Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Anime
 Drukuj temat
Legend - zmiany względem pierwowzoru
Leito
Witam Was moi drodzy po dłuższej przerwie.

Zakładam ten temat, bo nie znalazłem podobnego a ciekawi mnie Wasza opinia o Legendzie Initial D.

Zapewne zauważyliście pewne zmiany fabularne względem pierwowzoru i tutaj nasuwa się moje pytanie, jak je oceniacie? Na plus czy na minus? Chciałbym, żebyśmy w tym temacie podawali konkretne przykłady, tzn moment z Legendy vs Pierwszy Stage i jak oceniacie te zmiany.

Z góry mówię, że temat będzie zawierał spojlery, więc ludzie, którzy jeszcze nie obejrzeli 1 stage oraz Legendy proszeni są o zamknięcie tematu i udanie się do sekcji "Pobierz" Smile

Może zacznę i zacznę od końca, od obecności GT86. Widać ją już pewnego razu na stacji, a Takumi spotyka ją po raz kolejny na przełęczy w scenie końcowej. Osobiście odnoszę wrażenie, że w Legendzie jedzie nią Wataru. Jeśli jest to prawda to jest to spore odstępstwo od pierwowzoru, gdzie Wataru nie był najbardziej zamożny i to był właśnie powód posiadania Hachi Roku, którą zamiast zastąpić - tuningował, bo było taniej. Tutaj prowadziłby nowiutką i zapewne zmodyfikowaną GT86? Temat Wataru byłby nieco wyciągnięty wcześniej, ale inne rzeczy też tak były zrobione. Co Wy o tym myślicie?

Pozdrawiam.

Jerix
Dla mnie ta GT86 to kolejne nawiązanie do tego że jest ona duchowym następcą AE.
A osobiście to moją uwagę najbardziej przykuła tablica rejestracyjna 86 (2-674), kiedy w stage'ach jest 13-954.
To celowy zabieg czy niedopatrzenie?
Edytowane przez Jerix dnia 13/09/2017 21:51
[ S H I N G O S T Y L E ]
i.imgur.com/32SBBYH.jpg

McFly
GT86 w Legend to easter egg.
Jedzie nią Takumi z oryginalnego Initial D. Chociaż widzimy tylko kawałek jego twarzy to da się go rozpoznać. Głos podkłada ten sam aktor.
No i, na sam koniec w "Final Stage" Subaru Bunty mija się z pomarańczową GT86. Takumi był w lekkim szoku kiedy ją zobaczył, więc to może być znak, że gdyby historia Initial D była kontynuowana, to prędzej czy później kupiłby Toyotę GT86.
media.tumblr.com/tumblr_lop79ryW3F1qe206lo1_500.gif

Przejdź do forum:
Copyright © 2013