Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Gry
 Drukuj temat
MRO - Mini Racing Online
Patricko
Witam.

Jak zapewne część z Was wie, śmigamy sobie właśnie w tę oto gierkę.
Jest to malutka Formuła 1 z dość archaicznym widokiem (bo z góry) gierka, ale za to cholernie wciągająca!
Gramy już któryś dzień i w ogóle się nam nie nudzi, wręcz przeciwnie, zabawa jest przednia!
Myślimy również o zrobieniu czegoś w rodzaju mini-ligi, czyli odwzorowanie sezonu, punktacja, teamy, itd.
Ale to dopiero jak zbierze się więcej ludzi i zgramy się jako tako.

Grywamy przeważnie wieczorem, bo wtedy każdy ma więcej czasu.
Byłoby dobrze jakby każdy chętny napisał kiedy po prostu najbardziej pasuje mu grać.
Dobrze jak się pogra kilka godzin, bo godzina przy tej grze leci naprawdę szybko, szczególnie jak jest z kim walczyć.

Jak na razie w grę grają:
- Cain
- Yaku
- Mruq
- Sebaka
- Ray
- Tolek
- No i ja Smile

Jak jest nas full to już rozkręca się zabawa, ale myślimy, żeby uzbierać gdzieś tak koło 10 osób i wtedy powinno już być naprawdę bardzo przyjemnie.

Także chętni niech się zgłaszają i podają kiedy mogą grać!

Poniżej informacje potrzebne, jak zacząć z nami grać:
[ukryj=]
1. Wchodzimy na poniższy link:
- http://www.miniracingonline.com/descargas.php

2. Pobieramy grę (obecnie wersja 1.0.3). Może to być .exe lub .zip, jak komu wygodniej.
UWAGA: Mimo wszystko zalecamy pobranie wersji ZIP. Z tego co zauważyliśmy to ludzie pobierający plik .exe mają przeważnie problem z grą.

3. Po pobraniu przystępujemy do instalacji/wypakowania gry.

4. Musimy zarejestrować się pod poniższym linkiem:
- http://www.miniracingonline.com/foro/profile.php?mode=register&AceptoLasReglas=Claro

4. Gra jest już gotowa do odpalenia. Przy pierwszym uruchomieniu pojawi się okno ustawień gry, domyślny język to hiszpański, ale w prawym górnym rogu możecie zmienić na angielski czy nawet na polski, ale nie jest to pełne tłumaczenie.

5. Gdy już wszystko ustawione możecie przystąpić do gry.

6. Warto jeszcze pobrać sobie wszystkie tory F1, które znajdziecie pod poniższym linkiem:
- http://www.miniracingonline.com/circuitos.php
Pamiętajcie, żeby w szukajce zaznaczyć "F1 Rank". Gramy tylko na tych torach!

6. (OPCJONALNE) Możecie też po prostu pobierać każdą trasę w momencie dołączania do serwera, gdzie aktualnie jest odpalony tor, które nie posiadacie. Pobieranie włączy się automatycznie. Tory zajmują średnio około 5mb, więc nie jest tak źle.

7. Gdy będziemy postawiony nasz serwer to trzeba wejść w "Join Online" i wpisać nazwę któregoś z graczy, lub po prostu znaleźć serwer na liście. Przeważnie nazwany jest "Noizy" i hasło to "nt". Dołączacie i możecie się już z nami ścigać!
[/ukryj]

Tutaj informacje dotyczące samej gry:
[ukryj=]1. Podczas startu czekamy aż zgasną czerwone światła i dopiero naciskamy na gaz!! W przeciwnym razie zostajemy ukarani karą przejazdu przez boksy za falstart.

2. Chcąc odbyć przyznaną karę naciskamy spację aż pojawi się przy nas w kwadracie ikonka czarnej flagi i przejeżdżamy przez boks z zachowaniem prędkości 100km/h.

3. Jeśli chcemy zmienić opony lub dotankować bolid postępujemy podobnie. Naciskamy spację aż pojawi się dystrybutor/opona/opona i dystrybutor i dopiero wjeżdżamy. Przejeżdżając linię boksu możemy wybrać rodzaj opon MIĘKKIE(S)/TWARDE(H)/DESZCZOWE(kropla).
Należy pamiętać, że wyboru danej metody (tankowanie czy zmiana opon, lub oba naraz) dokonujemy przed wjazdem do pit-stopu.

4. W boksie należy poruszać się wg ustalonych zasad zamieszonych na poniższym obrazku:
http://www.initiald.fansubs.pl/images/captura004.jpg

5. Nie jeździjcie pod prąd, to grozi dyskwalifikacją![/ukryj]

Częste problemy spotykane z grą:
[ukryj=]
Pytanie: Włączasz grę i widzisz spore problemy z grafiką tak, że grać się nie da? Wszystko w dziwnych kolorach, pikselach, skacze, muli, itd.?
Odpowiedź: Najczęściej pomaga przeinstalowanie gry, lub pobranie jej w gotowej paczce ZIP (link wyżej).
Również wyłączenie w opcjach gry funkcji "32bit colors" i zrestartowanie gry może okazać się pomocne.

P: Zminimalizowałeś grę i po powrocie pojawia się błąd i czarny ekran? Nie musisz restartować gry!
O: Wystarczy wejść do menu i zminimalizować ją ponownie po czym powrócić do gry. Z menu przechodzimy na tor i wszystko powinno wrócić do normy. Czasem są małe problemy z grafiką po takim powrocie, ale kilka okrążeń i wszystko wraca do normy.

P: Chcesz założyć serwer i pojawia się problem z portem 6500?
O: Musisz wejść w ustawienia swojego routera i dać "forwardowanie" na port 6500 TCP dla danego kompa, z którego chcecie postawić serwer.
[/ukryj]
Edytowane przez Cain dnia 11/04/2010 01:01
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!

Cain
Mnie nie pasują środy piątki i niedziele wieczorem.

sabaka
ja mogę grać ale tylko okazjonalnie, tzn. jak mi żona pozwoli Pfft
Nie, nie, pr?dkoś? by?a OK... tylko zakr?t troch? za ciasny. Smile
TYLNY NAP?D JEST JAK SEX - PO CO JEŹDZI? NA R?CZNYM JAK MO?NA DA? W PIZ...? !
126p >N14>E46>V40>Vectra C>V50>A6

Tolek
Mi już wszysio działa Pfft

[size=12]edit: 11/04/2010 17:04[/size]
A jednak nie. Nie zacina mi się tylko w czasie treningów, poza tym gdy pojawia się dym też się tnie. Pierdolę nie gram w to Pfft

[size=12][color=green][ Proszę unikaj pisania postu bezpośrednio pod swoim ostatnim postem[/color]
[color=white] . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . .[/color] [color=green]w przypadku, gdy od napisania tego pierwszego nie upłynęły 24h. /Yaku ][/color][/size]
Edytowane przez Yakushi dnia 11/04/2010 20:26
img687.imageshack.us/img687/5659/buttonun.png

Yakushi
Podejrzewam że gra ma niedopracowaną optymalizacje.. o ile w ogóle nad nią pracowali. Nie napisałeś jaki masz komputer jednak cięcie sie gry podczas efektów graficznych wskazuje na niewystarczające zasoby procesora bądź grafiki.

Trudno mi powiedzieć co konkretnie obniżyć nie znając ani twojej konfiguracji, ani zalecanych wymagań gry, dlatego dostaniesz najlepszą radę:
1. Obniż rozdzielczość oraz efekty graficzne na minimum.
2. Zapisz ustawnia
3. Zamknij program.
4. Uruchom ponownie grę.
5. Wczytaj wyścig i przejedź jedno, dwa okrążenia.
6. W przypadku gdy gra chodzi dobrze podnoś ustawienia i sprawdzaj efekt.

Miałem ochotę opisać ci to dokładniej. Dla osoby nieznającej się na kompach byłoby to wskazane. Jednak obstawiam, że twoja wiedza w dziedzinie komputerów nie znajduje się w sferze krytycznej, a i nie chciałbym abyś pomyślał, że się z ciebie nabijam Wink
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

Tolek
Set komputera:
Pentium D 805 2,66Hz
1048MB RAM
GeForce 7600GS 512

To co mówiłeś już robiłem wielokrotnie, nic nie daje Wink

Yakushi
wydajność kompa masz w porządku

1. w jakie najbardziej wymagające graficznie gry grałeś?

2. sprawdź sobie jakość łącza.
[size=12]Instrukcja: Jak to zrobić?[/size]
[ukryj=]START > Uruchom > cmd >
w konsolce jaka się pojawi napisz:
ping www.google.com -t

otwórz druga konsolkę i wpisz:
ping www.interia.pl -t

Operacja dla każdego z okienek:
- Po 10 minutach kliknij CTRL + C - pojawi ci się podsumowanie
- Kliknij raz prawym we wnętrzu okienka i wybierz opcje "zaznacz wszystko"
- gdy wnętrze jest podświetlone kliknij enter aby skopiować zawartość
- przeklej ją tutaj. Pamiętaj aby otoczyć ją znacznikiem ukryj- nie zajmie paru stron xD

Wynik z tego testu powinien być jak najniżyszy oraz jak najbardziej stabilny. Choć nawet jeśli średni ping będziesz mieć 80ms a maxymalny pojedynczy skok 200ms, to nie ma się czym martwić.
Najważniejsze aby ping nie posiadał 'dziur', które w grach online powodują lagi.[/ukryj]
Edytowane przez Yakushi dnia 11/04/2010 23:32

Tolek
Panie skończ mje pan tu pouczać bo ja tu w kompach orientuję się elegancko Pfft
Najbardziej wymagające? Wiedźmin, TDU, COD MW i MW2, NFSy i sporo innych.

Yakushi
Recomended requirements
Intel Pentium II 300mhz or faster, 128mb RAM, 8mb graphics car or faster, sound card, broadband internet connection

Tyle się napisałem - mogłeś napisać wcześniej.
Okay. Tak więc power sprzętu, i sterowniki odpadają.

Została jeszcze jedna postawowa opcja : spore skoki lub przerwania w pingu. Na szczęście napisałeś, że przycięcia powstają tylko podczas efektów graficznych typu kurz, więc wątpię aby to było to.

Gra ma jednak swoje humory i nie zdziwiłbym się jakby twój problem był jedynym z tych niekonwencjonalnych.
Próbowałeś wyłączyć efekt kurzu (jest taki) ?
Edytowane przez Yakushi dnia 12/04/2010 00:01

Patricko
Próbowałeś instalować grę w inne miejsce?
Usuń obecną wersję zupełnie, pobierz jeszcze ale wersję ZIP, zainstaluj na innej partycji (jeśli masz taką) i sprawdź ponownie.
Tory też pobieraj w wersji ZIP.

Możesz też sprobówać poprzednią wersję, sprawdzić jak na niej działa i jeśli wszystko jest okey, to ściągnij update do najnowszej wersji i wtedy zobacz.

W sumie nie napisali również obsługiwanych systemów na jakich działa gra. Chociaż mi chodzi bez problemu na Win7 x64 to chyba na każdym systemie powinna działać dobrze.
Powiedz jaki Ty masz system, chociaż to tutaj pewnie ma małe znaczenie.

Skoro wszystkim działa dobrze, a Tobie nie to znaczy, że coś będzie po Twojej stronie, a nie po stronie gierki, chociaż ta też wymaga jeszcze sporo prac nad sobą.
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!

Tolek
Wyłączenie kurzu to tylko półśrodek. Wersja ZIP zainstalowana, instalowana na paru partycjach, wszystko na nic.
Naprawdę nie chce mi się z tym babrać.

Fixed
http://img844.imageshack.us/img844/3415/quhbj.gif

Mini Racing League - darmowa profesjonalna liga F1 online
www.miniracing.org.pl

Liga F1 w pełni darmowa na grze MiniracingOnline. Już wkrótce zostanie rozpoczęty VI sezon na, który wszystkich chętnych graczy serdecznie zapraszam.
Pomimo to, że gra bądżmy szczerzy, nie dorasta do rfactora to jednak cały czas się rozwija, a szczególnie system online jest w pełni rozbudowany. Co oferujemy?
- przeznaczona dla graczy początkujących oraz średnio zaawansowanych
- dwie serie wyścigowe: F1 i GP2
- wyścigi organizowane są w piątki i niedziele o 20:00 i o 19:00
- wszelką pomoc dla początkujących
- emocje i rywalizacje na najwyższym poziomie!
- Miło, rodzinną atmosferę

Wszelkie pliki do pobrania można znaleźć na stronie głównej gry
www.Miniracingonline.com

Fixed
Panowie, nikt nie chce pośmigać?>

Cain
Graliśmy, ale połączenie sieciowe płatało nam figla. Gra w więcej niż trzy osoby była katorgą, ktoś miał lagi albo artefakty.

Fixed
ojj kiedy to było.. przez ten czas wyszły dwie nowe wersje i oczekiwana jest następna.. już takich problemów niema jak było w poprzednich wersjach. Zapraszam do testowania, mozemy się jakos zmówic i mogę postawić jakiś serwerek wieczorem, oczywiście bez hamachi Pfft

Przejdź do forum:
Copyright © 2013