Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
 Drukuj temat
Nasze Samochody
Deathraw
@Krychu
Co do najlepszych baz fwd to dodałbym jeszcze inne pokrewne do civica hondy-integre(niestety u nas cenowo nie jest super) i crx. Zresztą 4gen też niczego sobie.
Miał nawet 200km(sr16ve n1) ale co z tego jak powstało tylko kilkaset sztuk, więc trzeba mieć szczęście żeby to dorwać.

Krychu
Choć raz szarpnąłem się na nowe felgi, bo żal było nie brać z wyprzedaży magazynowej.
i.imgur.com/I7GuIzK.jpg
W miarę lekkie
i.imgur.com/Od7pL7g.jpg
Czajna rejsing...
i.imgur.com/yb8XRvk.jpg
Nie jestem zwolennikiem klimatyzacji i ją wyrzuciłem
i.imgur.com/3VkjpSM.jpg
Dorwałem też skrzynię z krótkimi przełożeniami (FD 4.4)
i.imgur.com/uT8kBpr.jpg
Prędkość maksymalna będzie ~250 km/h, ale to mało istotne, bo i tak skali na tarczy braknie, ważne że będzie szybko zamykać budzik Smile

alkochohlik
Co do astry GSi 16v to wynik 200km w wolnossącym setupie to wynik praktycznie nie do osiągnięcia, tak aby dało się tym jeździć na co dzień...

znajomy miał takie auto, wynik... 186 km, tylko tak... wałki najostrzejsze jakie były pod seryjne hydropopychacze, rozwiercona przepustnica, kolektor wydechowy lexmaul, doprężona, odchudzone koło, porting głowicy, podniesiona odcinka max ile się dało na ori hydropopychaczach i program... plusy, jezdziło jak złe bo było wybebeszone i mocne, minusy, wolne obroty w zakresie 500-1500 (cały czas falują, wina ostrych wałków), czasami przez wałki właśnie lubiło też zgasnąć na wolnych obrotach...

wynik 200+ w GSi 16v jedynie w przypadku zastosowania kutych doprężających tłoków, korb i wału, maxymalne rozwiercenie głowicy, wymiana hydropopychaczy na mechaniczne, żeby wyżej kręcić i założyć jeszcze ostrzejsze wałki, ITB, pożadny wydech i magika który to wystroi Smile wtedy realne jest, że wydłubiesz z 250-260 km...

koszt... lepiej nie liczyć Smile

Deathraw
Należy przy tym pamiętać że silnik trzeba będzie kręcić wysoko w ch** i nie ma szans na to żeby na 98 można było na tym jeździć. A skoro przy wałkach ostrych te 186 wypluło, to pewnie trzeba już odelżać układ korbowo-tłokowy i wszystko dynamicznie wyważać.

alkochohlik
koło było ode lżone, reszta nie ruszona Smile no ten egzemplarz miał podniesioną odcinkę najwyżej jak pozwalały hydropopychacze

Krychu
Dzisiaj ustrzeliłem razem swoje duże zabawki Wink
i.imgur.com/O4KjZoi.jpg
i.imgur.com/8FYEHDE.jpg

Yakushi
W końcu się na taką przesiądę.
W niektóre dni wszystkie organy mi wykręca przy pracy stacjonarnej. Nie wytrzymam tak długo.
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

BeKa
to i u mnie pewne zmiany.nowa pompa hamulcowa
imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/198/ntgv.jpg
oraz kupiłem nowe zaciski i tarcze 256x24 mm wentylowane przód
Edytowane przez BeKa dnia 26/01/2014 18:00
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Deluxo
BeKa, z czego pochodzą heble? Bo specyfikacja jest kubek w kubek taka jak przednich hebli z Astry GSi Grin
www.japanid.pl/userbars/Deluxo-default.gif

BeKa
hamulce pochodzą z Daewoo Nubira CDX.
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Krychu
Takiego ślimaczka nabyłem
i.imgur.com/VCPmGmH.jpg
i.imgur.com/obPSmjh.jpg
I sprzęgiełko ze wzmocnionym dociskiem, które dawało radę w 370 konnym Civicu
i.imgur.com/ArFBxNd.jpg
i.imgur.com/5owVMeG.jpg

BeKa
to moja dwa cuda na przód po lekkim odnowieniu
i.imgur.com/CsjD7Ta.jpg

Krychu
Powoli do przodu, zrobiony został nowy wydech 2,25 z kolektorem wyspawanym od podstaw
i.imgur.com/2ZbKtBdl.jpg
Szarpnąłem się na nowy FMIC, niech błyszczy
i.imgur.com/xgRDR0jl.jpg
BOV fake HKS SSQV IV
i.imgur.com/RTOX0Qml.jpg
i.imgur.com/0Tcn8T5l.jpg
i.imgur.com/MwzbjPkl.jpg
wydajniejsza pompka paliwa
i.imgur.com/FlH61wHl.jpg
grubsza uszczelka pod głowicę
i.imgur.com/Uk8g2nnl.jpg
będzie co składać

Deathraw
No zapowiada się ładnie, ile chcesz go dmuchnąć? Przy 0.65Bar gdzieś ok 200 kucy powinno być. Szkoda że taki problem jest ze szperą do d serii Sad. Ja jak mi dopiszą finanse to może w tym roku sobie zarzucę głowicę od Z6. Podobny kolektor pamiętam rysowałem na studiach w ramach projektu z technologii naprawGrin.
Edytowane przez Deathraw dnia 11/05/2014 21:08

Krychu
Na początek damy skromne 0.8, jak będzie mało to się w przyszłym roku da pełnego bara, ale nie więcej. Kupiłem wtryski 550 czy tam 560cc z 300-konnej Imprezy 2.5 WRX STi, także będą miały bezpieczny zapas w przeciwieństwie do tych 370 z S13, które już przy doładowaniu zaledwie 0.7 sikałyby w pocie czoła. Śmieszne, za ten hajs co dałem za wtryski z Imprezy kupiłbym drugi taki silnik.
i.imgur.com/BRrwJ3dl.jpg
Dzisiaj głowica została splanowana, dużo nie trzeba było ściągać
i.imgur.com/MUmkoQOl.jpg

alkochohlik
to dobrze, ze nie trzeba było sciągać dużo, bo pod turbo lepiej odprężać niż doprężać Smile

Reliantification
A oto mój Levin Smile

Cain
Hehe. Fajny AX Smile

Szukałem kiedyś wersji GTI, ale były w opłakanym stanie.

alkochohlik
do ziemi tego ax'a troche Pfft

Reliantification
Chcę go obniżyć o 4cm ale na razie nie mam kasy, a obniżanie to wydatek 380zł Sad I chce kupić inny zderzak przedni.
A co do AX'a GTi to na OLX.pl jest kilka wersji GT do sprzedania, to prawie to samo co GTi tylko trochę słabsze ale wyglądają prawie identycznie Smile
http://olx.pl/oferta/citroen-ax-1-4gti-6-5l-100km-youngtimer-CID5-ID5218z.html

Przejdź do forum:
Copyright © 2013