Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Filmy
 Drukuj temat
Drift ... - japońska
Yakushi
W Japonii wyszedł dobry film o tematyce zbliżonej do Initial D.. i to już dość dawno temu. Jego fragment możecie zobaczyć na :
Youtube

¦wietnie ukazany drifting. Bez przyspieszaczy czy nierealnych zachowań. Aktorzy też wyglądają i zachowują się porządku. Kamera podczas potyczek jest nieźle umiejscowiona.

Słownik mi gdzieś przepadł i trudno mi przełożyć tytuł. Pierwszy człon nazwy to "Drift ... ...". Być może coś w stylu: "Historia Driftu (imię bohatera)"

Czy jest szansa, że ekipa zainteresuje się tłumaczeniem tego filmu jeśli znajdę wersję z angielskim tłumaczeniem?
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

Cadabra
Posłałem na YT PW do tego kolesia co to upną może mi odpisze, poczekamy zobaczymy Wink

Yakushi
O, dobry pomysł Cadabra.

Dziś znalazłem słowniczek, lecz mam jeszcze parę innych rzeczy do roboty. Trudno powiedzieć kiedy się tym zajmę. Jakkolwiek jeśli dowiem się coś więcej na pewno nie zapomnę o was.

Cadabra
Jeśli znajdziesz po angielsku chętnie przetłumaczę, jeśli jeszcze ktoś weźmie się za korektę i timing to czemu by miało nie wyjść Smile

Yakushi
Okay. W wczesnych latach stworzono dwa filmy wyróżniające się wśród japońskich drift-shitów realizmem. Dobrze ukazane wyścigi. Gdyby nie 'kinowe' przejścia kamery można by odnieść wrażenie, że to nie film, a realne 'potyczki' !

Pierwszy z nich opowiada historię dziewczyny. Drugi chłopaka.

MOVIE I

- Movie II -

Film jest stary. Być może dlatego trudno znaleźć jakieś konkretne info. Powoli zbieram informacje. Wciąż jest nadzieja, że jaka grupa fansuberska pokusiła się o stworzenie napisów do tak udanego filmu.

Upierdliwe - wciąż nie znam tytułu. Ten angielski podany przy pierwszym filmie nie ma powiązań z japońskimi krzaczkami. Tłumacząc krzaczki wychodzą mi trzy słowa : Queen Field Love(vs)
Edytowane przez Yakushi dnia 26/10/2009 05:33

Cadabra
Yaku, ten pierwszy to DriftGirl i jest to film na bazie Over Rev'a ,Wink

En wiki: Other than the manga there is a live action movie that was released in 2001, a lot of the characters from the manga are in it but the story and characters have changed slightly to compact it into one movie.
Edytowane przez Cadabra dnia 26/10/2009 08:29

Yakushi
Ha. Też umiemy szperać w necie? Grin

Ale nie. Drift Girl ma przyspieszane sztucznie samochody - sprawdzałem trailer!

Początkowo też kierowałem się wiadomością pewnego kolesia, według którego jest to Over Rev Live-Action. Na szczęście/niestety się myli. Choć obie historie opowiadają o dziewczynie którą oczarował drift, to fabularnie są całkowicie inne.

Przejdź do forum:
Copyright © 2013