.
Chodzi mi o optymalizację i krótką fabułę, grafika może być ale optymalizacja jest straszna, nowe gry chodzą mi na wysokich czasem jeszcze ultra a to nawet na średnich nie chciało ruszyć... |
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 20/08/2014 20:31
|
Mistrz kierownicy
|
Nowości ze świata Crew.
Drift.
https://www.youtube.com/watch?v=r4-tBJ9KwEc
Pomijając grafikę coraz bardziej przypomina mi serię TDU, stąd chętnie przyglądam się nowinką mogącym zachęcić mnie do wydania 160 zł.
Możliwość driftingu cieszy - nawet w formie przedstawionej na filmiku. Z chęcią przetestuję podczas drugiej otwartej bety 25 - 29 sierpnia.
Nie jestem pewien czy poprawnie go zrozumiałem.
Poleca jeździć w linii klasy Dirt, na najwyższym poziomie trudności, na skrzyni automatycznej ?
Edytowane przez Yakushi dnia 20/08/2014 20:37
|
|
|
|
Leito |
Dodany dnia 21/08/2014 11:04
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 14/06/2011
|
Na skrzyni manualnej, co nie zmienia faktu, że ten drift wygląda żałośnie
Jeżeli gra ma dobrą fizykę, to się w niej dobrze driftuje, a jak złą, to nie da się auta kontrolować... Jednakże jeżeli mamy grę, w której się dobrze driftuje, to nie zawsze oznacza, że ma dobrą fizykę .
Np NFS Carbon - drifty w touge to coś, co najlepiej pamiętam z tej gry (tak samo pojedynki w touge). Fizyka nie była najlepsza, albo inaczej mówiąc, była strikte arcadowa, ale zabawa była przednia, kiedy latałem bokiem Chargerem z tym jednym bodykitem, w którym rury wydechowe były skierowane w górę, przez co podczas zmiany biegu ekran wypełniał się płomieniami .
GRID 2 - Gra, w której DRIFT został wyciągnięty z konkurencji typu drift do normalnych wyścigów. Może i drifty wyglądają OK i łatwo jest w nich kontrolować auto, ALE... (teraz nie wiem, czy uda mi się to dobrze wytłumaczyć) Puszczenie i wciśnięcie gazu powodowało wprowadzenie auta w drift - OK, można tak auto wprowadzić w drift, ale w tej grze działało to na zasadzie przełącznika ON-OFF.
https://www.youtube.com/watch?v=yAwJsOECGBU
Spójrzcie na prawą nogę. Tego typu kontrola pedału gazu ma na celu utrzymanie auta w gripie, a jeśli spróbujecie zrobić coś takiego w tej grze, to na każdym zakręcie polecicie bokiem... Dlatego od początku gry LFS gram w nią do dziś i żadna inna samochodówka jej wg mnie nie pobiła. Ba, serię GTA uważam nawet za lepszą samochodówkę od kilku tytułów, takich jak np NFS Shift 2.
Nie wiem, czy udaje mi się to dobrze wytłumaczyć, jeździcie autami, czy nawet jednośladami i znacie ogólne prawa fizyki, natomiast gra komputerowa to co innego. Tutaj zawsze będzie to 0, albo 1, bo tak działa komputer i tak musi działać program, mimo to w LFS tego nie czuję i jest to gra, w której świetnie się bawię czy to próbując pobić swój czas, jadąc grip'em, czy to latam bokiem 4fun. Ma ona też swoje wady i jest to między innymi powolny rozwój, od chyba 2 albo 3 lat pracują nad nową fizyką opon pomimo, że obecnej mogłyby powstydzić się inne tytuły.
Do głowy przychodzi mi jeszcze jedna gra, GT Legends. W tej grze jeżeli nie zredykujecie biegu z międzygazem (technika "palce pięta" to znów macie tryb 0,1. wykonacie przegazówkę - 1 - jedziecie dalej, nie obróci Was. Nie zrobicie tego? - 0 - tył Wam ucieka bez jakiejkolwiek kontroli. Rozumiem, co ma na celu między gaz przy dohamowaniu i wiem, że SPIN w FR jest możliwy, jeśli tego nie zrobimy, ale ludzie, bez przesady...
W TDU1 także pamiętam, że prowadziło mi się auta wygodniej, bo czy to byłem w zakręcie czy na prostej drodze, działały na moje auto te same prawa fizyki. Silnik tej gry nie był idealny -oj co to to zdecydowanie nie -, ale wymagał jedynie dopracowania. W TDU2 natomiast podobno napisano nową fizykę, bo ze starej nie byli oni zadowoleni... Nie zmienię zdania, że TDU2 powstało po to, by pokazać, że TDU1 było o niebo lepszą grą... TDU2, zakręt: Zupełnie inna reakcja samochodu na skręcanie, nagle ni z tąd ni z owąt spin i ląduję poza trasą. W TDU1 mogę pojechać ostro, popchnąć auto do granic możliwości i kiedy tracę przyczepność, ciągle mam możliwość wpłynięcia na zachowanie auta.
Sorki za te wypociny, ale wg Mnie ta gra fizyką przypomina mi jednak drugą część TDU, a nie pierwszą... ;/
Pozdro |
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 21/08/2014 12:16
|
Mistrz kierownicy
|
Jak najbardziej miło mi przeczytać Twoją obszerną odpowiedź.
Stylem jazdy nie mam złudzeń. Będzie to nieskomplikowana arcadówka -( i te amerykańskie drogi umożliwiające bezkolizyjną jazdę pomiędzy pasami )- odstraszająca mnie od trybu multi.
Po filmiku jaki przedstawiłem wyżej również obawiam się, że 'symulacją' prowadzenia wozu nie przebije TDU2, właśnie z powodu problemów z utrafieniem kontry po ślizgu. Mimo to chętnie upewnię się na becie.
( P.S. Osobiście nie zauważyłem aby w bliższej/dalszej przyszłości miała pojawić się produkcja z przyjemnie-realistycznym ślizgiem na PC. W oczekiwaniach poszedłem o krok dalej wstrzymując się z modernizacją komputera do czasu wprowadzenia wizualnej symulacji przeciążeń {bądź rewolucji realizmu w innego typu grach}. )
|
|
|
|
Reliantification |
Dodany dnia 25/08/2014 17:30
|
Motorowerzysta
|
Łapcie link do kluczy The Crew Beta http://www.nvidia.pl/object/the-crew-beta-key-give-away-pl.html, możecie podać fałszywe dane byle mail był wasz, po sekundzie przychodzi do was email z kluczem, wprowadzacie go w zakładce "Activation" w uPlay, ściągacie grę i gracie Testy beta są od dnia dzisiejszego do 29, pozdrawiam.
Citroen AX to klasa sama w sobie...
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 25/08/2014 20:15
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
Nie skorzystam, poczekam na Project CARS, który myślę, że pozamiata konkurencję.
|
|
|
|
Reliantification |
Dodany dnia 25/08/2014 22:29
|
Motorowerzysta
|
Ja też czekam na Project Cars ale będę musiał w nową kartę grafiki zainwestować :/ Niezniszczalny 8800GT musi w końcu odejść do lamusa.
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 25/08/2014 23:58
|
Główny administrator
|
U mnie szykuje się zmiana GTX460 na GTX770. Nawet teraz nie miałbym obaw, a co dopiero za miesiąc-dwa. GTX460 będzie na sprzedaż
|
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 27/08/2014 08:57
|
Mistrz kierownicy
|
Poszwendałem się gdzie popadnie finalnie zadomowiając się w górach. Sterowanie na poziomie Sport najbardziej mi odpowiada.
Jakkolwiek waham się czy kupie pełną wersję. Brakuje mi paru rzeczy.
Jeśli będziesz grał jutro - znajdź mnie. Mój nick uplay "Red_Szabrownik", lub możesz szukać po aucie :
Sprawdzimy czy samochody w drużynie mają problem z lagami, bądź znikaniem.
|
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 30/08/2014 04:39
|
Mistrz kierownicy
|
Pojeździłem z innymi graczami co rozwiało moje podejrzenia - multi działa dobrze.
Podczas bety nie zagłębiałem się w fabułę ani wyścigi, lecz mam nadzieję, iż twórcy zajmą gracza na długi okres. Samo jeżdżenie może niektórych dość szybko znudzić, bo mimo cieszącej oczy grafiki, nie szukajcie rozbudowanej fizyki. Nieskomplikowane AI i przewidywalny ruch uliczny nie ratuje sprawy. Mam nadzieję, że w pełnej wersji zablokują samo-naprawianie auta (w jeździe swobodnej), oraz ukończą system kolizji (często uderzając w przeszkodę niczym wąż unikam zderzenia).
Sterowanie jak na zręcznościówkę jest całkiem przyjemne. Spodobał mi się tryb Sportowy, który odkleja pojazd od drogi w dostatecznym stopniu, by umożliwić zarzucenie auta i pokonanie zakrętów lekkim ślizgiem*. Choć.. Z powodu realistycznego obrotu kierownicy czasem trudno zachować kontrolę na klawiaturze - szczególnie jadąc v-max. Konieczność ciągłego skupienia na dłuższą metę wykańcza.
Irytuje mnie kilka rzeczy w zakładzie tuningowym.
Uważam że jest zbyt mało gadżetów do dostosowywania wizualnej strony pojazdów. Żałuję że można nakładać jedynie całe nalepki (nie można stworzyć oryginalnego wzoru), brakuje możliwości zmiany kolorów nalepek, a kupując gadżety nie mamy możliwości zobaczenia przed zakupem, jak wybrane części będą się komponować.
Być może z nabyciem gry wstrzymam się do czasu jak cena trochę spadnie, a i upewnię się, że twórcy nie zamierzają wprowadzać płatnych dodatków mącących balans (w TDU było DLC dające dostęp do szybkiego zarabiania kasy, oraz przegięte samochody).
*Zapewne zależy od auta oraz nawierzchni. Mnie spasowały ośnieżone górskie drogi.
P.S.
Zapomniałem sprawdzić jak mają się opcje sterowania. Mierzi mnie opcja zakupu pada, więc spytam : sprawdzaliście czy można kierować za pomocą myszki ?
|
|
|
|
Reliantification |
Dodany dnia 04/09/2014 20:15
|
Motorowerzysta
|
Cain napisał(a):
U mnie szykuje się zmiana GTX460 na GTX770. Nawet teraz nie miałbym obaw, a co dopiero za miesiąc-dwa. GTX460 będzie na sprzedaż
Dzisiaj kupiłem prawie za darmo Radeona HD 5750 od Sapphire'a, chyba najlepszy interes w moim życiu, w porównaniu z 8800GT różnica jest powalająca a prawie nic nie zapłaciłem
|
|
|
|
Leito |
Dodany dnia 04/09/2014 20:32
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 14/06/2011
|
Mam HD5750 od ASUS-a z 1gb pamięci, nieco podkręconą. Jeśli nie będziesz odpalał gier w rozdzielczości HD to powinno Ci to nieźle śmigać. Moja pracuje na 1440x900 (monitor 19' ) wraz z 8gb pamięci i prockiem Athlon II X2 250 wykręconym z 3.0Ghz na 3,5Ghz i np w Wolfensteina gram na ponad średnich, w maxa 3 grałem też na ponad średnich. W TDU2 musiałem grać na około średnich, ale ta gra mimo, że nie wyglądała rewelacyjnie, to potrzebowała niezłego sprzętu.
Pozdro |
|
|
|
SzymsonPL |
Dodany dnia 05/09/2014 01:49
|
Rowerzysta
Data rejestracji: 17/05/2014
|
Yakushi To jest Beta i podobno ma być dużo więcej częście do modyfikacji |
|
|
|
Reliantification |
Dodany dnia 06/09/2014 07:30
|
Motorowerzysta
|
Leito napisał(a):
Mam HD5750 od ASUS-a z 1gb pamięci, nieco podkręconą. Jeśli nie będziesz odpalał gier w rozdzielczości HD to powinno Ci to nieźle śmigać. Moja pracuje na 1440x900 (monitor 19' ) wraz z 8gb pamięci i prockiem Athlon II X2 250 wykręconym z 3.0Ghz na 3,5Ghz i np w Wolfensteina gram na ponad średnich, w maxa 3 grałem też na ponad średnich. W TDU2 musiałem grać na około średnich, ale ta gra mimo, że nie wyglądała rewelacyjnie, to potrzebowała niezłego sprzętu.
Pozdro
Ja mam procka AMD FX 4100 3,6 z Turbo 3,8GHz ale go chcę podkręcić ze 200-400MHz, mam 4GB RAM DDR3 1333 w Dualu ale jedną kość (2GB ) wywalę i założę 4GB co da mi 6GB RAM, mam też chłodzenie do karty graficznej, wiec mogę je założyć do Radka i nieznacznie też podkręcić. Na razie wszystko śmiga mi bardzo dobrze ale wiem że z najnowszymi grami nie będzie już tak fajnie. Puki co 4GB RAM jeszcze wystarcza ale nie na długo, czekam teraz tylko na wymagania GTA V bo to głównie na tej grze mi zależy Ja mam monitor 21,5cala 1680x1050 no i muszę grać na tej rozdziałce (na niższej nie umiem bo widać piksele i mi to przeszkadza na tak dużym monitorze) a detale to średnie mi starczą, nie jestem jakimś super graczem, czasem się odpali jakąś gierkę dla relaxu
|
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 08/09/2014 16:55
|
Mistrz kierownicy
|
Reliantification napisał(a):Dzisiaj kupiłem prawie za darmo Radeona HD 5750 od Sapphire'a, chyba najlepszy interes w moim życiu, w porównaniu z 8800GT różnica jest powalająca a prawie nic nie zapłaciłem
W jakim serwisie ? Na allegro ciężko kupić coś 'jak-za-darmo'.
Zgadza się. U mnie na pokładzie odnajdziecie nieco silniejszą HF5850 (1GB/256bit).
Gry przeważnie chodzą na wysokich, bądź maksymalnych detalach. Jedynie z Watch Dogs mam problem (choć niedomaga nie grafika, ale kości pamięci).
Ucieszyłaby mnie taka rzeczywistość. Niestety obawiam się, iż w obecnym stadium rozwoju gry, jedyne czego możemy się spodziewać jest poprawienie bugów.
Poza tym.
Reli > Znalazłem informację o premierze GTA5 na konsole nowej generacji w tym roku, oraz edytorze wideo w wersji PC. Niestety nie znalazłem daty premiery PC więc obstawiam nie wcześniej niż gwiazdkę.
>Jeśli Ci to da jakiś obraz pozostałe partsy : 2x2GB DDR3 1333, Phenom II x4 3.2GHz.
>Pamięci działające w dual'u widocznie przyspieszają przetwarzanie wielu procesów jednocześnie (np. praca w windows).
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 08/09/2014 18:30
|
Główny administrator
|
Yaku, grałeś, więc może będziesz w stanie mi powiedzieć, czy są tam jakieś niemieckie bądź szwedzkie wozy?
|
|
|