Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Anime
 Drukuj temat
5th Stage - Act 1
Patricko
No i zaczyna się. Już w następny weekend będziemy mogli znów cieszyć się przygodami Takumiego i spółki!
Czekaliśmy na to tyle lat, jedni stracili nadzieje, a inni głęboko wierzyli. Ale w końcu jest. Kochana hachiroku powraca w glorii i chwale Smile

img528.imageshack.us/img528/755/id5th.jpg

Temat ten (i cała seria tematów poświęconych każdemu odcinkowi) służy do rozmowy, ekscytacji, przeżywania, itd. pierwszym aktem/odcinkiem.

Byłbym wdzięczny, żeby jedynie unikać spojlerów z mangi przed wydaniem odcinka.
Bo wiadomo, że do tematu nie będą zaglądać osoby, które czekają na wszystkie odcinki, ale Ci co oglądają z odcinka na odcinek nie chcieliby mieć zepsutej zabawy. Dlatego starajcie się nie mówić tutaj w ogóle o wydarzeniach z mangi.

Póki co czekamy, a jak się pojawi to dyskusje będzie można zacząć na dobre Grin

EDIT by Cain

NAPISY:
[url=initiald.fansubs.pl/napisy/NT_Initial_D_5th_Stage_-_01.zip]Initial D 5th Stage - 01[/url]
Edytowane przez Cain dnia 08/11/2012 11:52
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!

sabaka
http://www.youtube.com/watch?v=uyl0hIJxlq4

Link do pierwszego epizodu (raw LQ)
Czołówka fajna, zaczynam oglądanie Smile

EDIT:
Obejrzałem i poczułem się normalnie 10 lat młodszy.
Z takim początkiem jak był w 1 epizodzie szykuje się ostra jazda przez cały sezon.
Edytowane przez sabaka dnia 04/11/2012 20:52
Nie, nie, pr?dkoś? by?a OK... tylko zakr?t troch? za ciasny. Smile
TYLNY NAP?D JEST JAK SEX - PO CO JEŹDZI? NA R?CZNYM JAK MO?NA DA? W PIZ...? !
126p >N14>E46>V40>Vectra C>V50>A6

FIFI
http://himado.in/116703

Smile
i38.tinypic.com/352q80y.gif

baaartez
Nigdy nie pisałem nic na forum, ale teraz muszęSmile Tak generalnie to witam wszystkich. Tak ja Wy czekałem na 5 stage już od dawna i nareszcie jest. Obejrzałem przed chwilką pierwszy odcinek nowej serii z linku kolegi SabakaSmile Co prawda nic nie zrozumiałem Pfft ale i tak odcinek mi się podobał i poczułem się tak jak za dawnych czasów kiedy zaczynałem przygodę z TakumimSmile Mam nadzieję, że szybko doczekamy się odcinków do pobrania z polskimi napisamiGrin Tak jak pisałem prawie nic nie zrozumiałem, ale z podróbek Keisuke i Takumiego miałem niesamowity ubaw Grin Pozdrawiam.

Patricko
Aaaaaaa....niech robią suby i puszczają to w HD!
Nie patrzę na YT, nie chcę sobie psuć zabawy Pfft

Jak tylko będziecie mieć dostęp do hardsubów angielskich to dajcie znać koniecznie.
Potem rzecz jasna czekamy na nasze, polskie Grin

Susel
Obejrzałem RAWa i nie mogę się doczekać Actu 2 Grin
Spokój to k?amstwo. Jest tylko pasja.
Dzi?ki pasji osiągam si??.
Dzi?ki sile osiągam pot?g?.
Dzi?ki pot?dze osiągam zwyci?stwo.
Dzi?ki zwyci?stwu zrywam ?a?cuchy.
Moc mnie wyzwoli.

Leito
Ja Initial D odkryłem, bo... Szukałem materiałów o 86 Shock. Podoba mi się to autko i kiedy natrafiłem na anime o tematyce motoryzacyjnej + Hachi Roku w roli głównej, to postanowiłem zacząć je oglądać z angielskimi napisami i podpiąć to sobie pod naukę angielskiego Grin. Dlatego mimo, że trafiłem pewnego razu na tę stronę i mogę mieć wszystko z PL napisami to i tak pozostaję wierny początkowemu zamysłowi - oglądam z angielskimi napisami! (Wiem o wersji z angielskim dubbingiej... Mam nawet bodajże 1rwszy i 2gi stage w wersji z 2ma audio, ale straciło to dla mnie wiele na swej wyrazistości...;/) Dlatego prosiłbym Was - znawców Mangi - o podanie jakiejś "formacji", która dobrze tłumaczy anime na angielski i weźmie się za Initiala o podanie jakichś linków.

4rty stage mam w tłumaczeniu "Live-Evil & Ideology" (Dobrze napisałem?) I w mojej opinii tłumaczenie to było fajne... Tzn oczywiście nie rozumiem Japońskiego, żeby to wiedzieć, to tylko taka opinia.

Tak więc kogo polecacie? Żeby to tłumaczenie było w miarę szybko, a nie po kilku miesiącach Pfft

Pozdro

Patricko
Jak na razie tylko jedna grupa tłumaczy ID 5th Stage:
http://www.sagesubs.com/2012/11/status-post/

Ja też wolę zawsze ang suby, ale chłopaki z NT robią dobrą robotę i ID w ich wykonaniu to jedyne anime, które mam z PL napisami.
Edytowane przez Patricko dnia 05/11/2012 19:57

Neonek
Kurde, pozwoliłem sobie na oglądnięcie openingu i pierwszych kilku scen. Normalnie banan z gęby nie schodziGrin Reszte się powstrzymałem i czekam cierpliwie na subki.

Leito
Patricko dzięki. Wiesz... Oglądałem Wangana z PL napisami w wykonaniu NT i zastrzeżeń nie mam żadnych z wyjątkiem tego "jeździj", bo to nie jest poprawna forma, a poza tym robota super wykonana. Nie mówię tutaj też, że wolę angielskie suby od Polskich z NT, bo tak nie jest. Po prostu to mój sposób na szlifowanie angielskiego. Wink

Pozdro

Cain
Racja, to nie jest poprawna forma. Przyznaję, że jest błąd. Ale z powodu tej jednej wpadki nie będę przecież kodował całego odcinka na nowo.
Edytowane przez Cain dnia 06/11/2012 11:12

McFly
Czy mi się wydaje czy wszyscy bohaterowie się postarzeli? Itsuki już nie wygląda jak 15 latek i bardzo spoważniał. Coś tu jest nie tak Grin
media.tumblr.com/tumblr_lop79ryW3F1qe206lo1_500.gif

Cain
A mieli odmłodnieć?

McFly
Właśnie o to chodzi, że nie bardzo wiem z jakiego roku na jaki przechodzą, wiadomo że zaczęło się w 1998, ale wątpię by akcja 5th stage rozgrywała się w 2012.

Cadabra
McFly napisał/a:
Właśnie o to chodzi, że nie bardzo wiem z jakiego roku na jaki przechodzą, wiadomo że zaczęło się w 1998, ale wątpię by akcja 5th stage rozgrywała się w 2012.

A który z samochodów tam jest najmłodszy teraz?
350Z to 2002 rok
LanEvo VII to 2001 (ale równie dobrze to może być Evo VIII bądź IX)

Obstawiam przedział 2002-2005, zapewne jest napisane po japońsku w tej ścianie tekstu zaraz po openingu coś w stylu 5 lat po pamiętnym wyścigu Takumi'ego z Boską Ręką .. czy coś w tym stylu Smile
Edytowane przez Cadabra dnia 06/11/2012 18:01

McFly
Biorąc pod uwagę nowa (dziś starą) MX-5,NSX jeszcze z otwieranymi reflektorami jak w HachiRoku i FD,Suprę to pewnie masz racje, najbardziej mnie zaciekawił moment z openingu, kiedy jakiś ścigant idzie tak jak Takumi w openingu z 1th Stage, a na horyzoncie stoi Levin AE86 Coupe (Sad) Ciekawe co to będzie Grin

Cadabra
No mnie Levin też zaciekawił. Smile

Jeśli ktoś ciekawy http://idforums.net/index.php?showtopic=44886

Tutaj download, nutek z Openingu, Endingu, I 2 eurobeatowych kawałków (właściwie jednego, wersja Ori+Remix)

Patricko
Ale 5th Stage zaczyna się dokładnie w tym samym miejscu, gdzie skończył się 4th.
Takumi jedzie Subaru i próbuje metody jazdy jedną ręką. Wg mnie maksymalnie może rok skoczyli, kto wie. W hardsubie od Sage ten przewijający się tekst na początku nie był przetłumaczony, a w sumie najważniejsze info.

Co nie zmienia faktu, że jak zobaczyłem AE86 znowu w akcji to gęsia skórka + banan na twarzy powróciły Grin Magia ID jest, a to dopiero początek! No i wszystko w HD! To jest to! Tylko jak ja wytrzymam w oczekiwaniu na kolejny odcinek, to będzie katorga.

Co mnie martwi...

1. Przede wszystkim po pobraniu wersji od SAGE mój dysk multimedialny nie był w stanie odtworzyć tego MKV, a mieli bez problemu ten format, więc stawiam na jakiś dziwny kodek. Podobno RAW był jakoś źle zakodowany czy coś takiego i temu takie kwiatki się dzieją. Mam ogromną nadzieję, że ktoś wyda odpowiedni release (np. Cain Smile ), bo oglądanie ID na kompie, a na TV to dwie różne sprawy. Wiem, że można kompa do TV podłączyć, ale nie o to tutaj chodzi.

2. Strasznie szybko lecą z wydarzeniami, a przynajmniej tak mi się wydaje (bez spojlerów z mangi proszę). Hachi naprawiona, już od razu zapowiedź wyprawy na obcy teren. Hmm...mam nadzieję, że 5th nie zamknie się w 12 czy 14 odcinkach bo byłoby smutno Sad
Edytowane przez Patricko dnia 06/11/2012 19:08

Cadabra
Też nie mogłem otworzyć na początku tego mkv, dopiero Media Player Classic'iem, (normalnie używałem tego windowsowskiego domyślnego).

Co do drugiej kwestii, chyba nie, mam taką nadzieję. Niektóre wyścigi trwały po 3 odcinki w 4th Stage, a tutaj ich będzie też parę, biorąc pod uwagę to co widziałem w openingu. Smile

Patricko
Podobno RAW jest jakiś 8bitowy zamiast 10bitowy...przynajmniej tak wyczytałem w komentach na nyaa. Cokolwiek to znaczy... Nie znam się na tym, także bez śmiechów proszę Smile

Wiem, że kiedyś pobrałem jakieś anime, które też miało jakoś dziwnie te bity i nie szło tego w żaden sposób odtworzyć na dysku.
Może Cain coś ugotuje dobrego i będziemy zadowoleni. Ewentualnie trzeba czekać na jakieś lepsze RAWy (chyba jest tam już kilka na nyaa z tego co widziałem).

Przejdź do forum:
Copyright © 2013