Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Manga
 Drukuj temat
Manga w formie ebooka
MaciejJB
Cześć wszystkim,
czy jest może osoba, która zrobiła całą mangę jako ebook?
Pytam, bo w sumie od dzisiaj mam tutaj konto i zastanawiałem się nad taką formą, niżeli jpg Wink
A nie ukrywam, świetna byłaby to opcja wraz z Wangan Midnight Smile

Pozdrawiam,
Maciej

Cain
Nie zrobisz tego w ten sposób. Formaty mobi i epub dzielą linie tekstu ale nie obrazki, a manga jest obrazkami. Można zrobić pdf, ale sens będzie to miało taki sam jak zip czy rar, w których też można obejrzeć zawartość bez rozpakowania.

MaciejJB
Jeżeli tak to wygląda, faktycznie nie ma sensu. Myślałem, że z pdf da radę zrobić np. mobi. Dzięki za info Smile

szagajew
Oczywiście że się da zrobić w formie cyfrowej. Tylko pytanie, na jakim sprzęcie chcesz to czytać?
i.imgur.com/jslqQ0U.gif

Cain
Hmm, jak chcesz podzielić obrazki między stronami, skoro mają różny rozmiar. Umieszczanie całych stron ma taki sam sens jak zrobienie pdf.

szagajew
Jest też możliwość, że MaciejJB ma czytnik ebooków, obsługujący tylko format plików epub lub mobi. Taki epub będzie, o wiele lepszy od pdf.

Hmm, jak chcesz podzielić obrazki między stronami

Wyświetlić dwie strony naraz.
i.imgur.com/j34ueY0.jpg
i.imgur.com/QvrpP6m.jpg
i.imgur.com/gULnnC8.jpg
i.imgur.com/jslqQ0U.gif

Cain
No to generalnie jest tak jak myślałem. Epub i mobi ma taką przewagę, że przy tekście możesz sobie zmieniać rozmiar liter i podziały na strony.

Od tej strony, jak pokazałeś, to zadziała, ale ja liczyłem na coś innego, niewykonalnego.

Przejdź do forum:
Copyright © 2013