Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Gry
 Drukuj temat
Overspeed
Yakushi
Zacząłem się męczyć w nowej grze łączącej nocne wyścigi z tuningiem. Męczyć - bo choć fizyka jazdy jest na pewno bardzo dobra - to nigdy tego w pełni nie docenię, bo nie posiadam kierownicy. Jednak nawet na klawiszach gra się znośnie..
W porównaniu do grier wychodzących w ciągu ostatnich 5 lat nie przypominam sobie lepszej symulacji prowadzenia samochodu w tym klimacie.

Klimacie. Mam na myśli wyścigi uliczne. Klimatyczna jest również muzyka. Jednak sama historia.. posłuż się wyobraźnią jeśli chcesz jakąś zobaczyć Grin Ponad 60 przeciwników a ty wspinasz się po drabince na szczyt - tyle z fabuły Pfft
Grafika stoi na poziomie Underground'a, ale ma dużo niższe wymagania. Pomijając uszkodzenia których zabrakło w nielegalnych wyścigach EAGames
www.gamestar.de/imgserver/bdb/1507400/1507424/800x600_992625352F14C93FD6B73408FE53569E.jpg
www.gamestar.de/imgserver/bdb/1507400/1507411/800x600_D011AB9347C54AA64B7691BA6F0A2FCB.jpg
www.gamestar.de/imgserver/bdb/1507400/1507425/800x600_4C14C210185F16C270E59BE36BA0A4CE.jpg
zapowiedź na youtube
Graliście już? Jak wam się podoba?

Podczas pierwszej gry przekopałem :/ Przegrałem. Teraz staram się bardziej.
Mój obecny samochód ^^ :

Edytowane przez Yakushi dnia 23/01/2008 07:59
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

Cain
To darmowa gra? Internetowa czy single player?
Widzę, że jest prawie identyczna graficznie jak Level-R/Project-Torque

Kartyl
http://www.gryonline.pl/s016.asp?id=9659
Chyba to nawet niedawno w tv reklamowali.

Może niektórzy uznają, że jestem może mało wymagający, ale sterowanie i fizyka w NfS U2 była dla mnie bardzo dobra - taka mało stresująca i klawiatura wystarczy... A ta gra - wahałem się, ale skoro polecasz to chyba ją zakupię (ew. zdobędę inną drogą Wink)Cool
Pr?dkoś? nie potrzebuje t?umaczenia

Cain
To moje prywatne zdanie, jeśli ktoś się z nim nie zgadza - jego prawo.

Sprawdziłem co to za gra. Nie obraź się Yakushi, ale w/g mnie to chała straszna jest. Fizyka kuleje i to okrutnie. Samochody prowadzą się jak wózki spacerowe. I nie chodzi tu o wrażenie prędkości (a raczej jego brak), ale o przechyły i bujanie karoserii. Menu - nijakie, tryb rozgrywki obleciałby, i tak jest ciekawszy niż w pierwszym NFSU, gdzie wybieraliśmy po prostu kolejny wyścig z listy. Grafika ok-rop-na. Przy przesunięciu wszystkich suwaków w prawo, w 1024x768 wyglądała jakby ktoś oblepił wszystko folią, oblał wodą i przyświecił neonami.
Ja nie polecam.
Ale to moje prywatne zdanie.

Patricko
Również podkreślam, że to moje zdanie.

Ja popieram Cain'a.
Gra jest straszna...sam pograłem chwilę bo więcej nie mogłem.
Lepiej zainstalować LFS'a, albo którego NFS'a niż to...będzie dużo większa satysfakcja.
No ale czego się spodziewać po 20zł za grę w kiosku...jak na tą cenę to i tak nieźle.

Ekstaza z ryku wyjącego silnika!

Yakushi
Ffcale nie jestem fascynatem brzydoty !
Mi się ta gra podoba ze względów opisanych w moim poprzednim poście.

Kartyl
Nie jest to zręcznościówka jak NFSy. Sterowanie nie jest zbyt wygodne (na klawiszach), chociaż FWD prowadzą sie nawet przyjemnie. Najwidoczniej producenci nastawili się na kierownicę (w końcu robili symulacje ).

P.S.
Cain, Patricko - miło że to podkreśliliście, ale na forum dyskusyjnym ludzie zazwyczaj wygłaszają jedynie własne zdanie XD
Podkreśliliście tak jakby dla mnie :/ Że niby ja się obrażam o takie rzeczy? Ja się obrażam o takie rzeczy!? *wymachuje M4* Kto niby miałby się obrazić jeśli gra wam się nie spodobała???
GrinGrinGrin Wink
Cain - masz coś zrypane z grafiką. U mnie grafa fajnista (zarzuć screena).
Na pewno opisujesz tą samą grę? Ja nie doświadczyłem większej części przedstawionych minusów.
Może jakąś zabugowaną wersje miałeś?
A może wybrałeś marny samochód, który seryjnie się nieźle bujał?

Wrażenie prędkości jest ho ho.. ale tylko z widoku z oczu kierowcy!

Cain
Cain - masz coś zrypane z grafiką. U mnie grafa fajnista (zarzuć screena).

Niestety screena już Ci nie zarzucę, bo gra poleciała z mojego HDD z wielkim hukiem. Ale zapewniam Cię, że na moim obecnym sprzęcie taka gra powinna wyglądać nieziemsko. Tymczasem, lepiej u mnie wygląda emulowana gra Initial D z PS2. Przednia zabawa!
Wszystkie wskaźniki miałem przesunięte w prawo na max.
Mogę Ci za to zapodać screen jak wygląda u mnie Test Drive Unlimited, bo to jeszcze na HDD u mnie gości.

mysiorek
mam to na orginalnej plytce , strzasny szajs ale jest jedna trasa taka touge gdzie mozna się fajnie pobawic , ogolnie to dziadostwo

Yakushi
Mówisz o trasie z serpentynami usadzonymi ostro z górki ?
Tym pierwszym tylnonapędowcem rzeczywiście fajnie sie tam jeździło. Ale bodajże szóstym od lewej wymiot jest jeszcze większy Grin

Przejdź do forum:
Copyright © 2013