Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
 Drukuj temat
Nasze Samochody
BeKa
duze zuzycie paliwa to 18l/100km w seicento sporting abarth tyle spalilem zato w trabancie max to 13 litrow wiec mi nie wmowice ze 15 to duzo z 2.0 Smile
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Kosmaty_
Jo 15 to nie jest jakoś dużo, mam w warsztacie np silnik chevroleta 5.7 na dwóch gaźnikach, zrobiny na 350hp i 520Nm. Jego spalanie to zaczyna się od 20, a później to jak już kto wciska Smile

Tolek
Mam jeszcze jeden argument przeciw HEMI w 200sx. Ten monstrualny silnik waży o wiele, wiele więcej niż standardowe SR20DET, co wiąże się z o wiele gorszym rozkładem masy. Ba, taki silnik to będzie wręcz balast dla tego samochodu. Ludzie wkładają mniejsze v8 do tych samochodów i już wtedy nieciekawie się tym jeździ (wiem z relacji znajomego, który ma ae86), a co dopiero z tym potworem pod maską. Zastanów się nad tym dobrze, Kosmaty Smile Jeśli chcesz tym podriftować, to raczej się to nie sprawdzi, mimo kopa na każdym zakresie obrotów, bo będziesz się męczył, żeby panować nad poślizgiem Wink
Edytowane przez Tolek dnia 26/02/2010 20:53
img687.imageshack.us/img687/5659/buttonun.png

Kosmaty_
I tu się mylisz Smile SR wcale nie jest taki lekki, a 5.7 hemi to small block, który ma prawie wszystko z aluminium. Owszem, jest ciężki od SR'a, ale to o jakieś 50kg raptem Wink

BeKa
witajcie

mam pytanie do maniakow nie ma ktos gdzie kalbi serwisowych do seicento sporting do ecu pilnie potrzebuje odkupic/porzyczyc na jakies 2 tygodnie

pozdrawiam BeKa
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Tolek
Kosmaty_ napisał/a:
I tu się mylisz Smile SR wcale nie jest taki lekki, a 5.7 hemi to small block, który ma prawie wszystko z aluminium. Owszem, jest ciężki od SR'a, ale to o jakieś 50kg raptem Wink

Myślałem, że waży więcej, ale to i tak dużo za dużo. Nawet 50kg ma duży wpływ na rozkład masy samochodu Smile

Kosmaty_
Tolek napisał/a:
Kosmaty_ napisał/a:

Myślałem, że waży więcej, ale to i tak dużo za dużo. Nawet 50kg ma duży wpływ na rozkład masy samochodu Smile

Zrobie wylewke w bagażniku i kafelki sobie położe, już będzie wyrównane Grin

Ray
No właśnie to polega na tym aby masy było jak najmniej xDD
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!

Kosmaty_
Panowie, to nie ma być wyścigówka na ćwiartke Smile Bardziej auto reprezentacyjne i od czasu do czasu do polatania bokiem, także jak będzie miało 400hp i 1300kg wagi to mi w zupełności wystarczy Smile

BeKa
w drifcie tez liczy sie masa a raczej jak najmniejsza masa . Smile

pozatym ostanio chodzi mi po glowie ciekawy projekt samochodu byle by byly srodki Smile i mozna by zaczacGrin

EDIT:

szuakm informacji o silnikach vr6 VW mial ktos stycnzosc z nimi ?
Edytowane przez BeKa dnia 02/03/2010 01:01

Sasek666
Z VR6 osobiście styczności nie miałem, ale trochę o tych silnikach wiem. To silnik w układzie widlastym o bardzo małym kącie rozwarcia, dzięki temu ma dosyć małe rozmiary. A co chciałbyś budować ? Czyżby VR turbo ? A może jakieś RWD z VR6 ?

BeKa
bardziej mi chodizlo by o pelna specyfikacje vr6 2.9 litra (ABV)

ze ma male rozmairy to dlatego o neigo sie pytam podstawy wiem ale nigdzie nie moge znalezc jak te silniki sa zasilane monowtrysk wielopunkt czy jak i wage tego silnika

a co chcialbym budowac to wilka w owczej skorzeSmile

juz sie dwoeidizlem ze zmiana silnika wiaze sie z aproma zmainami w dowodzie XD

mozna dosatc zmaine pojemnosci ale takze SAM, albo uwaga PROTOTYP XD

wszyskoz alezy od uprzjemosci urzendika XD

przegald zerowy plus opinia rzeczoznawcy czy jakoś tak to sie nazywa.

a ten silinik i przeniesienie napedu i zawias chcialbym wpakowac do Trabanta
Edytowane przez BeKa dnia 02/03/2010 19:25

TwinCamRacer
U mnie w mieście chłopaki właśnie kończą budować Trabanta z KR-em i obniżonym dachem. Taki projekt na 1/4 mili Cool

BeKa
ja tam nie zamierzam jezdzic na 1.4 mili Grin to ma byc samochod do ajzdy an codzien Grin

Ray
Chyba 1/4 mili Pfft albo 0.25 mili Pfft
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!

TwinCamRacer
No wiadomo, że 1/4 - przyciski się na klawiaturze pomyliły Cool

BeKa
no sory jak po pijaku sie pisze to tak jest ^^

mysle clay czas nad tym vr6 w trabanciku
a zanjomy mi podsunol tez cie0awy pomysl
mozna by takce civica z b16 polaczyc z trabantem

Tolek
lepiej B18C6 Pfft a jak B16 to B16A2 ; )

BeKa
wolbym b16b ale to juz szczegol kosntrukcyjny b16a2 ma tlyko 160 koni b16b ma ich raptem 183 lub 187

Sasek666
Taka moc w Trampku jest moim zdaniem niebezpieczna - Trampek będzie się rozłaził strasznie. Ale jak już jesteś kimś w stylu Smokey'a Nagaty, to poszukaj na forach VW - vwzone.pl, strefagti... Tam są spece od VRki.

Przejdź do forum:
Copyright © 2013