Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
 Drukuj temat
Nasze Samochody
trueno
Podobnie jak ja, też zdradziłem kraj kwitnącej wiśni.
Za nim sprzedałem swojego civica zakupiłem to:
Opel Omega B FL 3.2 V6 automat
i.imgur.com/vFVTbwm.jpg
i.imgur.com/WBQB3e2.jpg
i.imgur.com/JrOSSJB.jpg

Cain
O, Opelek V6, wkrótce też się czymś pochwalę, jeszcze kilkanaście dni Smile I niczego nie zdradzę, to będzie kolejny Niemiec.

EDIT:
A u mnie pojawiło się to:
i.imgur.com/7qEsgKC.jpg
1,4 150KM

trueno
A co to takiego, bo nie mogę skojarzyć?

szagajew
Astra... Tylko jaki silnik?
i.imgur.com/jslqQ0U.gif

Cain
Napisałem pod zdjęciem 1,4 150KM B14XFT, niestety trochę zabrakło kasy na motor 200KM, ale i ten ładnie się odpycha.

Wiem, że nie trafia w Wasz gust, ale w mój tak. To piąty opel i czwarta astra w rodzinie.

trueno
O gustach się nie dyskutujęSmile
Ważne że Tobie odpowiada.

szagajew
Miałem corse a gsi, szatan nie samochód.
i.imgur.com/jslqQ0U.gif

Kreativ
Chyba nadeszła pora żebym ja też się moimi czterema kółkami pochwalił.
image.ibb.co/gZSYKc/D2_9810.jpg

Moje pierwsze auto - Mazda 323F 2001 rok 1.6 benzyna 98 koni.
Nie jest to król prędkości, ale silnik zdecydowanie nadrabia pancernością. Z racji iż prędzej czy póżniej jak nauczę się trochę jeździć mam zamiar zainwestować w Mazdę 6 MPS, Mazdę 3 MPS czy Accorda Type S jedyne co w niej zrobiłem (rzecz jasna oprócz spraw eksploatacyjnych) to dokupiłem oryginalne alufelgi na letnich oponach Hancocka i wczepiłem emulator do radia, gdyż laser do odczytu płyt CD nie działa (typowa usterka starych Mazd), a nie posiada ono żadnych wejść USB czy AUX w standardzie, a słuchanie radia zaczęło mnie doprowadzać do szału. Shock

Z wad niestety zdecydowanie korozja i szybko rdzewiejące uchwyty tylnych amortyzatorów, przez co w środku miasta jeden z nich zrobił mi "puk puk" do środka. A miesiąc później drugi... Frown

Spalanie jest (bynajmniej jak dla mnie) bardzo wysokie. Przy trasach do szkoły, sklepu i z powrotem pali mi 10,5 litra benzyny na 100km. Biorąc pod uwagę że znajomy z Hondą 1.4 ma spalanie rzędu 8 litrów trochę robi się smutno... Prawda, lekkiej nogi nie mam, ale nie jeżdżę też jak szatan do odciny na każdych światłach...

Mimo wszystko z punktu widzenia tego roku od którego ją mam i faktu, że w 3/4 kupiona była za moje pieniądze uważam ją za naprawdę solidny zakup. (No i kto by nie kochał tego uśmiechniętego pyszczka! Grin )

P.S. Tylko ja nie zdradziłem Japonii? Wink
i.imgur.com/97jKqD0.gif

BusaTurbo
P.S. Tylko ja nie zdradziłem Japonii? Wink

Ja też nie zdradziłem Japonii.
Jeżdżę nissanem micrą k12 i czasami toyotą yaris tą nową.
MOJĄ maszyną jest kawasaki ^_^
imageshack.com/a/img922/2530/SdtyMp.gif

Kreativ
Ta nowa Yariska to mega fajna, ale obecni kursanci na prawo jazdy B w Szczecinie chyba za nią nie przepadają, tak jak ja za starym Hyundaiem i20 Wink
i.imgur.com/97jKqD0.gif

Cain
Ja za Hyundaiem i20 w ogóle nie przepadam. W sumie w ogóle za Hyundaiem nie przepadam.

Neonek
Cain napisał(a):

O, Opelek V6, wkrótce też się czymś pochwalę, jeszcze kilkanaście dni Smile I niczego nie zdradzę, to będzie kolejny Niemiec.

EDIT:
A u mnie pojawiło się to:
i.imgur.com/7qEsgKC.jpg
1,4 150KM

W zeszły weekend byłem na jeździe próbnej w salonie Opla taką właśnie Astrą. 1.4 150km. Bardzo fajny samochód i nieźle się to odpycha. Nie mogę się doczekać aż zmienię moją obecną Corsę na tę Astrę.

i.imgur.com/OxnalDj.jpg
Tak do końca o japońcu nie zapomniałem Pfft
i.imgur.com/IfoK5k3.jpg

Też 1.4 ale 90KM Smile

Cain
Neonek, dzięki za miłe słowa odnośnie samochodu.

Powiem Ci, że to szatan, nie wóz. Jeszcze ją docieram zgodnie ze "starą szkołą", chociaż sprzedawca uparcie twierdził, że nie trzeba.
I chociaż nie doszedłem jeszcze do obrotów, przy których wchodzą zmienne fazy, to idzie jak burza. ESP nie jest nachalne. Nieważne, który bieg (prócz szóstki) wciskasz gaz i jedziesz. Na niższych (poniżej zmiennych faz) wbija w fotel.

Polecam! I kupuj, póki nie wejdą te śmieszne kosiarki z Peugeota. Podstawowym motorem w AK ma być 3-cylindrowy 1,2 130KM.

Corsa bardzo mi się podoba, zwłaszcza poliftowa, ale chciałem coś znacznie powyżej 100 KM, a jedyna taka opcja w Corsie to OPC - podobna w cenie do Astry, ale znacznie mniejsza.

Twój egzemplarz wygląda na prawie nowy, a już chcesz zmieniać?

Planuję jeszcze zakup AJ GTC 1,6 SIDI 180 KM.
Edytowane przez Cain dnia 29/03/2018 00:32

Neonek
Moja jeszcze przedliftowa z 2010 r., z tymi słynnymi soczewkami skrętnymi i doświetlaniem boków przy skrętach.
Powodem chęci zmiany jest to, że użytkuję ją też co weekend na trasie i dla mnie 5 jest za krótka. Komfortowo jedzie się do 100-110km/h. Żeby miała skrzynie szóstke to by jeszcze było spoko.
Ogólnie super się jeździ. A jak jakie to jest przyklejone do jezdni na zakrętach Shock Na górskim odcinku zakopianki wymiatamSmile.
Ta wersja Corsy trochę waży ale motor 1.4 daje sobie radę z tym autkiem.
Szkoda że jeszcze wtedy nie weszły na dobre Corsy 1.4 - 140km. Taką jak bym przytulił to był by istny szatan Grin

Odnośnie Twojej Astry masz w niej ten magiczny przycisk "sport"? a światła zwykłe czy intelluxy? - jeśli tak to jak oceniasz.

Ta kosiarka peugeota 3 cylindry 1.2 zbiera niezłe opinie nawet wśród sprzedawców i mechaników Opla. Zupełnie odmiennie wygląda sytuacja z tym oplowskim 1.0 105 km.

W każdym razie widzę, że ta wersja 150 km daje radę i to od samego dołu (o co mi w dużej mierze chodziło) i jest takim solidnym wyważeniem między dynamiką, elastycznością a zużyciem paliwa. Motor 1.6 200 już pewnie musi swoje w mieście spalić.

Cain
Nie mam trybu SPORT ani Intelliluxów. Ten pierwszy nie zmienia niczego prócz zmiany odczytu położenia pedału gazu. Intelliluxy zaś były tak drogie (5000zł), że gdybym miał wydać dodatkowe pieniądze, to właśnie brałbym motor 1,6 200 KM, który wcale nie pali znacznie więcej niż 1,4 150 KM.

Moja wersja to nJoy z pakietem Biznes+. Dołożone alusy 16" i komplet kół zimowych. Już i tak wyszło drogo, więc nie chciałem się pchać w 17" albo większy rozmiar, bo prócz dopłaty również później opony są znacznie droższe.

Samochód jest z wyprzedaży rocznika i jedyne, co sobie mogłem wybrać, to praktycznie kolor, motor i rozmiar kół. Wszystkie miały pakiet Biznes+, w którym chyba najbardziej przydatny jest podłokietnik i klima w automacie. Czujniki parkowania przód+tył są mi w nim niepotrzebne, no ale są. Ten pakiet ładowali do każdej Astry nie pod zamówienie, bo kosztował 3000 zł i idealnie pasował do rabatu 3000 zł na model przy wybraniu jakiegoś pakietu.

kukiz33
Nie wiem czy ktoś z tu obecnych poza mną posiada samochód w jakimś stopniu związany z Initial D, no ale niech będzie, że i ja pochwalę się swoim RS13 Smile

https://photos.app.goo.gl/8gT65jGpMjvF60jH2

Zdjęcia niestety zostały posegregowane przez wujka google, a więc w ogóle nie logicznie i nie chronologicznie, mimo wszystko myślę, że każdy mniej więcej ogarnie które zdjęcia są nowe, a które stare Smile Ogólnie rzecz biorąc kończymy go składać i pod koniec kwietnia samochód wróci już na ulicę Smile
Edytowane przez kukiz33 dnia 31/03/2018 15:49

Cain
Jak wróci na ulicę, zmienię Ci nick na Kenji Pfft

BusaTurbo
No i to jest samochód Grin
Fajna S13 ale pamiętaj że w downhillu liczy się technika a nie moc. Pokaż jak tym jeździsz Smile

Cadabra
Boli mnie S13... bardzo boli. 2 lata temu nie kupiłem i nie mam pomysłu na żaden samochód. Sad

BusaTurbo
Toyota mr2/celica może jakaś honda czasem można trafić na ładne egzemplarze.
Mazda mx5, nissan 100nx, subaru impreza/legacy albo jakiś samochód z "Pop-Up Headlights" Grin

Znaleźć coś dla siebie i cieszyć się z jazdy Smile
Edytowane przez BusaTurbo dnia 10/04/2018 18:03

Przejdź do forum:
Copyright © 2013