Rear Wheel Drive - tanie samochody z napedem na tył
|
Krychu |
Dodany dnia 01/09/2007 13:54
|
Administrator
Sponsor
Data rejestracji: 22/12/2006
|
hehe to spoko, ogarnij tą bete i trenuj |
|
|
|
4 |
Dodany dnia 10/09/2007 13:24
|
Rowerzysta
Data rejestracji: 04/05/2007
|
A co powiecie o Datsunie Z31 300ZX do 8000 tysięcy można ładną sztukę kupić. Kolejne auto to Toyota AE92 nawet w wersjii trueno miałem okazję kupić za 1500zł z tym że trzeba by w nią wpakować z dodatkowe 5 tys na blachę malowanie i nowy silnik z przekładnią, ale co niektórzy twierdzą że warto. |
|
|
|
solidus grabczas |
Dodany dnia 10/09/2007 15:55
|
Rowerzysta
Data rejestracji: 17/08/2007
|
nie chcę martwić ale AE92 już ma napęd naprzód |
|
|
|
MAGNUM |
Dodany dnia 20/10/2007 20:33
|
Administrator
Sponsor
Data rejestracji: 11/10/2006
|
OK, witam po sporej przerwie, chciałbym złożyć raport z posiadania BMW
no wieć tak, auto ma dokładnie 114KM co jest ażdziwne sądzać po wieku auta- one fabrycznie miały 116 a strata zaledwie 2KM od 89 roku to wynik wrecz rewelacyjny silnik po rozgrzaniu chodzi takze można postawić na nim kieliszek z wódka i się nie wyleje (sprawdziłem)
no niestety most tylny chuczy ale mechanik z bmw powiedzial że jeśli nie bedę dryftował to spokojnie przejeżdzę 2-3 lata- a więc czas najwyzszy zacząć się rozglądac za innym mostem-ten powinien pasć gdzieś tak po zimie hehe
listwe kierowniczą już zregenerowałem- całkowity koszt -78zł (robocizna za darmo bo sam to robiłem
dodatkowo kilka pierdołek, zaprawek, odcięcie zapłonu, wymiana anteny na automatyczną(za darmo- złozyłem ją z 4 innych i jakos dwa miechy minęły
dzisiaj wyjąłem cały dywan z podłogi i od poniedziałku ostro zabieram się za łatkowanie podłogi - oczywiście po godzinach - na koniec konserwacja i auto bedzie gotowe na zime
a teraz spalanie - na 20 litrach gazu przejezdzam 180-190km czasami mniej bo nie lubię jak mnie wyprzedzają głupkowato usmiechnieci kretyni po to tylko żeby na najblizszym łuku naciskać na hamulec- a tu niespodzianka- bruum i BMW pojechało i znikneło na nastepnym zakręcie
tak więc jeśli chodzi o spalanie to jest git- chyba golf2 1.6 więcej palił
same częsci są cholernie drogie za komplet kabli wysokiego napiecia chcą 870zł!! w serwisie BMW na szczesci emam kontakty do kilku kolesi którzy sprowadzaja i sprzedają te wozy na częsci więc nie jest źle, a z nowych częsci które musiałem kupic to klocki+szczeki 56zł, łozyska tylne 60zł za sztuke - są tańsze ale nie chciałem brac najgorszego badziewia, a teraz jeszcze musze kupić pasek rozrządu bo ni ewiem kiedy był wymieniany- jakieś 120zł
ogólnie- jest gites, ludzie - kupujcie beemki
Przyśpieszenie jest najlepszym sposobem na sp?dzanie czasu wolnego pomi?dzy zakr?tami
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 20/10/2007 21:18
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
No to fajnie, gratuluję udanego zakupu. Fajnie, że nie trafiłeś na złoma, który ciągle się psuje.
Z tego co widzę u siebie w firmie to BMW ma niestety jedne z najdroższych części. Ale jedna zaleta - są dość wytrzymałe. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile klientów przychodzi po części do Mercedesów! Te to się psują co chwilę.
nigdy w życiu
|
|
|
|
sabaka |
Dodany dnia 20/10/2007 22:39
|
Sponsor
Data rejestracji: 14/10/2006
|
Magnum kupuj nowy most, a w tym co masz dawaj "elektroszpere" i będzie w sam raz do driftów
nigdy w życiu
zgadzam się jak najbardziej, bmw to chyba ostatni samochód jaki bym sobie kupił, to ja już wolę maluchem na mokrym strzelić boka
Nie, nie, pr?dkoś? by?a OK... tylko zakr?t troch? za ciasny.
TYLNY NAP?D JEST JAK SEX - PO CO JEŹDZI? NA R?CZNYM JAK MO?NA DA? W PIZ...? !
126p >N14>E46>V40>Vectra C>V50>A6
|
|
|
|
sabaka |
Dodany dnia 20/10/2007 22:58
|
Sponsor
|
Tak apropo samochodów RWD klik klik
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 21/10/2007 11:05
|
Główny administrator
|
niestety to stary rupieć :/
powiedzenie: jeździ, skręca, hamuje moze odnosić się również do totalnego złomu
|
|
|
|
MAGNUM |
Dodany dnia 21/10/2007 17:06
|
Administrator
Sponsor
|
Cain, zgadzam sięz toba. Sabaka - te fotki z allegro które pokazałeś- gdzieś już wcześniej pisałem na tym forum że te 86 które można kupić w polsce to złomy które chyba przez góry były szmuglowane bo przez granice to by nie przeszły- noi pozatym jeszcze nigdy nie trafiłem na ofertę "prawdziwej" 86.. tak jak pisałem gdzies wyżej, wszystko co mozna dostać w polsce to stare zgnite wersje- sedan'y bo taka Trueno jaką ma Takumi to wersja amerykańska!! wersja typowo japońska to Levin
jest to sprawdzona informacja bo kiedys łaziłem po salonach Toyoty i próbowałem wyciagnąc od nich wszelkie mozliwe informacje, plakaty itp. i kilku miłych panów az szukało w komputerach i zawsze ten sam wynik- Trueno to wersje exportowe dyżo szybciej mozna kupić Trueno w australii jest tam nawet bardzo duży klub 86 poszukajcie na necie
Przyśpieszenie jest najlepszym sposobem na sp?dzanie czasu wolnego pomi?dzy zakr?tami
|
|
|
|
Krychu |
Dodany dnia 22/10/2007 18:08
|
Administrator
Sponsor
|
Trueno jaką ma Takumi to wersja amerykańska!! wersja typowo japońska to Levin
jakos z tym sie nie moge zgodzić, to czym jezdzi Takumi to musi być Trueno JDM, raczej japony nie sciagaliby wersji USDM i robili przekładki
|
|
|
|
solidus grabczas |
Dodany dnia 22/10/2007 23:12
|
Rowerzysta
Data rejestracji: 17/08/2007
|
JDM to forma tuningu to raz dwa Bunta jest człowiekiem dosyć nowatorskim jakby nie było bo przecież dla niego Impreza 22b to jest autko "dla starszego pana do spokojnej jazdy."... krótko mówiąc nie zdziwiłbym się że mógł se amerykańską wersję toyoty zakupić za lat młodości choć trzeba pamiętać że to auto do seryjnych nie należy |
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 22/10/2007 23:20
|
Główny administrator
|
Myślę, że tekst:
In Japan, the DOHC 4A-GEU AE86 was offered in GT-APEX and GTV trims as the Corolla Levin or Sprinter Trueno, with SOHC 3A-U AE85 version sold in a variety of trims including SR, GT, et cetera. In America, the top-spec DOHC 4A-GEC was sold as the Corolla GT-S AE88, with the SOHC 4A-C AE86 bearing the Corolla SR5 tag. Both versions sold with pop-up headlights only.[1] Euro spec models were sold as the Corolla GT with DOHC engines and fixed Levin-style headlights. The Middle East received the same basic model as the North American market, with pop-up headlights and the regulated 5 mph (8 km/h) bumpers.
wszystko wyjaśnia.
Dla nieznających angielskiego, w skrócie:
Japonia: Levin oraz Sprinter Trueno
USA: tylko światła pop-up, czyli Trueno, u nich nazywane Corollą GT-S lub SR5 (zależnie od silnika)
Europa: styl Levina, nazwa: Gorolla GT
Bliski Wschód: tak jak w USA
Edytowane przez Cain dnia 22/10/2007 23:24
|
|
|
|
MAGNUM |
Dodany dnia 23/10/2007 01:27
|
Administrator
Sponsor
|
Oczywiście że w samej Japoni teź są/były dostępne wersje Trueno - to chyba oczywiste ze skoro je produkowali to i sprzedawali też na swoim rynku - np. w polsce bez problemu były dostepne fiaty 126p z ciemnobrazowymi szybami i listwą kierowniczą(później montowaną w Cinquecento) zamiast zwykłych drązkow kierowniczych. al ejak sam to przedstawiłeś po angielsku- USA-TRUENO i założe si eż ew stanach było łatwiej kupic Trueno niz w Japoni wersje exportowe zawsze były w mniejszych ilościach w kraju macierzystym niż w kraju do którego były exportowane-chyba normalne.
Oczywiści enie wydaje mi się żeby bunta kupował swoją w usa napewno była kupiona w japoni
chodzilo mi tylko o to ze gdy pan w Toyocie grzebał w komputerze to mu pokazywało (zgodnie z prawdą) że Trueno to wersja exportowa do stanów - nikt w tym systemie nie musiał przecierz umieszczać informacji że była także dostepna w Japoni bo to sie rozumie samo przez się
|
|
|
|
sabaka |
Dodany dnia 23/10/2007 12:50
|
Sponsor
|
Z tymi informacjami z serwisów to rożnie bywa, znam przypadek że w serwisie gościowi powiedzieli że nie ma w ogóle takiego samochodu jaki on ma, chodziło o Corolle GT-i, inny przypadek to taki że facet kupił jakiegoś fiata w salonie na Węgrzech i po przyjeździe do Polski coś tam padło, gdy zadzwonił do polskiego salonu jakiś "kompetentny" pan stwierdził że fiat nie produkuje takiego samochodu.
|
|
|
|
Krychu |
Dodany dnia 24/10/2007 16:54
|
Administrator
Sponsor
|
solidus grabczas napisał/a:
JDM to forma tuningu
ziom nie rozsmieszaj mnie
JDM, tak samo jak EDM i USDM jest skrótem 'rynku docelowego'
Japanese Domestic Market - japoński rynek krajowy
formą tuningu może być JDM style, zmienianie swoich części na części z JDM'owej wersji, np. zegary we wnętrzu czy zderzaki z zewnątrz
same japońskie style tuningu są różne: VIP, lightweight, sleeper... i inne, wiec mi nie mów co to jest JDM |
|
|
|
s14rspec |
Dodany dnia 02/06/2008 15:21
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 02/06/2008
|
Witam.
Póki jestem w polsce to napiszę. Na pojutrze mam zaplanowany wyjazd do japonii. Jadę do wujka, który ma warsztat samochodowy. Rozmawiałem z jego synem, i na mail dał mi linki do samochodów od dealera używek. miał na myśli 200sx z 1998r za 20-28tys pln.
http://www.tradecarview.com/stock/detail.aspx?sid=1113270
Jest nad czym sie decydowac? bo chetnych jest na niego kilku... i ten problem z prawą kierownicą ... Bo jak bym kupywał to tylko aby jeździć po terenie japonii. Niedaleko jest całkiem kręta droga, więc mógł bym przetestować Powiedzcie co myslicie.
[img] http://img.photobucket.com/albums/v301/maxko/hypergenki15.png [/img]
|
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 02/06/2008 17:40
|
Administrator
Data rejestracji: 27/06/2007
|
Na początku to Ci tak zazdroszczę, że nie masz pojęcia...
Japonia to kraj, który chce odwiedzić od dziecka, a Ty tam masz jeszcze rodzinę...szczęściarz
Co do tematu. To Silvia jest piękna, ale nie wiem czy za taką cenę.
Nieco wygórowana, u nas widziałeś taką Silvię (oczywiście nie idealnie taką samą), za około 12tys. pln. Auto jest już troszkę stare i pakować w niego prawie 30tys. to troszkę przesada. Chyba, że kochasz takie auta tak jak my i cena dla Ciebie nie gra roli....to raczej bym się nie zastanawiał W razie czego chętnych znajdziesz sporo na taki wóz.
No i jeszcze raz Ci zazdroszczę....
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!
|
|
|
|
s14rspec |
Dodany dnia 02/06/2008 18:44
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 02/06/2008
|
Wiesz ... ja mieszkam na wybrzerzach OSAKA'i, i mam ciekawą górę na time trial ...
Propo. Powiem bratu zeby poczekal az dolece, bo koniecznie musze zapytac jaka tam jest turbosprezarka. Jesli przerabiana np. HKS, lub GARETT, to pewnie biore...
[img] http://img.photobucket.com/albums/v301/maxko/hypergenki15.png [/img]
|
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 02/06/2008 22:23
|
Administrator
Data rejestracji: 27/06/2007
|
Oj Ty szczęściarzu...MEGA szczęściarzu.
Jak oni tam w ogóle Polaków odbierają?
Jeździsz coś z nimi czy raczej obserwujesz?
Pewnie ich poziom driftu jest kolosalny
Sorki, że tak zboczyłem z tematu...ale po prostu kocham ten kraj
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 02/06/2008 22:43
|
Główny administrator
|
Cudze chwalicie, swego nie znacie. Japonia ma swoje swoje samochody, my mamy swoje. Pewnie niejeden Japończyk chciałby jakiś europejski wóz. A drift? To nie tylko tam, i nie stamtąd się wywodzi, zejdźcie na ziemię.
Edytowane przez Cain dnia 02/06/2008 22:47
|
|
|