Za Zakrętem - Opowiadanie dla fanów Initial D/Wangan Midnight i wszystkich fanów wyścigów
|
BelegUS |
Dodany dnia 17/09/2009 22:50
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 16/09/2009
|
Witajcie!
Otrzymałem osobiste błogosławieństwo Cain'a, i chcę Wam zaprezentować moje małe "dzieło". Jakość jego nijaka, choć tematyka zapewne nam wszystkim bliska - traktuje ono bowiem o wyścigach górskich (i nie tylko), powstało pod urokiem Initiala i Przełęczy w mojej okolicy, a zwie się "Za Zakrętem".
Pokrótce o fabule: grupka uczniów I LO w Cieszynie "wsiąka" w świat wyścigów górskich. Opowieść dla wszystkich: wyścigi, konkurencja, szkolne życie, problemy miłosne, nienawiść i złamane serca. Nie zdradzę więcej...
Założenia: przez trzy Sezony (w każdym ok ~14 odcinków) i w Odcinkach Specjalnych przedstawić historię bohaterów - od kupna pierwszego auta, po...
Na razie ukończony jest Sezon Pierwszy, w ciągu maksimum tygodnia powinny już ukazać się Odcinki Specjalne wprowadzające w fabułę Sezonu Drugiego.
Nie ukrywam, że nie jest to opowiadanie na dobrym poziomie. Mam 17 lat, i po prostu lubię pisać, choć muszę to łączyć ze szkolnymi obowiązkami (Liceum to nie przelewki ). Zresztą - oceńcie sami. A może akurat spodoba Wam się taki Initial D w Polsce?
http://www.zazakretem.rox.pl/
Pozdrawiam, BelegU$
Edytowane przez mruq dnia 21/03/2010 14:55
|
|
|
|
Cain |
Dodany dnia 17/09/2009 23:22
|
Główny administrator
Data rejestracji: 20/09/2006
|
Przyklejam. Ciekawa inicjatywa
Z błogosławieństwem nie przesadzaj, Bogiem tu nie jestem. Forum jest publiczne i każdy ma prawo pochwalić się swoim hobby. Zwłaszcza jeśli jest związane z motoryzacją.
To tak na przyszłość, gdyby jeszcze ktoś się pytał czy może coś napisać/umieścić na forum.
Forum jest Wasze moi drodzy. Przy zachowaniu NETykiety i respektowaniu regulaminu wolno Wam praktycznie wszystko.
Edytowane przez Cain dnia 17/09/2009 23:48
|
|
|
|
Sasek666 |
Dodany dnia 18/09/2009 21:17
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 20/08/2009
|
Opowiadanie przekozackie, w czasie gdy moja grafa odmówiła posłuszeństwa aby grać w cokolwiek, doskonały przerywnik, nie spodziewałem się że ktokolwiek się za takie coś podejmie !
Edit : Najbardziej demotywujące było gdy wchodząc w zakładkę Seria Druga i Seria Trzecia znalazłem niewiele więcej niż demotywujący brak czegokolwiek ;p
Edytowane przez Sasek666 dnia 18/09/2009 23:00
|
|
|
|
Deluxo |
Dodany dnia 18/09/2009 21:52
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 09/02/2009
|
Przyznaję, podoba mi się. Ciekawie napisane. I nie gadaj że piszesz źle, bo na moje oko jest glanc.
Trochę zboczę z tematu - gra ktoś w Drift City? Planowałem specjalnie dla NT napisać historyjkę powiązaną z DC. Ktoś byłby chętny na czytanie? Główni bohaterowie to kierowcy po części będący DC-owskim odbiciem mnie, Caina i Yaku (o ile dwaj ostatni wyrażą na to zgodę). |
|
|
|
sabaka |
Dodany dnia 19/09/2009 10:07
|
Sponsor
Data rejestracji: 14/10/2006
|
Zapowiada się ciekawie, o tej trasie słyszałem już dawno, nawet Top Gear kilka razy ją chwalił, szkoda tylko że jest tak daleko. Opowiadanie bardzo fajne, przynajmniej początek bo całego jeszcze nie przeczytałem
Nie, nie, pr?dkoś? by?a OK... tylko zakr?t troch? za ciasny.
TYLNY NAP?D JEST JAK SEX - PO CO JEŹDZI? NA R?CZNYM JAK MO?NA DA? W PIZ...? !
126p >N14>E46>V40>Vectra C>V50>A6
|
|
|
|
MAGNUM |
Dodany dnia 19/09/2009 12:46
|
Administrator
Sponsor
Data rejestracji: 11/10/2006
|
Heh, nareszcie!
Pierwszy fanfic na NT.
Brawo BelegUS, pisz dalej!!
Przyśpieszenie jest najlepszym sposobem na sp?dzanie czasu wolnego pomi?dzy zakr?tami
|
|
|
|
sabaka |
Dodany dnia 19/09/2009 13:03
|
Sponsor
Data rejestracji: 14/10/2006
|
Chyba się czepiam, ale przeczytałem kilka rozdziałów i strasznie rzucają mi się w oczy wulgaryzmy, może za stary już jestem, ale jest ich zdecydowanie za dużo
Klimat zaczyna mnie coraz bardziej wkręcać
Nie, nie, pr?dkoś? by?a OK... tylko zakr?t troch? za ciasny.
TYLNY NAP?D JEST JAK SEX - PO CO JEŹDZI? NA R?CZNYM JAK MO?NA DA? W PIZ...? !
126p >N14>E46>V40>Vectra C>V50>A6
|
|
|
|
MAGNUM |
Dodany dnia 19/09/2009 14:33
|
Administrator
Sponsor
|
Dokładnie, zgadzam się z SaBaKą, ja też już stary jestem i po prostu odzwyczaiłem sie juz od powszechnego stosowania przekleństw i wyzwisk, ale rozumiem że w wieku 17 lat to jest norma teraz..
mimo wszystko mógłbyś się ograniczyć trochę. To nie jest rozmowa z kimś podczas której co wypowiesz to się już nie cofnie, tylko słowo pisane które zawsze można potraktować klawiszem [Delete] (z prawej strony klawiatury)
Poza tym jest ok. Znasz/wiesz na czym polegają różne sposoby jazdy i potrafisz to zgrabnie wprowadzić do opisu i to jest najważniejsze.
Napisałeś na początku tego tematu że nie jest to opowiadanie na dobrym poziomie... To jest fanfic który ma opowiadać jakąś historię i to robi. Nikt nie oczekuje od ciebie pisania na poziomie np. Andrzeja Sapkowskiego - tu nie o to chodzi.Oczywiscie, takie pisanie to wspaniały warsztat literacko-pisarski i tak właśnie powinno być traktowane, więc się nie stresuj i wrzucaj następny bieg
Przyśpieszenie jest najlepszym sposobem na sp?dzanie czasu wolnego pomi?dzy zakr?tami
|
|
|
|
MAGNUM |
Dodany dnia 19/09/2009 14:42
|
Administrator
Sponsor
|
P.S. będę uważnie obserwował losy Mateusza i jego scierry
ja sam byłem szkolony do jeżdzenia samochodem od 14 roku życia, więc od razu ta postać mi się spodobała. Mam tylko nadzieję że go nie uśmiercisz z powodu np. złego stanu opon i wpadniecia w poślizg zakończony na drzewie - czy czegoś takiego (nigdy jeszcze nie widziałem Sierry z porządnymi oponami -zawsze jakieś wynalazki albo wystające druty).
Aha, i błagam, zmień w pierszym rozdziale, drugie zdanie: Zazębienie zębatek... na Zgrzyt zębatek.. błagam
Znalazłem jeszcze inne takie perełki, ale znikaja one w tle, ale te zębatki to masakra
|
|
|
|
BelegUS |
Dodany dnia 19/09/2009 15:02
|
Motorowerzysta
|
Za przekleństwa wybaczcie... owszem, w pierwszych rozdziałach jest ich zdecydowanie za dużo - ale potem się poprawiłem. Wiele osób na to narzekało...
Zębatki już poprawione
Co zaś do stylu pisania - nie ukrywam, że trochę się w życiu pisało... lubię to, co robię, i pomimo nauki w Liceum na profilu ścisłym (mat-inf) tworzenie własnych tekstów sprawia mi frajdę A Sapkowski... Sapkowski to najlepszy autor, jakiego w życiu czytałem
Losów Sierry nie zdradzę
Pięknie dziękuję za wszystkie rady i wskazówki Miło mi, że opowiadanie się Wam podoba... dalsze odcinki są w trakcie tworzenia, ale nauka często nie pozwala mi ich wydawać tak często, jak bym chciał. :/ |
|
|
|
Laskas |
Dodany dnia 19/09/2009 16:32
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 30/11/2007
|
¦wietny pomysł, podobają mi się te opowiadania. Jako, że znam troszkę tamtą okolicę świetnie się je czyta. Oby tak dalej |
|
|
|
MAGNUM |
Dodany dnia 20/09/2009 00:42
|
Administrator
Sponsor
|
No nie, z tą Japonią to przegięcie jest normalnie
Ale ponieważ to dotyczy mojej ulubionej postaci, to ci wybaczam
Edytowane przez MAGNUM dnia 20/09/2009 00:44
|
|
|
|
BelegUS |
Dodany dnia 20/09/2009 18:20
|
Motorowerzysta
|
ODCINEK SPECJALNY (WPROWADZENIE DO SEZONU DRUGIEGO!) pt. "V-Kacje" - już na serwerze.
www.zazakretem.rox.pl
Proszę o opinię, bom człowiek próżny |
|
|
|
Ray |
Dodany dnia 20/09/2009 19:29
|
Sponsor
Data rejestracji: 12/10/2006
|
Mehehe pytanie- który z bohaterów to ty xD ? Bo ja też takie cosik tworzyłem kiedyś ( haaa żeby jeden) i zawsze gdzieś tam się przeplatałem. W sumie moich to będzie z ponad 100 kartek a4 haha. Teraz już nie mam czasu na to, a szkoda bo niezła zabawa ^^
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!
|
|
|
|
MAGNUM |
Dodany dnia 21/09/2009 00:43
|
Administrator
Sponsor
|
Hehe, czyżby tatuś Mateusza naprawił i przebudował sierrę? Mat sie zdziwi po powrocie że ktoś jeździł jego nowym(starym) autem
fajne masz pomysły, tak trzymać
|
|
|
|
Tolek |
Dodany dnia 25/09/2009 20:24
|
Motorowerzysta
Data rejestracji: 02/02/2008
|
Opowiadania bardzo fajnie się czyta, ale większość motywów jest już znana z Initial D - nie wiem, czy się inpirujesz initialem, ale jest bardzo dużo podobieństw.
|
|
|
|
MAGNUM |
Dodany dnia 25/09/2009 21:21
|
Administrator
Sponsor
|
Przeczytaj uważnie pierwszy post
|
|
|
|
Ray |
Dodany dnia 25/09/2009 21:54
|
Sponsor
Data rejestracji: 12/10/2006
|
No jak dla mnie to czysty Initial D tylko więcej bohaterów >.<
Ray ^^
[url]www.raysjdm.wordpress.com[/url]
Drift and more!
|
|
|
|
BelegUS |
Dodany dnia 08/10/2009 07:51
|
Motorowerzysta
|
NOWY ODCINEK!
Pierwszy odcinek Sezonu Drugiego, pt. "W Otwarte karty" - NA STRONIE!
www.zazakretem.rox.pl |
|
|
|
BelegUS |
Dodany dnia 14/10/2009 22:12
|
Motorowerzysta
|
NOWY ODCINEK
2 - "4WS =/ 4WD" - na stronie. |