Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
 Drukuj temat
Nasze Samochody
20bobek10
A ile dałeś za to radyjko? Bo widzę bajerów ma trochę typu USB, czytnik kart i AUX. A na filmiku kiepsko gra. Za dużo sopranów. Miałem przez jakiś czas Astre F z radiem Kenwood i jak pamiętam to oryginalne głośniki w kombi (przód 16cm +syczki, w klapie 16cm) trochę lepiej grały.

Deluxo
W poniedziałek na spocie ATT w Kole nabyłem dla Asterki kolejny prezencik, a mianowicie sprężyny obniżające -60/-40 firmy TA-Technix. Smile

Teraz do skompletowania zostają amorki (na razie przód), a jeśli wszystko pójdzie zgodnie z ustaleniami, w weekend pod machą zagości rozpórka Smile

Za radio dałem 150 zł. Co do dźwięku, może tak jest dlatego że mam bass i treble na maxa + podbicie basu włączone. Poeksperymentuję, zobaczymy Smile
Edytowane przez Deluxo dnia 25/08/2010 18:41
www.japanid.pl/userbars/Deluxo-default.gif

20bobek10
Sprężyny niższe i amory? To nie lepiej gwintu szukać?
A rozpórka to przydatna rzecz. Aktualnie mam w aucie założone 3 Wink
I jak dla mnie było czuć różnice w prowadzeniu.

Deluxo
Jak na mój skromny budżecik gwincik jest troszkę za drogi, więc wolę pobawić się zestawem springi + amorki Smile

Jak ktoś kiedyś powiedział "żeby sztywna była furka musi w furce być rozpórka". Skoro musi no to jest Grin

W dniu dzisiejszym pod maską zagościła stalowa rozpórka Smile I nawet na serii czuć różnicę, co prawda niewielką, ale Asia troszkę lepiej się prowadzi Smile Teraz tylko amorki do kompletu i... glebimy Asieńkę Smile
Edytowane przez Deluxo dnia 27/08/2010 18:47

Tolek
A blachy zdrowe masz? Żeby Ci się nie złamała w pół jak ją zglebisz Wink
A rozpórkę jeszcze z tyłu załóż.
img687.imageshack.us/img687/5659/buttonun.png

Susel
Polecam jeszcze przednią dolną rozpórkę albo płytę pod silnik. Również tylna rozpórka kielichów i rollbar :-)
Spokój to k?amstwo. Jest tylko pasja.
Dzi?ki pasji osiągam si??.
Dzi?ki sile osiągam pot?g?.
Dzi?ki pot?dze osiągam zwyci?stwo.
Dzi?ki zwyci?stwu zrywam ?a?cuchy.
Moc mnie wyzwoli.

Grzesiek
To i ja się pochwalę Wink
www.polskajazda.pl/foto/foto-zoom/G_Racer7.JPG
www.polskajazda.pl/foto/foto-zoom/G_Racer8.JPG
www.polskajazda.pl/foto/foto-zoom/271111G_Racer6.JPG
www.polskajazda.pl/foto/foto-zoom/G_Racer2.JPG
Edytowane przez Grzesiek dnia 02/09/2010 16:50

Deluxo
Piękna Hondka Smile Dbaj, a cię nie zawiedzie Smile

Blachy mam w Astrze zdrowe, oględziny wykazały że auto poza mniejszą stłuczką nie ma wypadkowej przeszłości Smile Także się nie złoży Grin

Rozpórka sanek odpada, jest ryzyko że rozwaliłbym auto od spodu, bo obniża ona najniższy punkt wozu. Tylna rozpórka do przemyślenia Smile Rollbar? Można pomyśleć, ale osobiście nie jestem do tego przekonany.
Edytowane przez Deluxo dnia 02/09/2010 22:13

lmk
Grzesiek napisał/a:
To i ja się pochwalę Wink (...)

Piękna maszynka, zazdroszczę :]. Sam zbieram na Civica 5 lub 6 gen, wydają się szalenie sympatyczne i je uwielbiam, cudności :].

20bobek10
Rozpóreczka prezentuje się nieźle. Jeszcze na tył i będzie dobrze.

A Civic ładnie się prezentuje. Tylko dbać i jeździć. ^^ p.s. Ładny tłumik Wink

Tolek
Mi ten mugen w ogóle nie podchodzi ;/ za bardzo wystaje i w ogóle taki ni w pizde ni w oko. Nie lubię tych pierdziawek.
img687.imageshack.us/img687/5659/buttonun.png

Grzesiek
Mi się podoba- nie wystaje, nie bardziej niż seria Wink
I co dziwne nie "pierdzi" dużo od serii nie odbiega, mi to pasuje.

plotas
Pytanie gdzie były robione te zdjęcia ,bo widać kawałek fajnego placu do zabawy Grin

Grzesiek
Kawałek placu... można to i tak nazwać Smile
Stare lotnisko wojskowe w Ornecie Wink

BeKa
ech i ja mam remont silnika w trabim. przeplilem uszczleki pdo glwica i peknieta pod jendym cylindrem Sad
przy okazji poszla polerka glowic tloka i cylindra

pare zdjec
s1.postimage.org/RAT2i.jpg
s1.postimage.org/RBeuA.jpg
s1.postimage.org/RByrJ.jpg
s1.postimage.org/RC1nr.jpg
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Deluxo
W Astrze kolejna mała zmiana, ale sądzę że na plus Wink Konkretnie do wnętrza wleciało LEDowe podświetlenie TIDa Smile Kupiłem 4 diody - 2 białe i 2 niebieskie - i po kilku przymiarkach, porównaniach i wreszcie bezpośredniemu podłączeniu jednej diody białej i niebieskiej dla porównania zwyciężyło podświetlenie białe Grin

TID jeszcze na żółtych lampkach, tuż przed wymontowaniem:

I już na białych diodach LED:

Grin
Edytowane przez Deluxo dnia 24/09/2010 10:46

Deluxo
Wybaczcie double-post.

Wczoraj na zlocie AGC w ¦lesinie Astra wjechała na hamownię. Wynik poniżej:

Z wyniku jestem zadowolony, bo wyszedł super jak na X16SZ Wink

Deluxo
Wybaczcie kolejny double-post.

Mam 3 wiadomości, dobrą i dwie złe.

Dobra to to, że niedługo będę już miał wszystko, co potrzeba do gleby Smile

Zła to taka, że niestety aby podreperować fundusz, pożegnałem się z moimi Sonarami. Na ostatnim spocie kolskim zapadła decyzja, że aby uzyskać funduszu, muszę sprzedać Angel Eyes'y. Zaraz po powrocie zdemontowałem je z auta, a na ich miejsce wróciły moje seryjne lampy Valeo.

Astra tuż przed wymontowaniem Sonarów:

Po zdjęciu lamp:

Z powrotem na stockowym froncie:

A druga - jak pech to pech Sad

Wczoraj dostałem paczkę z diodami LED R5 w oprawce. Dzisiaj zabrałem się za zegary, chcąc wymienić podświetlenie, a wyszło... ech, a zresztą sami zobaczcie Sad

Nie marudzić o zdjęcie i się nie śmiać, robiłem jak robiłem, mi w tej sytuacji nie jest do śmiechu.

Po założeniu diodek podświetlenie nie działało. Próbowałem manipulować i zakładać zwykłe żarówki ale to nic nie dało.
Z tego co widać na fotce wychodzi na to, że ścieżki od oświetlenia piorun trafił, co potwierdził Barti z klubu ATT podczas mojej rozmowy przez telefon i GG z nim. Według niego jest to do naprawy (lutowanie ścieżek albo podpięcie diod kabelkami), ale mam mieszane uczucia co do owej możliwości naprawy. Jak na razie po skręceniu wszystkiego z powrotem w całość działa jedna dioda, reszta nic. Obawiam się, czy nie będzie konieczne kupno nowego licznika i przełożenie gratów :/

Deluxo
Wybaczcie kolejny double-post.

Wybaczcie double-post.

Żeby trochę rozwiać kwas spowodowany awarią podświetlenia, mam dobrą nowinkę.

Otóż w dniu wczorajszym tj. 21.10.2010 na mój bydgoski adres przyszła paczuszka, a w niej nic innego, jak skrócone amortyzatory przednie firmy JOM Smile

Także jest mi niezmiernie miło oznajmić, że gleba została skompletowana ! Grin
Edytowane przez Deluxo dnia 22/10/2010 00:34

BeKa
ile nizsze sa te amortyzatory ?

HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Przejdź do forum:
Copyright © 2013