NFS Shift
|
Ray |
Dodany dnia 24/09/2009 21:08
|
Sponsor
Data rejestracji: 12/10/2006
|
Czyli jednak nadal dominuje stare dobre Gran Tourismo 4 <3
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!
|
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 25/09/2009 00:41
|
Administrator
Data rejestracji: 27/06/2007
|
Drift jak na razie rządzi w GRID'dzie, szczególnie wersja z downhillem.
Jak na razie jedyna gra, która zrobiła to na poziomie.
A jak ktoś gra na padzie, to może mu się to przydać, działa na PC. Sprawdzone.
http://forums.xbox.com/29123795/ShowPost.aspx
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!
|
|
|
|
MAGNUM |
Dodany dnia 25/09/2009 02:16
|
Administrator
Sponsor
Data rejestracji: 11/10/2006
|
Po 8 godzinach nad shifte'm stwierdzam że jak na nfs to jest wypas
faktycznie tył auta (szczególnie z napedem FR) potrafi tańczyć ale jest to do opanowania nawet na klawiszach. a po tym jak podłączyłem pada na usb(jakżeby inaczej) i po godzinie treningu na ponowne przyzwyczajenie się, nawet drifty w trybie szybkiego wyscigu zaczeły powoli wychodzic...
nie wiem o co chodzi z podjeżdzaniem pod samochód, kolizje sa bardzo dobrze dopracowane i jeszcze ani razu ni eudałomi się podbic w góre żadnego auta.
jesli chodzi o zgnioty karoseri to w wersji na pc samochód gnie sie tam gdzie sie uderzy i za kazdym razem wyglada to inaczej, a z tego co pamietam z Grida to tam pokażdym uderzeniu odkształcenia zawsze były takie same, zderzaki pekały zawsze w tym samym miejscu itp. tak samo w Gridzie nie dało sie pogiąć dachu, tutaj nie wiem bo jeszcze nie dachowałem W Shifc'ie np, przednia szyba peka w zależnosci od siły która na na podziałał, w Gridzie od razu zamieniała sie w siateczke.. itd.
Może czas w końcu z konsol powrócić do pc, panowie? na pc auta gną sie WSZĘDZIE a nie tylko z przodu + odpadniecie maski silnika pc ma wiecej ramu
oczywiście nalezą się pochawły dla twórców Grida za wyscigi górskie i mimo wszystko lepszą pracę kamery podczas powtórek, w Shifcie czesto kamero jest za blisko auta i nie widać np. jak pieknie udało ci sie przecisnąć pomiezy dwoma autami nie obijając sie o nie
A co do samej grafiki.. Ray, jestem pewien że jest równie czysta - a wręcz krystaliczna - tak samo jak w Gran Turismo4, nawet w tej chwili patrze na obraz z GT4 i nie widzę żeby się specjalnie różniły , a nawet tła w GT4 sa troche takie jakieś płaskie...
przy takich możliwościach pc, to ja wole zostać przy kompie
Przyśpieszenie jest najlepszym sposobem na sp?dzanie czasu wolnego pomi?dzy zakr?tami
|
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 25/09/2009 13:37
|
Administrator
|
Wy nie porównujcie (grafiki) tej gry do GT4, bo GT4 to poprzednia generacja gier, tylko porównujcie ją do GT5 Prologue, bo jak na razie tylko to GT jest na PS3, bo pełna wersja dopiero w Marcu 2010 w Japonii :/
Zresztą nie ma co porównywać, do GT to żadna gra nie ma podejścia.
|
|
|
|
Ray |
Dodany dnia 25/09/2009 14:07
|
Sponsor
Data rejestracji: 12/10/2006
|
No porównywać taką starą grę a tymi najnowszymi nie wypada
Tak z innej beczki- widzieliście nową Forze ? To dopiero porażka!
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!
|
|
|
|
Patricko |
Dodany dnia 25/09/2009 14:30
|
Administrator
|
Czego się można spodziewać po gierce, która robiona była raptem 2 lata, a GT5 jest już robione 5 rok, a za niedługo poleci już 6.
Ja tam nie mam nic do tego, że tak krótko, bo nie każda firma może sobie pozwolić na to co Polyphony.
Ale autorzy Forzy skakali jak małe dzieci kiedy mówili o swoim produkcie i jechali po Gran Turismo jak po gierce z dolnej półki...a takiego czegoś po prostu nie da się znieść...no ale czego po amerykańcach można się spodziewać....
|
|
|