Strona główna · Forum · Kontakt · FAQ
Zobacz temat
Initial D - Noizy Tribe » Noizy Tribe » Gry
 Drukuj temat
Shift 2 - Drift, pierwsze kroki
Yakushi
Uczę się driftować w Shifcie. Trudne zadanie. Choć sterowanie zapewne pozwala czerpać masę radości z jazdy bokiem graczowi który opanował tę umiejętność, to pierwsze kroki - tragedia.

Jak szybko udało się wam nauczyć super driftować w Shift 2?
Macie jakieś rady dla początkujących?

Moje pierwsze chwile, to właśnie "tragedia". Sami zobaczcie.
1. To ja po godzinie:
http://www.youtube.com/watch?v=5GxdUix0bX0
Trudno mi wyczuć odpowiednią kontrę - co chwile kręcę baczka. Z gazem też jest coś nie tak. Lepiej mi wyczuć pedał w prawdziwym samochodzie, bo ma dłuższy 'skok', i lepiej odczuwalny opór :/
Jak na razie nie udało mi się pokonać żadnego dłuższego odcinka driftem.
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

Patricko
Bo to nie jest symulator tylko typowy arcade i tak do tego musisz podchodzić. W jedynce na kierownicy drift był prawie, że niemożliwy i tutaj jest podobnie.

Jak masz pada to spróbuj na nim driftować, zobaczysz że dużo inaczej to wygląda. Ja w jedynce na padzie przejeżdżałem Silvią prawie całe odcinki bokiem. Jedyny ból, że były one bardzo krótkie i mało miały wspólnego z driftem.

Ogólnie w Shifcie kluczem jest opanowanie gazu. Podczas poślizgu trzeba odjąć gaz i pulsować nim tak, żeby obroty za nisko nie spadły.
Jak będziesz trzymał non-stop w podłodze to będzie to wyglądało tak jak na Twoim filmiku.
Jak opanujesz gaz to potem sterowanie samochodem samo przyjdzie.
Ekstaza z ryku wyjącego silnika!

Anonymous
W moim przypadku kluczem do długiego ślizgu w Shifcie 1 był umiarkowany kąt (i, a może przede wszystkim, umiarkowana moc pojazdu)

Ale Patricko słusznie prawi: pulsowanie gazem, po trzykroć.
Edytowane przez Anonymous dnia 01/05/2011 18:45

Yakushi
Realnie utrzymać drift da się operując niemal samym pedałem gazu.
Tutaj auto strasznie się ślizga. W moim przypadku wydaje mi się, że głównym powodem jest słabe obcykanie w kierownicy lub grze. Wydaje mi się że mój problem siedzi w niemocy wyczucia odpowiedniej kontry.

Jakkolwiek idzie mi ciut lepiej odkąd zacząłem stosować widzę z realnych lekcji driftingu. Jeszcze kilka kroków w przód i być może drift w S2 wreszcie będzie sprawiał satysfakcje.

Mam nadzieję że budując własny samochód nastawiony na ślizganie się będę w stanie zwiększyć przyczepność. Obecnie czuje się jak na zespawanym dyfrze jadąc po trasie pokrytej olejem.
img63.imageshack.us/img63/3715/hareluyamini.png

Anonymous
Na chwilę obecną nie instaluję ani nie odpalam żadnych gier - matura - ale za tydzień, jak będę już po wszystkich pisemnych zobaczę, jak to wygląda.

Ostatnio bokiem śmigałem w GRIDzie, zobaczymy czy tamte doświadczenia pomogą w S2.

BeKa
Yaku na klawiaturze jest nie lepiej Grin
HUK JAK W BOMBOWCU, ?ZY W OCZACH, A NA LICZNIKU 20km/h ;-))))))))))))) === TRABANT ;-))))))))))))

Przejdź do forum:
Copyright © 2013