rFactor + F1 mod
|
Patricko |
Dodany dnia 05/04/2009 23:15
|
Administrator
Data rejestracji: 27/06/2007
|
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z użytkowników pogrywa sobie właśnie w tą grę z modem F1. Rzecz jasna na 2009 rok.
Tutaj chyba nie trzeba nawet posiadać licencji oryginalnej tak jak w LFS, żeby pośmigać wspólnie na wszystkich trasach, itd. Ale nie jestem pewien na 100%. Dlatego najlepiej jakby ktoś powiedział jak sprawa wygląda dokładnie.
Wracając do samej gry, to domyślam się, że są tutaj fani F1 tak samo jak ja, którzy chętni by popróbowali swoich sił Nie wiem póki jak sprawa wygląda z tym wszystkim, ponieważ jestem dopiero w fazie czytania i dowiadywania się mniej więcej co i jak.
To jak, są jacyś gracze którzy grają w rFactora, a dokładnie na modzie F1?
Może byśmy pośmigali wspólnie tak jak kiedyś w LFS? Mały turniej Noizy Tribe Ustaliłoby się zespoły, kierowców, itd. itp.
Co Wy na to?
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!
|
|
|
|
Tolek |
Dodany dnia 06/04/2009 00:14
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 02/02/2008
|
Ej wiesz, wystarczy hamachi, patch do wersji Z i możemy śmigać bolidami w LFSie
|
|
|
|
Cadabra |
Dodany dnia 06/04/2009 15:38
|
Sponsor
Data rejestracji: 06/01/2007
|
U mnie jak gra ma dobry dzień to wejdzie czasem na jakiś serwer z listy ale raczej zostaje i tak tylko hamak patch 1.255 crack z peb'a a mod podlinkuj i można pośmigać
|
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 06/04/2009 18:23
|
Administrator
|
A da się na piracie normalnie grać po sieci?
Czy jest tak jak w LFS, że trzeba kupić?
|
|
|
|
Cadabra |
Dodany dnia 06/04/2009 20:57
|
Sponsor
|
Czasami wchodzi ale reguły nie ma lepiej wiec hamak i po lanie gdyż sprawdzone rozwiązanie ale ze mnie wierszokleta |
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 07/04/2009 00:12
|
Administrator
|
No to tak.
Pobieram właśnie rFactora podstawkę.
Potem będę pobierał mod F1 2007 MMG, podobno najlepszy z wszystkich F1.
Tutaj linki:
Kod źródłowy
Mod:
http://files.filefront.com/MMG+SETUPexe/;12499407;/fileinfo.html
Patch:
http://www.megaupload.com/pl/?d=OEQJPKHR
Zachęcam do pobierania, im nas więcej tym lepiej, a chętnie bym pograł z ekipą Noizy Tribe :)
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 07/04/2009 10:07
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
Tylko, że trzeba mieć oryginała, żeby pograć w sieci.
|
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 07/04/2009 17:57
|
Administrator
|
¦ciągnąłem i pograłem u muszę powiedzieć, że bardzo fajnie to wygląda.
Bolidy wyglądają i zachowuję się naprawdę porządnie. Łatwo o spiny, itd.
Rzecz jasna gram bez żadnych wspomagaczy.
Gram na modzie, który wyżej podałem, także jak ktoś jest to możemy spróbować przez hamachi, ale na 100% powinno się tak dać grać na scrackowanej wersji gry. W sumie pokazywało mi nawet listę serwerów, ale nie próbowałem wchodzić na żaden z nich.
Jak ktoś ma i jest chętny do pogrania to niech da znać tutaj albo na Xfire.
|
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 07/04/2009 18:10
|
Mistrz kierownicy
Data rejestracji: 13/01/2007
|
LFS daje możliwości kontrolowania wozu za pomocą myszy i klawiatury.Pomysł git bo można driftować bez potrzeby zakupowania drogich kontrolerów?
Jak jest przy rFactory ? Trzeba mieć kierownicę aby bawić się w grze z wyłączonymi ułatwieniami?
Z kontrolą trakcji nie da się przyjemnie ślizgać :/
|
|
|
|
Cadabra |
Dodany dnia 07/04/2009 19:55
|
Sponsor
|
jakiś kombinator wymyślił jak zainstalować myszkę jako kontroler gier i się dało ale raczej do zabawy kierownica i tylko tyle
tak przy okazji gra ktoś dzisiaj w Lfsa? |
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 07/04/2009 23:04
|
Główny administrator
|
Ciekawi mnie jedna rzecz. Jesteśmy chyba w miarę poważnymi ludźmi, tak? Czy coś wielkiego stoi na przeszkodzie, żeby kupić rFactora za 50zł, skoro tak bardzo go lubicie? Czy 61zł za LFS, którym można się zagrywać po 24h na dobę to dużo? Dla mnie nie. Dlaczego utrudniać sobie życie Hamachim?
W oryginalnego LFS mogę pograć kiedykolwiek. Tylko na najnowszych oficjalnych wydaniach.
|
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 08/04/2009 00:13
|
Administrator
|
Nie chodzi tu o kwestie wydania 50zł czy 60zł, bo jeśli gra jest dobra to mogę zapłacić nawet i 200zł.
Ale chce po prostu zobaczyć jak ta gra wygląda, pobawić się tym modem F1, pograć trochę w singla i na necie z ludźmi, chociażby przez to nieszczęsne hamachi. I chce żeby to była full wersja, a nie jakieś demo, w którym zapewne nie wiele mogę zrobić.
Sam przecież nie kupiłeś LFS'a od razu, tylko sporo graliśmy na demie na jednej trasie, a każdy na kompie miał na 100% wersję unlocked.
Po co mam wywalać w ciemno złotówki, jak mogę najpierw dokładnie sprawdzić jak to wygląda :)
A rFactor jak i LFS są raczej tytułami kierowanymi głównie do zapaleńców, niż do tzw. "causali", dlatego też wolę sprawdzić jak się gra.
No ale wracajmy do tematu.
Czy da się grać na myszce? Chyba nie, w sumie nie widziałem tam takich opcji. Zresztą ja tego rFactora tylko dla F1 zainstalowałem, a tam raczej myszka na niewiele się zda :) Ja gram na padzie, ale ciężko jest bez żadnych wspomagań, może podłącze kierownice, ale znając mojego lenia, to pewnie nic zrobię i zostanie wszystko tak jak jest :)
Obecnie to walę spiny prawie na co drugim zakręcie, a jak nie to i tak mnie wyprzedzają. A na zabawę w ustawianie bolidu na jeden tor niestety nie mam czasu, więc pewnie tytuł rozejdzie się po kościach i pozostanie czekać na F1 2009 od Codemasters :)
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 08/04/2009 00:30
|
Główny administrator
|
Patricko, owszem, grałem w demo LFS, gdy zabrali XRT to przestałem grać i nie miałem fulla na HDD, ale nie musisz wierzyć. Gra w demo nie była piractwem. Po jakimś roku kupiłem grę, bo jest warta tych pieniędzy.
Co do rFactora, to bez kierownicy ciężko do niego podejść. Zawsze można zagrać w LFS, tam też jest BMW Sauber.
Edytowane przez Cain dnia 08/04/2009 00:31
|
|
|
|
Yakushi |
Dodany dnia 08/04/2009 11:39
|
Mistrz kierownicy
Data rejestracji: 13/01/2007
|
Mi z kolei nowsze wersje LFSa nie odpowiadają. Zbyt dużo negatywnych (dla mnie) zmian w fizyce, prowadzeniu wozu.
Po wersji X mam wrażenie jakby twórcy olali z opcję driftingu i zaczęli rozwijać grę pod kontem gripu. Nie wiem jak wyglądają licencjonowane serwery pod X, choć zakładam że tych z niewielkim pingiem jest znikoma ilość.
Tworzenie nowego settingu pod ostatnią wypuszczoną wersję?
Obecny budowałem na drodze ewolucji przez całą swoją 'karierę' - czyli 6 lat. Przerobienie na ostatnią obecną wersje zajęłoby mi z ~pół roku, a do tego czasu wszyscy mieliby już kolejna wersję
Syzyfowe prace mnie nie kręcą, dlatego poczekam do wypuszczenia finalnej wersji.
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 08/04/2009 15:55
|
Główny administrator
|
Ciekawe tylko czy ta gra będzie kiedykolwiek posiadała finalną wersję. Sam seta pod Z ustawiałem może z pół godziny. Poza tym nie ma czegoś takiego jak olanie opcji dritingu. W ogóle nie ma opcji drifting/grip. Fizyka jest tylko jedna. Gdyby robili gre pod drift, z LFS zrobiłaby się arcade'ówka.
Edytowane przez Cain dnia 08/04/2009 15:56
|
|
|
|
Cadabra |
Dodany dnia 08/04/2009 17:24
|
Sponsor
|
I tu się nie zgodzę fizyka jest jedna, fakt ale auto z 300 kucy na tylnej osi po wprowadzeniu w poślizg powinno zacząć mielić kołami a nie tracić obroty, jeśli to zmienią to fizyka będzie bardziej realna i driftować będzie można w kłębach dymu |
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 07/07/2009 21:15
|
Główny administrator
|
Odkopię temat.
Czy byłby ktoś chętny pojeździć w rFactora? Gramy na modzie F1 '79 oraz na Caterhamach.
Zasady są proste, gra, kierownica i trochę oleju w głowie do czystej i przyjemnej jazdy.
|
|
|
|
Cadabra |
Dodany dnia 09/07/2009 08:16
|
Sponsor
|
A czy graliście na modzie Tofuya ewentualnie poprzedniku ensushiya
Ogólnie polecam tę stronę http://www.rfactorcentral.com
btw. Yaku/Cain/(ktoś kto ogarnia php i ma admina)* mógłby zrobić coś z tymi znacznikami?
*niepotrzebne skreślić
Edytowane przez Cain dnia 09/07/2009 21:31
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 09/07/2009 11:04
|
Główny administrator
|
Pierwszy mod jest dla wipów, nie da się sciągnąc, a poza tym jest niedokonczony.
Drugi mod to sam samochód.
Jakimi znacznikami? Bo nie wiem o co chodzi.
|
|
|
|
Cadabra |
Dodany dnia 09/07/2009 13:48
|
Sponsor
|
Cain pierwszy mod nie jest dla vip'ów tylko wip-WorkInProgress czyli jak zauważyłeś niedokończony, nie wiem w co wolicie grać podsunąłem wam tylko propozycję
Znaczniki? to na dole pod odpowiedzią wiesz [url] [code] itp
gdy w nie klikam nic się nie dzieje więc muszę je ręcznie wstukiwać, wyczyszczenie Cookies nie pomaga reinstall Mozilli również, na innych stronacz chyba mi dobrze te znaczniki działają |
|
|