Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Gry
 Drukuj temat
ZModeler2 - potrzebna pomoc
BelegUS
Witajcie!

Szukam kogoś, kto znałby się trochę na modelowaniu w Zmodelerze/3ds Max - rzecz jest raczej prosta, chodzi mi o "przeszczepienie" fragmentu modelu (Skyline GT-R z GTA Vice City) do innego (Skyline GTS-T z San Andreas) - marzy mi się R32 GT-R w San Andreas (może będę kręcił trailer Za Zakrętem, a tylko w SA jest mod na touge) a takowego nigdzie nie ma. Problem tkwi tylko i wyłącznie w przeszczepieniu i delikatnym skorygowaniu przedniego grilla, zderzaka, progów i tylnego, cała reszta jest identyczna. Są tu tacy, którzy się na tym znają? Jeśli dobrze pamiętam, to chyba tak ^^

Obywatele - pomożecie?!

Pozdrowienia Pfft

Tolek
Może lepiej w TDU to nagrać? Grin Wiele lepsza grafika, zajebiste trasy do touge, można wklejać własne fury i jest ich duuużo. No i na hamachi i piracie można robić touge.
img687.imageshack.us/img687/5659/buttonun.png

BelegUS
Gram w TDU od ponad roku OnLine, i tras do touge nie znalazłem, poza tym, sceneria w TDU jest zbyt "Hawajska". Potrzebuję tego w San Andreas...

Cain
Beleg, mylisz się, nie tylko w San Andreas jest touge.

rFactor - dostępna między innymi AKINA!! a samochodów co nie miara
Initial D Special Stage - chyba nie muszę mówić
Tokyo Xtreme Racer Drift 2 - wkrótce zrecenzujemy, jest Akina i chyba Akagi, i coś jeszcze
NFS Carbon - ale tylko w przypadku desperacji

Na modelowaniu 3D się nie znam, ale być może co nieco da się zastąpić innymi grami.

BelegUS
rFactor - heh. Jako jedyny spełnia wymagania.
Initial D SS - brak wymaganych pojazdów + PS2, a więc problemy z nagrywaniem multi/zgrywaniem
TXRD2 (Kaido Racer 2) - mam, przeszedłem. Fajne. Problemy jak wyżej
NFS Carbon - kręciłem już w tym. Te same problemy, brak LAN'a, wymaganych aut... beznadzieja.

Jest jeszcze GRID, ale tam też nie ma wymaganych aut. Forza 3 - nie mam X360...

Tolek
Ja znalazłem jedną fajną do touge w TDU uphill i downhilll, bardzo fajna Grin Na pewno jest ich więcej. A jak zainstalujesz night moda to hawajów nie będzie tak bardzo widać.
img687.imageshack.us/img687/5659/buttonun.png

BelegUS
Night Mode ssie, i to mocno.

Dobra, Panowie, gada się miło, ale nadal problem jest nierozwiązany. Tak więc - czy ktokolwiek miał z Modelowaniem 3D do czynienia? Jeśli mnie pamięć nie myli, Mruq coś wspominał...?

lmk
Nie wiem w zasadzie czy również jestem brany pod uwagę, jako ktoś kto choć widział zmod'a (kiedyś w jakimś wątku się wypowiadałem..) natomiast podzielam powyższe wypowiedzi. i jeśli o mnie chodzi, to nie mógłbym zwłaszcza czasowo teraz za nic się zabierać - męczę się od open gl-a i cpp po soa na platformie javoskiej..

BelegUS
Szkoda... ;/

Cadabra
Ale jak coś nagrasz to chętnie to skleje ^^
http://www.youtube.com/watch?v=zwAkQmpc_iI Tdu na night modzie i http://www.youtube.com/watch?v=qiJERn1qUNE moje najnowsze dzieło Wink

BelegUS
OK... po dwóch dniach roboty i klnięcia, wstępnie przekonwertowałem (samodzielnie!) Skyline'a R32 GT-R z Vice City do San Andreas. Model działa, jeździ. Rzeczy do zrobienia:
- kolory (carcols)
- przeróbka felg (kolor na Gun Metal Gray)
- model zniszczeń (zupełnie nie wiem, jak to się robi)
- konwersja RHD->LHD (wiem jak, ale po zrobieniu model się nieco kaszanił, więc...)

Są chętni do pomocy? Ktoś bawił się w modowanie GTA?

Przejdź do forum:
Copyright © 2013